Keskustelut Metsänomistus Mitkä ovat valituksen aiheet tulevan metsälain uudistuksen jälkeen?

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)
 • Mitkä ovat valituksen aiheet tulevan metsälain uudistuksen jälkeen?

  Valmisteilla olevassa metsälain uudistuksessa valtio ei määrää metsänhoidosta enää yhtä tarkkaan kuin aiemmin, kertoo aluejohtaja Heikki Rahko Metsänomistajien Liitto Pohjois-Suomesta.

  – Tällaisenkin 30-vuotiaan männikön voi päätehakata eli kaikki puut pois. Ja hakkuun jälkeiset tiheys- ja pohjapintavaatimukset höllenee jonkin verran.

  Kun valtio höllentää metsänhoito vaatimuksiaan, virheiden tekokin on aiempaa mahdollisempaa metsässä. Metsänomistajan taloudellinen vastuu kasvaa ja se on tervettä, sanoo Rahko.

  – Eihän valtiovalta kenenkään pankkisäästöihin tai osakeomistukseenkaan puutu. Tämä on askel siihen suuntaan, että metsäkin aletaan nähdä yksityisenä omistuksena.

  Metsälain uudistusta valmisteleva työryhmä jättänee esityksensä 30. kesäkuuta.

  Jouni Pilto Yle Kainuu

 • A.Jalkanen

  En muista Tomperi mainitsemaasi juttua enkä tiedä mikä on tilanne nyt MTK/mhy-ketjussa. Ymmärtääkseni mhy:t ovat käytännön toiminnassaan melko itsenäisiä. MTK hoitaa lähinnä kotimaan edunvalvontaa ja kansainvälisiä asioita. Mhy:t ovat ehkä olleet liiankin itsenäisiä, siinä mielessä että kyllä ihan jokaisesta yhdistyksestä pitää saada yhtä laadukas palvelu jos ollaan ”ketjussa”. Pienten yhdistysten yhdistyminen suuremmiksi toisi työyhteisön (ja palvelunkin?) laatuun parannusta ja taloudellista kantokykyä suhdanteiden vaihtelussa.

  Tomperi

  Tuosta metsästyksestä marjastuksesta.. kyllä siinä maksumiehen rooliin joutuu maanomistaja, teitten osalta ja roskaantumisen osalta.Mitä mieltä olette sähköpolkupyörä metsästyksestä?  Markkinoitiin akkupyörää jossa käytetään kaasukahvaa, tarkoitti sitä että ei tarvitse koko aikaa polkea kun jo on sähkö liikkeen antajana.  Toinen piirre oli että on ns läskipyörä, menee helposti vaikeisiinkin paikkoihin.

  Per Ä Reikäs

  Voivoi sentään kuinka voisinkaan kiittää entistä toveri kansaa Venäjää. Suomen talous ja viherrys kukoistaa

  Metsän omistajat kiittävät V. P :tä

  Halpis puita rajan tuu, saati muuta.

  mehtäukko

  ”..Mitä mieltä olette sähköpolkupyörä metsästyksestä? ”  Kun moottoriveneessä ajaissa on tussari pidettävä lataamattomana suojuksessa, ja vauhti pysäytettävä ennen torrakon kaivelua, sähköpyöräänkään ei tarvinne keksiä uutta lakia.

Esillä 4 vastausta, 31 - 34 (kaikkiaan 34)