Keskustelut Metsänhoito Mistä lannoitus?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 143)
  • Mistä lannoitus?

    Merkitty: 

    Haluaisin kasvatuslannoittaa 10ha männikön ja etsin toteuttajaa Keski-Suomen/Savon alueelta. Onko muitakin vaihtoehtoja kuin MHY ja 3 suurta? En viitsisi maksaa välikäsille jos vain löytäisin palvelun tuottajan suoraan. Suosituksia ja kokemuksia kuulisin mielelläni

  • Kurki

    Jos 100kg NPK vastaa 5t tuhkaa, taitaa olla pölkvistien puuhastelua.

    Ehkä ei.

    Tuhkalannoitus antaa lisäkasvua kymmeniä vuosia.

    Nämä muut ehkä 10 vuotta.

    Tolopainen

    Mitä sillä kasvulla tekee, jos puun hinta kokoajan laskee, eikä kata lannoituksen aiheuttamaa lisäkustannusta. Ei kukaan lannoittaisi peltoja, jos satoa saisi vasta 30v kuluttua ja kehuisi hyväksi sijoitukseksi. Vihreiden männynneulasten katselu ei tuo kassavirtaa.

    Visakallo Visakallo

    Olen teettänyt lannoitukset niin, että päätehakkuu on tehty 10-15 vuoden kuluttua lannoituksesta. Eipä ole ollut valittamista. Kyllähän sopivilla kohteilla oikea-aikaisesti tehty lannoitus on hyvinkin tuottava sijoitus, ja kaiken lisäksi vielä verottajan voimakkaasti sponsoroima.

    Tolopainen

    Olen joskus tehnyt kesällä  lannoituksen ja hakkuu onkin tehty seuraavana talvena. Turha odottaa rahoja 15v.

    Puuki

    Tuhka-typpi-lannoitetta voi levittää myös kangasmaille.  Lisää kasvua keskimäär. enemmän kuin pelkkä typpilannoitus.

    Kurki

    Metsät  kasvavat tänäkin vuonna ja lannoitus on paras sijoitus nyt, kun kaikki muu menee jyrkkää alamakeä.

    Puuki

    Tod.näk. metsän lannoitus on parempi sijoitus tällä hetkellä kuin pörssiosakkeiden ostaminen. Ainakin riski on pienempi.

    Tr:n keskipakolevittimellä levitys tulee edullisimmaksi, jos ”koneketju”on jo valmiiksi olemassa eikä esim.  rengasrikkoa satu ajourilla ajellessa.

    Rakeistetun tuhkan hinta oli syksyllä n. 90 €/t  + rahti.  Typpi-tuhka rakeen n. 120 € /t + rahti.    Toukokuusta lähtien voi hakea ennen vain terveyslannoituksiin myönnettyä tukea muihinkin lannoituksiin.

    mettämiäs

    ”Tr:n keskipakolevittimellä levitys tulee edullisimmaksi, jos ”koneketju”on jo valmiiksi olemassa eikä esim. rengasrikkoa satu ajourilla ajellessa.”

    Näissä ”pöökpalle” levityksissä käy helposti niin, että suurin osa lannoitteista lentää sille 5 metrin ajouralle ja sinne yleensä puustoltaan tiheimmälle alueelle ajourien keskivaiheille lentelee rakeita kaikkein vähiten (tämän kuvasin ”tositilanteessa”). En tiedä, onko sillä lannoitusvaikutukseen merkitystä, mutta jo mahdollinen 10%:n ero vaikutuksessa kääntäisi nämä ”Lauri Vaaramaiset” oman työn kannattavuslaskelmat eri kulmaan. Traktorin kulumiset, ajankäyttö varsinkin kauempana olevilla kuvioilla ja mahdolliset rengasrikot kannattaa siirtää jossittelun puolelle…

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Olen joskus tehnyt kesällä lannoituksen ja hakkuu onkin tehty seuraavana talvena. Turha odottaa rahoja 15v.”

    Siinä sitä tulikin talous- ja metsänhoito-oppia taas vähäksi aikaa! Tuohon ei moni pysty! Saattoi siellä uudistusalalla heinä ja vesaikko voida hyvin!

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Tääläkin edesmennyt liikemies teki tolopaiset. Keväällä lannoitti, mutta syksyllä ilmeisesti tuli rahan tarvetta, jolloin korjasivat aukkohakkuulla kesänlannoitettua puuta. Oli muuten miljoonamies ja liukas toimissaan, jotka eivät aina olleet täysin päivänkestäviä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 143)