Keskustelut Metsänomistus Mökkiläisen maisemametsä

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 58)
 • Mökkiläisen maisemametsä

  >LUKIJALTA  AAMULEHTI JA MT 10.7.2020
  ””Tänäkin kesänä on monelle mökkiläiselle tullut ikävä yllätys kun mökki seisookin talven jälkeen oudossa maisemassa, hakkuuaukealla. Sama on monella talon maaseudulta ostaneella. Pian muuton jälkeen korjataan naapurimetsä sileäksi rajaa myöten.
  Nykyään, toisin kuin taajamassa, saa haja-asutusalueella maanomistaja hakata metsän naapuria kuulematta ja näin tuhota monelta marja-, sieni- sekä ulkoilumaastot. Metsähakkuut vaikuttavat vuosikymmeniksi alueen ilmastoon, kasvustoon, lajistoon ja viihtyvyyteen.Metsän tervehdyttävä vaikutus on todettu tutkimuksin; muutamienkin minuuttien päivittäinen metsässä olo alentaa stressioireita. Monelle lähimetsä on paikka rauhoittua, toisille syksyinen ruoka-aitta josta saa omiin tarpeisiin sienet ja marjat.
  Nykyisen naapurikuulemisen peruslähtökohta on se, että rakentaminen ei saa aiheuttaa naapureille kohtuutonta haittaa. Niinpä metsähakkuut tulisi saada naapurikuulemisen alaiseksi ja julkisesti tiedoitettavaksi toimeksi. Aiheesta on meneillään kansalaisaloite http://www.kansalaisaloite.fi -palvelussa.
  Maaseudulla jäisi naapurien suojavyöhykkeiden ympärillekin runsaasti hyödynnettävää puupeltoalaa. Kapeakin kaistale metsää naapurin rajalla olisi terve ratkaisu niin ympäristön kuin ihmisten kannalta.””

  Taas metsänomistajaa halutaan kustantamaan kaupunkilaisperheille mielenmaisema.Kanslaisloite menossa,jos nousee eduskuntaan,niin kannattaa olla aktiivinen

   

  </div>

 • Jätkä

  Ajatushan on ihan fiksu. Mökkiläinen, joka halua metsämaiseman mökin ympärille. Kunhan hän varautuu maksamaan ”vuokraa” siitä metsämaisemasta. <<esim vuodeksi kerrallaan. Maksu etukäteen, eli Tammikuun toinen päivä kilahtaa tilille maksu siitä, että maisemaan ei ole esim koskettu lainkaan, tai sopimuksen mukaan.

  Uskon kyllä, että vuokraisäntiä löytyy, kunhan hinnat ovat kohdallaan. MINÄ olisin oikein pätevä arvioimaan vuokran suuruuden!

  Tolopainen

  Tätä se vihreä politiikka on, jonkun muun pitäisi maksaa heidän maailman pelastamisensa, joka tapahtuisi sellaisten  kustannuksella, jotka jotain omistavat. Vihreille virkamiehille pitäisi kuitenkin palkkoja nostaa joka vuosi, että voivat lennellä lomille etelään ja nostaa elintasoaan. Vihreän yleisin titteli on ylitarkastaja. Lainsäädäntökään ei koske vihreitä, kun haluavat tuoda laittomasti ihmisiä Suomeen tai palauttaa laittomasti maassa olevia. Vihreällä on aina kaveri se toinen vihreä.

  Gla Gla

  Mökkejä on usein useita vierekkäin rannan suuntaisesti. Kun takametsää pitäisi hakata, saattaa olla useita mökkiläistä esittämässä ajatuksiaan. Mitä aloitteen tekijä meinaa, vuokrataanko maisema silloin jokaiselle erikseen vai syntyykö asiasta mökkiläisten kesken riita, kun ei päästä yksimielisyyteen siitä, millä taktiikalla metsänomistajan kippuun pitäisi hyökätä.

   

  Rane

  Gla :lla hyvä huomio.Nyt oletetaan että kaikki mökkiläiset haluavat säilyttää varjostavan metsän tonttinsa rajalla ja tämähän ei pidä paikkaansa.Täälläkin yksi talon omistaja oli moottorisahan kanssa avustamassa motokuskia rajalla olevien ongelmapuiden kaatamisessa.Nyt on hyvillään kun tontti on valoisampi ja hyttyset väheni.

  mulle

  Saako naapurin maalle rakentaa?

  Gla Gla

  En tiedä mihin tuo liittyy, mutta kaupungissa saa.

   

  Puuhastelija667

  Jos tuo ehdotus edes etenisi käsittelyyn asti niin epäilen aika paljon hakattavan aukkoja mökkien ja talojen ympärille ihan vaan varoiksi. Itse jo parin mökin ympärille ajattelin päätehakkuuta vaikka metsä vatsa 03. Ihan vaan varoiksi.

  metsä-masa metsä-masa

  Vuosikymmen sitten kansalaisaloitteeseen nimien keruu herätti minussa hieman ihmetystä kun saman ryhmittymän tarpeisiin kerättiin nimiä suurella kolmipäiväisillä festivaaleilla. Nimen keruulistat kulki useamman nuoren ja keski-ikäisten henkilöiden mukana. Aktiivinen asian esittäminen yleisölle kokosi nuoria jonoksi asti.

  Se ihmetystä aiheuttava tekijä oli mielestäni se kun yleisö liikkui juhlafiiliksellä, nimiä tuli ja nimenkirjoittajia riitti, kaikki ei ehkä jaksaneet panostaa- aiheeseen, vaan nimi listaan ja kesän riennot jatkui.

  Timppa

  Meidän yhteismetsän kahdella osakkaalla on mökkitontit Päijänteen rannassa.  Hakattiin tontteihin rajoittuva yhteismetsän kivikkoinen männikkö aukoksi 10 vuotta sitten.  Uudistettiin pääosin meikäläisen käsikylvöllä.  Hämmästyttävää kuinka hyvin se kivikko alkoi kasvaa. Piti varhaisperata 4 vuotta sitten Ehkä vielä hämmästyttävämpää oli se, kuinka hyvä mustikk-a ja puolukkapaikka ja kuinka nopeasti siihen aukkoon syntyi.  Todellakin se tontin mvierushakkuu saattaa tuottaa mökkiläiselle paljon iloa.

  Jätkä

  Rane tuolla edellä sanoo totuuden. Kuka on niin hölmö, että haluaa murjottaa vanhassa kuusikossa järvenrannalla, johon ei sen vertaa henkäile tuuli, että hyttyset pysyisivä poissa. Aurinko ei paista jne.

  Aukkohakkuun jälkeen ei mene montaa vuotta, kun vanhan puuston tilalla on terhakka nuori metsä, jossa sivutuotteena marjat ja sienet menestyvät hyvin.

  Minusta minimivaatimus pitää aina olla, että yksikään puu ei ylety rakennusten räystäisiin, jos ne kaatuu. Se ei vielä ole paljon.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 58)