Keskustelut Metsänomistus Mitä halutaan kieltää seuraavaksi?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 47)
 • Mitä halutaan kieltää seuraavaksi?

  Eduskunnassa keskustellaan turkistarhauksen kieltävästä kansalaisaloitteesta.
  Mikä mahtaa olla seuraava elinkeino tai työ, joka halutaan kieltää Suomessa?
  Tällä palstalla on esitetty ainakin poronhoidon kieltämistä, turpeennoston kieltämistä, maatalouden lopettamista, motojen kieltämistä, Talvivaaran lopettamista, avohakkuiden kieltämistä, jne, jne.
  Mistä näitä neroja oikein sikiää?
  Espanjassa on jo kuusi miljoonaa työtöntä, ja Kreikka ja moni muu maa seuraavat perässä. Niissä maissa on elinkeinojen kieltäjät käyneet jo vähiin.

 • Rane

  Johtuu tästä vihreiden ajattelutavasta ”voimaloita ei tarvita koska sähköä saa pistokkeesta”.Tai että sähköauto on hyvä ja puhdas kulkuväline mutta ei tajuta että jollakinhan se sähkö on siihen tehtävä.Reaalimaailmassa vihreiden ajattelu johtaa siihen että ollaan vaan lopettamassa tai suojelemassa sitä ja tätä.Laskujen maksu ja seuraukset jätetään jonkun muun huoleksi.
  Yksi ääriesimerkki on vaatimukset Talvivaaran lopettamisesta.Rane on käynyt kerran käynyt tutustumassa kaivosalueeseen ja siinä kyllä tajuaa ettei lopettaminen ole enää mikään vaihtoehto.Niin valtavasta tuotantolaitoksesta on kysymys.
  Kun koko ajan suunnitellaan uusia kaivoksia niin se että jo toimivaa laitosta ruvettaisiin maisemoimaan on niin älytön ajatus että se on voinut syntyä vain vihreiden kieroutuneissa aivoissa.
  Päästöt kuriin ja tuotanto käyntiin on oikea vaihtoehto.

  tamperelainen tamperelainen

  Haluaisin kieltää haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen.Yksi pöllöimpiä suomalaisen politiikan kukkasia.Todellinen rikkaruoho on,että silloinen jätevesiasetuksen junailut ympäristöministeri Paula Lehtomäki nostettiin Keskustan eduskuntaryhmän johtoon.Kepulla petti tilannetaju,maaseudulla tiedetään
  Mennäänkö tulevaisuudessa hankinahakkuulle ja taimikonraivuulle vessaperäkärryn kanssa?

  Aukusti

  Viimeisimpiä kiellettyjä asoita on suunnitelmissa ollut se, että lopetetaan firmoilta verovähennysoikeus kuluista, joita aiheutuu työntekijöilleen kustannetut palkkiolomat matkailukohteissa.

  Se tietäisi erittäin suurta tilausten vähennystä niille yrittäjille joiden palveluksia tarvitaan turistikeskusten majoituspaikkojen yhteydessä erilaisten ohjelmapalveluiden tuottajina.

  Se verotulo, jonka valtio laskee saavansa menetetään monenkertaisesti asiakkaiden määrän vähenemisenä.

  Ainakin Lapissa tästä kiellosta seuraisi katastrofi.

  Tällaiset asiat ovat kuin vihreitten oppikirjasta, vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee!

  hemputtaja

  #### Viimeisimpiä kiellettyjä asoita on suunnitelmissa ollut se, että lopetetaan firmoilta verovähennysoikeus kuluista, joita aiheutuu työntekijöilleen kustannetut palkkiolomat matkailukohteissa.

  Se tietäisi erittäin suurta tilausten vähennystä niille yrittäjille joiden palveluksia tarvitaan turistikeskusten majoituspaikkojen yhteydessä erilaisten ohjelmapalveluiden tuottajina.

  Se verotulo, jonka valtio laskee saavansa menetetään monenkertaisesti asiakkaiden määrän vähenemisenä.

  Ainakin Lapissa tästä kiellosta seuraisi katastrofi.

  Tällaiset asiat ovat kuin vihreitten oppikirjasta, vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee!
  Lähetetty: 11 h, 9 min sitten
  Lähettäjä: Aukusti ####

  Taidatkos tuon paremmin sanoa. En kyllä syyttäisi tuosta vihreitä. Virkamiesten ja poliitikkojen kyky nähdä nenäänsä pitemmälle on lievästi sanoen alkeellinen talousasioissa.

  Hiljanhan joku palvelu meni Espanjaan tollosti lasketun kilpailutuksen vuoksi. Oli muka edellisempi tarjous. Taisi muuten tulla Rovaniemelle ja valtiolle saakelin kalliiksi. Meni niin verotuloja kuin työttömyyspäivärahojakin??

  Taannoin Utsjoella ei käynyt yhtä huonosti. Aikoivat lomauttaa väen, mutta sitten joku huomasi, että saakeli, suurin osa kunnan verotuloista kertyy omien työntekijöiden liksoista. Olisi mennyt pers’netolle koko lomautus.

  Metsäpuolella homman nimi on kyllä tajuttu jo aikoja sitten. Ainakin jossain. Energiapuun kannattavuus paranee roimasti kun huomataan kuntaan kertyvä/pysähtyvä paikallistulo.

  6 m3 6 m3

  Se mikä kannattaisi kieltää on palvelujen kilpailutus. Nykyisen toimintamallin mukaan palvelut ja tuotteet on kilpailutettava jos hankinta on yli 17 000€.
  Samaten hankintasopimukset voisi kieltää.

  Johan Metsähallituskin kilpailutti määrättyjä toimiaan. Asiaa käsiteltiin jo toisessa ketjussa.
  Nuo molemmat on varma tapa saada loppukäyttäjä tyytymättömäksi. Joutuvat hankkimaan sen ”kokonais edullisimman” vaihtoehdon, joka ei välttämättä sovellu heidän tarpeisiinsa.
  Muut maat piutpaut noista välittää, Suomi noudattaa kilpailulakia orjallisesti ja saa ”sitä mitä tilaa”

  Esim. taannoinen Puolustusvoimien ”maihinnousujen” kilpailutus välillä Jalas vs. Sievi. Mitä siitä seurasi. Armeija marssi kumppareilla, kun asiaa käsiteltiin markkinatuomioistuimessa.

  Puun takaa

  Helsingissä tapahtui Teknoksen maalitehtaalla vakava myrkkyvuoto mm. Talin siirtolapuutarhan ja -golfkentän läpi virtaavaan Mätäjokeen.
  Missä ovat nyt mielenosoittajat, ja maalinvalmistuksen lopettamista vaativat järjestöt?
  Onko ympäristöasioden käsittely Suomessa tasapuolista?
  Toteutuuko Suomen perustuslain ja EU:n perustustusasiakirjan vaatimus ihmisten ja elinkeinojen tasapuolisesta kohtelusta?

  6 m3 6 m3

  Katselin tuota samaa uutista ja ihmettelin samaa asiaa.
  Ilmeisesti tuollaisia samanlaisia ”lirautuksia” saa tehdä mielin määrin, nehän on niin pieniä, jos liuotinta karkaa vesistöön 500-5000 litraa ”inhimillisen” erehdyksen takia. Että pumpataan liuottimet sadevesi järjestelmään.
  Eihän noin pienen asian kanssa edes kannata nousta barrikaadeille.
  Eikä noin pienestä lirahduksesta edes saa näyttävää juttua lööppeihin.

  Puun takaa

  Näkyi sentään vapaa-ajan kalastajana nykyisin tunnettu Jasper Pääkkönen kiinnittäneen asiaan huomiota.
  Kertoili leppoisaan sävyyn seurailevansa kuinka Teknos hoitelee osuutensa sotkun korjaamisessa.
  Maalintekoa ei Jasperkaan sentään vaatinut lopetettavaksi.

  Gla Gla

  Juju taitaakin olla siinä, että Teknos ei edes yrittänyt kiistää asiaa, vaan myönsi sen ja lupasi osallistua mm. kalakannan elvyttämiseen. Vahinko mikä vahinko, turha siitä enempää on elämöidä, kun poliisikin aloittaa rikostutkinnan.

  Tilanne on erilainen esim. Talvivaarassa, jossa kiistetään niin pitkään kuin mahdollista haitan aiheutuminen. Ja eikös eräällä valtiollisella öljyalan toimijallakin jokin vuosi siten hiukan lirahtanut. Ensin kiistettiin, jotta saatiin pahin sotku siivouttua ja vasta kun labrassa tutkitut näytteet paljastivat öljyn alkuperän, vahinko myönnettiin. Ja jos Teknoksen tilannetta verrataan tämän ketjun ensimmäiseen aiheeseen eli turkistarhaukseen, ovat ne ihan erilaisia tapauksia. turkistarhaus on laillinen elinkeino, liuottinen pääsy luontoon onnettomuus.

  6 m3 6 m3

  Ai se on onnettomuus kun laitevian takia liuottimet pumpattiin sadevesi viemäriin?
  Ehkäpä Teknoksella ei ole osattu varautua moiseen. Eihän Nokiallakaan pitänyt olla kytkyjä raikas- ja jätevesi linjojen välillä.

  Gla tarkoittanee Nesteen Kajaanin varmuusvaraston pumppaamista Oulujärven vesistöön.
  Eihän senkään pitänyt olla mahdollista.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 47)