Keskustelut Metsänomistus Mitä halutaan kieltää seuraavaksi?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 47)
 • Mitä halutaan kieltää seuraavaksi?

  Eduskunnassa keskustellaan turkistarhauksen kieltävästä kansalaisaloitteesta.
  Mikä mahtaa olla seuraava elinkeino tai työ, joka halutaan kieltää Suomessa?
  Tällä palstalla on esitetty ainakin poronhoidon kieltämistä, turpeennoston kieltämistä, maatalouden lopettamista, motojen kieltämistä, Talvivaaran lopettamista, avohakkuiden kieltämistä, jne, jne.
  Mistä näitä neroja oikein sikiää?
  Espanjassa on jo kuusi miljoonaa työtöntä, ja Kreikka ja moni muu maa seuraavat perässä. Niissä maissa on elinkeinojen kieltäjät käyneet jo vähiin.

 • Puun takaa

  Monia elinkeinoja on esitetty lopetettavaksi Suomessa, mutta esim. ilotalojen kieltämistä en ole ainakaan vielä tällä palstalla huomannut vaadittavan. Miksiköhän? ”Muokataanhan niissäkin turkiksia”, ja kaiken lisäksi enimmäkseren ulkomaaisia sellaisia. Luin juuri uutisista, että Elimäellä oli toiminut sellainen vuosia hyvinkin vireästi.

  6 m3 6 m3

  No nehan on kiellettyja muutenkin. Niissa myydaan kiellettya hedelmaa. 🙂

  Puun takaa

  Eihän Suomessa ”kielletyn hedelmän” myymistä ja ostamista ole kielletty. Ainoastaan parittaminen on. Asuntojen ja tilojen vuokraaminen tällaiseen toimintaan on sallittua.
  Esim. Helsingissä aloitteleva taksikuski oppii jo ensimmäisten ajovuorojensa aikana tietyt osoitteet.

  Metsuri motokuski

  Onhan tuo metsäpeura uljas eläin varsinkin syksyllä kiima-aikaan hirvas. Kerran hirvimetsällä Kivijärvellä sain kokea hienon tunteen kun satuin olemaan hirvipassissa metsäsaarekkeessa ja ympärilleni tuli arviolta 20 – 30 metsäpeuran lauma. Siinä matkiessani hirvaan ääntä oli se haaremin johtajalle liikaa. Uskomattoman nopealla syöksyllä suon ylitse samaan metsäpuskaan jossa olin. Itse suojauduin puiden taakse ja tilanne raukesi samantien kun johtajauros huomasi tilanteen.

  Tämä oli niitä samoja alueita joihinka peuroja siirtoistutettiin ja aidattiin aikoinaan. Nythän nuo peurat ovat siirtyneet enemmän eteläpohjanmaan asiaksi. Eli jotain omakohtaisia havaintoja iironi on näistä metsäpeuroista, jota ei aivan jokaisella varmaankaan ole.

  Juippi

  Eikös Perhon seudulle tullut peurojen luontainen vihollinen joka kuritti kantaa? Ja toisaalta luontanen vihollinen kuritti sitä luontaista vihollista niikuin oikein on vaikka se joillekkin on niin vaikea hyväksyä

  Meilläkin päin noita peuroja on muttei ongelmaksi asti. Tankkaavat syksyisin kuminapelloilla, liekkö valmiiksi marinoitua paistia

  6 m3 6 m3

  Toenperraan metsapeuran ei ole todettu aiheuttavan metsatuhoja. Parhaat jakalamaat on kylla osittain kaluttu. Haitat oli muuttoliikkeen alussa viljelyksille. Laiduntaminen viljelyksilla talvella aiheutti jaapoltetta ja suolistoloisten leviamista nautakarjaan pelattiin. Sekin kohu on tainnut laantua kun partit pieneni ja hajaantui laajemmalle. Paalupaikalta sain seurata niitten muuttoliiketta lanteen.

  Juippi

  Ja tuo kuminalaidunnus ei haittaa kun eivät piittaa kypsästä tavarasta vaan puintien jälkeen vasta. Jääpolte ei ko. kasvilla oo iso ongelma. Aika vähän tuommonen koiran kokoinen varmaan syö metsässäkään, taitaa ”yks hirvi vastata kymmentä peuraa”

  Metsuri motokuski

  Ei tuo metsäpeura nyt ihan koirankokoinen ole. En osaa sanoa lihapainosta mutta on se ainakin korkeampi kuin poro. Aikuinen hirvas on ihan kunnioitettavan kokoinen eläin.

  6 m3 6 m3

  Juu. Suurempi on kuin poro. Ongelmat aiheutuivat kun suurimmat partit olivat satapaisia. Kuopsuttelivat heinapeltoja. Viljelijat eivat tykanneet.

  Puun takaa

  Lopetettavaksi esitettävät elinkeinot ja työt sijoittuvat yleensä maaseudulle.
  Mistä tämä johtuu?
  Vihreiden osalta tämän ymmärtää, mutta ei muiden.
  Kaupungeissa kuitenkin tapahtuu eniten ihmisten alistamista, taloudellista riistoa, koronkiskontaa, rahanpesua, ihmiskauppaa jne, mutta puolueet tai muut järjestöt eivät ole vakavissaan niitä lopettamassa, sillä siinähän saattaisi joidenkin äänestäjien tulovirta kärsiä. Tätä taustaa vasten maaseutuelinkeinojen vastustaminen on turvallisempaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 47)