Keskustelut Puukauppa Mo:en talkootyö metsissä

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)
 • Mo:en talkootyö metsissä

  Paljonko olet mo:na oman arviosi mukaan rahoittanut metsäteollisuutta ja muuta elinkeinoelämää ym. ”säpinää” taloudessa kuitupuun myynnillä ?   Vastapainoksi pitää myöntää, että m-teollisuus ja  verottajakin on kuitenkin jotain antanut takasin päinkin .  kantohinnat on silti olleet viime vuosikymmeninä enempi tai vähempi (katsantokannasta riippuen)  kuin  talkootyön lisäavustusta; verrattavissa lähinnä kahvi-/pulla- , ja makkara tarjoiluun talkoissa.

 • Petkeles Petkeles

  Varsinkin ranne kannattaa olla kunnossa, että tukibumagat saa täytettyä ja vähän ylimääräistäkin. Sitten kun vielä tuotantokoneisto toimii kovasta yrittämisestä huolimatta itsekseen, melkoinen sankari saa olla että epäonnistuu.

  Rane

  ”melkoinen sankari saa olla että epäonnistuu.”

  Petkeles?

  Visakallo Visakallo

  Petkeles vain kertoo noilla jutuillaan, kuinka kaukana hän on yrittäjyydestä.

  Petkeles Petkeles

  MTK-yrittäjyys kyllä tiedetään. Tienesti tulee automaatista.

  Visakallo Visakallo

  Kerropa Petkeles nyt ihan omin sanoin, kun kerran niin hyvin tiedät, että miten automaattinen MTK-yrittäjyys tapahtuu puhtaalla metsätilalla?

  Visakallo Visakallo

  Luontainen vaatimattomuus estää jälleen Petkelestä kertomasta tietojaan.

  Rane
  Visakallo Visakallo

  Noista pohjoisen omenalajikkeista voisi tulla erinomaista calvadosta. Jospa tämä Pohjoinen Aurinko innostuisikin vielä tislaushommista. Niille viranomaiset ovat sentään aika suopeita nykyisin.

  Puuki

  Rovaniemen korkeudellakin kasvaa nykyään syötäväksi kelpaavia omenalajikkeita.  Eri lajikkeita on paljon tarjolla mutta varmaan sopii lisääkin omenapuiden kasvattajia markkinoille, kun kerran hampun kasvatus ei onnistu.

  Perko

  Puuta on   ostamatta vielä yli puolet tarpeesta. Nyt olis se aika tehdä ”ryhtiliike” ja tarjota mo:n hinnalla puuta eikä jatkaa tappiotalkoita. Samalla voi hinnoitella paraslaatuiset puut erilleen. Mhy kertoi kirjeessään ” Näinhän on kaikessa muussakin kaupankäynnissä, jossa tavarat hintoineen ovat kaupan hyllyllä.” Joskus samasta kirjoitin mutta ei just kiitosta saanut ”oikeaoppisilta”.
  Puukille vilpitönkehu tämän palstan avauksesta, hinnoittelu myyntiin  on enemmän kuin jalostetut taimet. Mainioita kauppoja jokaiselle puunmyyjälle ja kireitä siimoja.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)