Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 280)
 • Mittaustietoja

  Merkitty: 

  Mtk näkyy oikeutetusti kunnostautuneen. Se on vaatimassa klusterin hakkuilta…” mittaustiedot, joista näkyy pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit…”

  Epäluulon hälventämiseksi se voi olla heillä aiheellista. Mutta.

  Mittalaitteita on pitänyt lainkin mukaan päivitellä,- joitain siitä syystä uusia. Klusterin hakkuissa vanhoilla päivityksillä ei ole voinut enää pitkään aikaan hakata. Miten lienee Myhistyksen vekottimissa tyvikorjauspäivitykset sun muut?

  Ja se vielä, että siellä Myhistyksen suunnalla pölkkykohtaiset tulosteet ovat olleet arkipäivää esimerkin vuoksi??

 • jees h-valta

  Hieno tavoite, isoja puita! Todella hieno tavoite, ei siinä mitään. Realismia vain on ettei nykyään sahateollisuuskaan kaipaa isoja puita. Kyllä niille aivan normaali tavistukki on parasta antia mistä soiroa veistellä. En ole Versowoodin kentälläkään yhtään järkälettä nähnyt. Aika sopuisan tasakokoista ja varmaan iältään suurin osa puiduista ollut alle satavuotista. Mutta joillain onkin mennyt haaveilun maailma ohi arkitodellisesta metsämaailmasta.

  Remie

  (Rahassa kahlaaminen on haisevaa puuhaa, eikä ole liiemmin pienelle rahalle tarvetta. )Puut ovat hienoja kasveja, olen aina pitänyt puista , isoissa puissa on jotain mitä ei löydy mistään ihmisen tekemästä. Olen käynyt hyvin monta kertaa punapuu metässä ihailemassa noita jättiläisiä. Seinällä komeilee punapuusta tehty moottorisahalla punapuusta tehty pala jossa on neljä noita punapuita taiteiltuna. Kun miettii että puun siemen on satoja vosia ennen ajanlaskun alkua pudonnut maahan, puu on säilynyt palot ja sodat, vandalismin ja kokenut vaikka mitä on yhä pystyssä ja kantaa vihreitä oksia ja korjaa haavojaan joita ajattelelmattomat ovat aiheuttaneet. Puu seisoo vielä tänäkin päivänä on jotain ainut laatuista. Punapuun lävitse ajetaan autolla mutta puu jatkaa kasvuaan. Tuhansia törmäyksiä on puut kokeneneet mutta kasvavat yhä. Luonnon monimuotoisuuden yksi merkittävä ihme. Jos joku on joka ei ole käynyt niin suosittelen. Pakettimatkaa on turha etsiä vaan omaehtoinen retki vapaalla aikataululla on palkitsevaa.

  Remie

  Pieni selventävä seikka, minulla kai muut on mutta joka päivä on on vähän isompia puita, kuinka isoksi puuni kasvaa jää nähtäväksi,

  Remie

  Nykyisinhän sahataan puu eri suuntaan mitä huippulaatuinen sahatavara edellyttäisi. Puusta pitäisi sahatavara ottaa 90 astetta toiseen suuntaan . Tästä saha tavarasta käytettiin silloin kun sitä tuotetta sahattiin nimitystä arkkitehdin latiapalkki. Kyllä lauta kuin lauta on huippu ylevän näköinen näin 90 aseen kulmasta otettuna.  Itselle olen tuota sahannut pieniä määriä jotta totuus ei unohtuisi. Netistä en löytänyt enää koko nenetelmää.

  Jätkä

  ”Arkkitehdin lattiapalkki ” on täysin outo käsite, mutta käsittääkseni on kyse sahatavarasta, joka sahataan säteen suuntaisesti, jolloin lustot ovat valmiissa tuotteessa syrjällään.  Sahaustapaa kutsutaan Kvarttisahaukseksi, olen kyllä siten sahattua lattiaponttia tehnyt aika ison määrän. Neliöhintaa tavaralle tuli aika reippaasti ja näin ollen myös kuutiohintaakin. Osasyynä tuohon korkeaan hintaan on se, että sahaustapa on hidas ja se, että tukissa olevista oksista tuli pirullisia ”viiksioksia” lautojen pintaan, jolloin ne täytyi raakata toisarvoisiin tarkoituksiin.

  Mutta kun sellaista sahataan järeästä – hitaasti kasvaneesta  – oksattomasta männyntyvestä, niin tuleehan siitä kerralla upeaa tavaraa. Sahaustapa onnistuu periaatteessa vain yksiteräisellä sahalla.

  Yhtä hyvään taloudelliseen tulokseen pääsisi Kantellin sahauksessa, kunhan tukit on valikoitu koon ja laadun mukaan niin, että pienet tukit on tosiaan jollain Bulkkisahalla Versovoodin pinossa ja kunnon tukit vain on tuotu Kantellisahalle.

  Remie

  Aivan , niinhän se tehdään. En ajattele taloudellisuusnäkökulista asioita jotka liittyvät pysyvyyteen. Jotain pitää jättää tuleville sukupolville nähtäväksi jotta hekin osaavat ajatella tulevia sukupolvia. Jos heitä ei kukaan ajattele niin suuri mahdollisuus on että hekin unohtavat olevansa esimerkkinä tuleville jälkeläisilleen. Elämää pitää olla meidänkin jälkeemme, heille pitää jättää inovaation siemeniä.

  sitolkka

  Tiheäsyinen säteensuuntaisesti sahattu mänty on mainiota huonekalupuuta. Kuivasta kun oikein oikeilla liitoksilla tekee ja puutapilla kasaa niin ei halkeile ja kestää.

  jees h-valta

  Olenpa tosiaan todistanut  Noormarkussa metsää joka myös oli omistajansa ylpeydenaihe järeytensä puolesta. Kun isäntä heikkeni ja luopui tilastaan hänen tulevaisuuttaan turvaamaan hakkautti sen metsän. Kun aika oli sellainen ettei mitään ylijäreitä sorvipöllejä tunnettu olikin metsä sitten todella rujo nähtävyys. Silloin tehtiin jo motolla ja sehän jätti ylijäreän pystyyn ja aloitti tukin teon jostain kahden-kolmen metrin korkeudelta. Se pylväsmetsä olisi silloin pitänyt kuvata. Mutta kun oli vielä nuori eikä ymmärtänyt. En ole sen jälkeen niillä tiluksilla käynyt mutta oletan varmasti seuraavien jotain niile tehneen. Tila kun vaihtoi omistajaa ei toisten metsiin viitsi lähteä ramppaamaan.

  Remie

  Tuohon metsään tuli varmaan moottorisahamies joka kaatoi isot kun motolla ei saanut. Kyllä tuo on tuttua että koneet loppuu kesken ja otetaan käsipeli avuksi. Olen jatkanut kolmesta laipasta yhden että saa puita nurin. Lyhyellä laipalla nyrsääminen jää puu vielä keskeltä kunnon tukkipuun verran kiinni  kun telakoneella kiskotaan nurin ja puu onkin keskeltä ontto 4m matkalta. Suomesta ei koskaan ole kunnon sahaa löytynyt, aina pitää jenkkilän itärannikolta tilata. Eräät suharit nyhersi 2,5 poppelia 4 päivää tavallisella sahalla , purua ja lohkaretta oli kuin suuremmallakin työmaalla. Ei sen puun edes tarvitse olla kovin iso kun moto jättää pystyyn joka kaadetaan viimeiseksi sahalla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä olisi mielenkiintoiset nuo Remien metsät: onttoja jättipuita ja läpikävelettömiä tiheiköitä. Muista että isoja puita tulee paljon nopeammin kun pienet poistetaan välistä pois. Alaoksia voi karsia jos haluaa täysin oksatonta. Hyvin tiheässä uhkaa kasvukyvyn menetys kaikkia puita.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 280)