Keskustelut Luonto Monimuotoisen metsän askelmerkit

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 340)
 • puunhalaaja

  Puukilla hyviä pointteja, pitää ottaa huomioon muutkin tekijät kuin hakkuut. Mutta siis tarkennuksena, tarkoitit varmaan hömötiaisia eikä sinitiaisia? Lisäksi pikkulepinkäisen kanta on pysynyt ilmeisesti aika samana viimeiset vuosikymmenet, ei ole ollut erityistä kasvua.

  Puuki

  Joo. Hömötiainen taisi olla se vähentynyt laji. Sinitiaisia on ollut esmes täälläkin ruokintapaikoilla melko paljon.

  Pikkulepinkäisen saamasta edusta on kertonut ainakin joku Birdlifen heppu.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  SYKE:n jäkälätyöryhmä kertoo, että jäkäliä uhkaavat muun muassa vanhojen lehtipuiden vähäisyys ja porojen ylilaidunnus. Vanhoja lehtipuita ei synny eikä säily, koska metsätalous ja hirvet.

  Kuitupuunkasvattaja

  Lupon tai naavan määrä on sensijaan lisääntynyt huomattavasti esim. viimeisen 15 vuoden aikana. Suhteellisen nuorissakin metsissä näkee tuppoja.

  puunhalaaja

  Naavan lisääntymisestä itsellä samansuuntaisia havaintoja. Syy lienee saasteiden väheneminen?

  Gla Gla

  Näin todennäköisesti on, sekä teollisuuden, että liikenteen päästöt ovat alentuneet merkittävästi. Naavaa tai luppoa on nykyään etelässäkin ja lähellä kaupunkeja. Itsekin muistan ajan, jolloin sitä oli lähinnä vain Lapissa.

   

  jees h-valta

  Niinpä, paitsi juuri lehtipuulla elävien lajien joiden on todettu laantuneen. Ja syykin tunnustetaan, ihme kyllä. Hirvetkin jopa mainitaan.

  Visakallo Visakallo

  Naava tuli takaisin ainakin Päijät-Hämeen metsiin jo 90-luvun loppupuolella, kun Itä-Euroopan pahimmat saastuttajat menivät saman vuosikymmenen alussa konkurssiin. Toki Suomen omatkin toimet ovat vaikuttaneet, mutta ne ovat lähinnä marginaalisia. Edelleen vain alle prosentti Euroopan autoista on Suomessa. Koko maailman autoista meillä on alle promille.

  puunhalaaja

  Nyt vähän Timpalle vettä käpytikkamyllyyn: Näin eilen omin silmin kun käpytikka söi linnunpoikasen!

  Timppa

  Kiitos!!!

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 340)