Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Viewing 10 replies - 1,071 through 1,080 (of 8,266 total)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Tagged: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Jovain

    Ei siinä mielessä, eiköhän Suomi toimi omista lähtökohdistaan ja antaa sen mukaan palautetta myös EU:lle.

    aegolius

    >Voihan se olla niinkin, että liian kirjaimellisesti on parsittu harsinnan jälkiä

    Mikä asia on mennyt överiksi, eli mitä asiaa haluat parantaa? Hiilensidontaa, kannattavuutta, monimuotoisuutta?

    >Avohakataan ilman rajaa, harsintana voidaan pitää myös liiallista avohakkuuta. Jos näin laki sallii, niin myös toimitaan

    Yleensä ihminen pyrkii tekemään järkeviä ja perusteltuja ratkaisuja. Ulkopuolinen ei aina tiedä jokaista päätökseen vaikuttanutta tekijää. Ei kukaan avohakkaa nuorta metsää vain lain sallimisen ilosta. Mh on tuota ilmeisesti tehnyt, mutta sekin ehkä pakotettuna liian suureen tuottotavoitteeseen (?).

    >Purku lähtee luontaisten vaihtoehtojen sallimisesta

    Kerrotko Jovain, kun suoraan sinulta kysyn, että mikä luontainen vaihtoehto on nyt kielletty?

    >Risuparta on pähkäilyissään aivan oikeassa, vaikka ei sitä ääneen sanokaan.

    Risuparta on pudonnut metsäpopulismin ansaan. Tätähän media tarjoaa asioihin perehtymättä. Risuparralta voisi kysyä, jos on linjoilla, että miten paljon metsien lajien uhanalaisuus on lisääntynyt viimeisen 20 vuoden aikana?

    Hienoa, että ojitettu räme ennallistuu odotetusti. Et ole (ainakaan puheissa) halunnut tehdä eroa jk:n ja jaksollisen välillä. Sopiiko kuitenkin ettei talousmetsää ja suojelumetsää sekoitettaisi keskenään?

    Jovain

    Pidät siis jk. metsää ”suojelumetsänä”, minulle se on talousmetsää, siinä kuin jaksollinen metsä. En tunne eroa jk:n ja jaksollisen metsän välillä, sen paremmin kuin puukaupassakaan.

    Ennen aikaan ei käyty puukauppaa metsänhoidon perusteella, puut menivät samaan kaupppaan ja jos mo. halusi yhtiön korjuun, se oli pystykauppaa. Tällä hetkellä on toisin.

    Huolesi on sikäli aiheeton. Teen vaan yhdenlaista metsänhoitoa ja yhdenlaista puukauppaa ja koen vaihtoehdot vain hyväksi?

    mehtäukko

    ”…En tunne eroa jk:n ja jaksollisen metsän välillä, sen paremmin kuin puukaupassakaan…”

    Siinähän tuo nähdään suora tunnustus, kuinka käsitteet voivat olla pielessä! Mutta mitäpä se muille kuuluu, -näkyy vaan sepustuksissa.

    A.Jalkanen

    Lueskele Jovain metsänhoitosuositukset ja kerro onko vielä jotain epäselvää niin koetamme auttaa. Puukaupasta on jo keskusteltu riittävästi muissa yhteyksissä.

    aegolius

    >Pidät siis jk. metsää ”suojelumetsänä”

    En pidä. En ymmärrä mistä tällaiseen virhepäätelmään voisi päästä.

    Sinun viimeinen tekstikappale korpimetsän ennallistumisesta oli oudon epämääräinen. Sekoittelet teksteissä asioita muutenkin.

    Kirjoitit esimerkiksi edellä: ”harsintana voidaan pitää myös liiallista avohakkuuta”. Minun mielestäni rajuna toteutettua harsintahakkuuta voi pitää jonkinlaisena uudistushakkuuna, mutta avohakkuuta ei koskaan voi pitää harsintana. Käsitteiden sekoittelu ei auta keskustelua yhtään. Jo nyt jk teksteissä koetetaan ”omia” sekä siemenpuuhakkuuta että yläharvennusta. Jollain tavalla sen voi tietysti nähdä jaksollisen kasvatuksen imarteluna.

    Jätit vastaamatta kysymykseeni. Se johtunee siitä, että mikään luontainen vaihtoehto ei ole kielletty ja haluat ohittaa asian?

     

    Jovain

    Metsälaki sallii luontaiset vaihtoehdot, ei siitä pitäisi olla epäselvää. Ei myöskään harsinnasta. Pidän harsintana tai siihen rinnastettavana toimintana myös sitä, kun sallitaan vain yksi hoitomuoto ja tuhotaan paljon arvokasta avohakkuun ja viljelyn tieltä. Mitä se muuta on kuin harsintaa, kun kehityskelpoista taimistoa ja nuorta metsää raivataan jaksottaisen metsänhoidon tieltä.

    Sekoittelet ja sekoittelet, olen ollut mukana 50-60 luvulta ja nähnyt nämä vaiheet. Voi johtua myös siitä, kun en tavoittele erikseen jatkuvaa ja jaksottaista metsän kasvatusta. Ovat joka tapauksessa päällekkäisiä ja sopivat samaan metsään.  Samoin puukauppassa. Puukauppa on jotain pysty- ja hankintakaupan väliltä ja palvelut aina laskulle.

     

    A.Jalkanen

    Harsintahakkuussa ei varmaan tuhottaisi alikasvosta vaan haluttaisiin päin vastoin säästää siitä käyttökelpoinen osa jatkoon.

    Jovain

    Näin juuri, mutta jos se käyttökelpoinen osa tuhotaan, pidän sitä myös harsintahakkuuna.

    Visakallo

    Onhan tuota jaksollista kasvatusta tullut muutama kymmenen vuotta harjoitettua, mutta eipä ole vielä kertaakaan tullut käyttökelpoista ainesta metsästä tuhottua.

Viewing 10 replies - 1,071 through 1,080 (of 8,266 total)