Keskustelut Metsänomistus Mökkiläisen maisemametsä

Esillä 8 vastausta, 51 - 58 (kaikkiaan 58)
 • Mökkiläisen maisemametsä

  >LUKIJALTA  AAMULEHTI JA MT 10.7.2020
  ””Tänäkin kesänä on monelle mökkiläiselle tullut ikävä yllätys kun mökki seisookin talven jälkeen oudossa maisemassa, hakkuuaukealla. Sama on monella talon maaseudulta ostaneella. Pian muuton jälkeen korjataan naapurimetsä sileäksi rajaa myöten.
  Nykyään, toisin kuin taajamassa, saa haja-asutusalueella maanomistaja hakata metsän naapuria kuulematta ja näin tuhota monelta marja-, sieni- sekä ulkoilumaastot. Metsähakkuut vaikuttavat vuosikymmeniksi alueen ilmastoon, kasvustoon, lajistoon ja viihtyvyyteen.Metsän tervehdyttävä vaikutus on todettu tutkimuksin; muutamienkin minuuttien päivittäinen metsässä olo alentaa stressioireita. Monelle lähimetsä on paikka rauhoittua, toisille syksyinen ruoka-aitta josta saa omiin tarpeisiin sienet ja marjat.
  Nykyisen naapurikuulemisen peruslähtökohta on se, että rakentaminen ei saa aiheuttaa naapureille kohtuutonta haittaa. Niinpä metsähakkuut tulisi saada naapurikuulemisen alaiseksi ja julkisesti tiedoitettavaksi toimeksi. Aiheesta on meneillään kansalaisaloite http://www.kansalaisaloite.fi -palvelussa.
  Maaseudulla jäisi naapurien suojavyöhykkeiden ympärillekin runsaasti hyödynnettävää puupeltoalaa. Kapeakin kaistale metsää naapurin rajalla olisi terve ratkaisu niin ympäristön kuin ihmisten kannalta.””

  Taas metsänomistajaa halutaan kustantamaan kaupunkilaisperheille mielenmaisema.Kanslaisloite menossa,jos nousee eduskuntaan,niin kannattaa olla aktiivinen

   

  </div>

 • jees h-valta

  Valitettavasti vain on varmaa omallakin tonttirajalla olevien isojen kuusten yltäminen mökin päälle. Mutta kun ei metsänaapuri saanut kuin maisemahakkuuluvan eli varovaisen harvennuksen. Sitäkin joutui taistelemaan monta vuotta.

  suorittava porras suorittava porras

  Kannattaa lähestyä rakennusviranomaisia ja pyytää poistolupa rakennuksia uhkaaville puille. Tämä keino on yleensä maksuton ja ajaa ohitse maisematyöluvista.  Itse käytin tätä korttia yhteisymmärryksessä sekä naapurin ,että viranomaisen kanssa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minulle kaupunki ei myöntänyt kaatolupaa. Toinen koivu (naapurin) on vielä koeponnistamatta. Luulen että naapuri taipuu, kun perustelen että koivu on halvempi kaataa nyt terveenä, koska nyt sen voi ottaa kiipeilykaatona. Laho koivu on pakko ottaa nostokorin tai moton avulla.

  Per Ä Reikäs

  No just joo nii, nyt on Pärrelläkin oman mökkitontin yks naapuri metsä puitu, jotenkin oudon näköistä,kun saavuin.

  Pitää ottaa asia positiivisesti, aamuaurinko paistaa paremmin, joten lumetkin sulavat tulevina keväinä aiemmin ja tuuleekin enemmän, joten hyttysiä on kesäisin jatkossa vähemmän. Seuraavan kovemman tuulen jälkeen saattaa toki omakin mökkitontti olla sileänä. Onneksi metsäisellä tontillani on nuoria kuusia mäntyjen alus kasvustona, näkösuojana, joten eikun sauna jälleen lämpiämään ja viuhahtelemaan, kukaan näe havujen taa.Luulisin

  Timppa

  Muutaman puun olen kaadattanut pihaltani Espoossa.  Lupaa en ole kysynyt keneltäkään.  Yksi piti kaataa käyttäen koriautoa.  Jos joku olisi tullut kyselemään olisin sanonut, että oli kaatumisvaara uhkaamassa.  Eipä noita rakennustarkastajia varmaan jonkun yksittäisen puun kaato kiinnosta, jos naapurit eivät valita.

  Naapurin pihalla on kaksi suurta koivua.   Toinen kallellaan kohti kolmannen naapurin taloa, toinen kohti tontin omistajan omaa taloa.  Joskus kauan  sitten huomautin, että voisi olla helpompi kaataa, kun koivut ovat vielä kohtuukokoisia.   Eivät (juristipariskunta) ymmärtäneet ollenkaan.

  Per Ä Reikäs

  Espoossa ottaa mallia Solsidan, eli suomi versio Onnela.

  Siinähän se naapurin puu haittasi maisemaa, joten akkupora mukaan ja myrkky tappi kylkeen.

  Poistuu ongelma.

  Per Ä Reikäs

  Nykyisen naapurikuulemisen peruslähtökohta on se, että rakentaminen ei saa aiheuttaa naapureille kohtuutonta haittaa”

  No en kyllä enää kysele mitään.

  Per Ä Reikäs

  Enhän ole katkera, mutta kuitenkin aavan aukon takaa nousee kesä aamuni aurinko nyt, mökkeilijän unelma  näköala maisema,sitä riittää nyt.

Esillä 8 vastausta, 51 - 58 (kaikkiaan 58)