Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,291 - 1,300 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kolmisenkymmentä puuvartista kasvia löytyy maamme metsistä, vaikka yleensä muistetaan vain ne kolme jotka opetetaan metsänhoitajille. Vitsi vitsinä; pitihän siellä tenttiä 300 lajia tai jotain sinne päin.

    http://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/metsa/puulajit/

    Perko

    Piha-alueella on omenapuu mukaan lukien 16 lajia kotimaisia. Tervaleppä ja pajulajit eroteltuina on yli 20 kotoista puuta metsässä. Jalava, pyökki ja poppeli puuttuu.  Yks käärmekuusi erottuu myös muista. Tämä on Itäistä-lehtoaluetta.

    Gla Gla

    Itselläni on arboretum yhdellä kuviolla metsässä n. 0,2 ha alalla: Mänty, kuusi, lehtikuusi, rauduskoivu, haapa, pihlaja, tuomi, omenapuu, vaahtera, terijoensalava, tammi. Lisäksi kataja, sireeni, jokin angervo ja muu koristepensas. Vähän kauempana lisäksi harmaa- ja tervaleppä ja eiköhän sieltä hieskoivukin löydy. Tarkoitus on tuoda ainakin vielä pihta, jos taimen kasvatus 300 km pohjoisemmasta alkuperästä onnistuu. En tosin tiedä, mistä sinne ovat alunperin tulleet.

    Lisäys: Raita löytyy.

    Puuki

    Siperianpihta kasvaa ja uudistuu luontaisesti pohjoisessakin.  Samannäköinen balsamipihta on eteläisempää alkuperää. Minulla kasvaa sitä siirrettynä  n. 400 km etelämpää.  Siperianpihdan siirto onnistunee 300 km etelään päinkin.    Pylväskataja lasketaan ainakin puulajiksi , tiedä sitten onko se eri laji kuin pensaskataja vai jokin katajan  erikoismuoto.  Tässäkin lähistöllä kasvoi aikoinaan iso pylväskataja  mutta joku varasti sen kun kasvoi tien varressa.

    Figerporin asuntovälittäjä Suoro  mainosti puhelimessa asunnonostajille kuinka asunto sijaitsee hienolla paikalla ; ”etupihalla on kaunis viherpiha sireeneineen .”  Asunto oli kadun varressa ,  välissä oli kannabista kasvamassa ja kadulla ajoivat poliisiautot sireenit päällä.

    Scientist Scientist

    Yksi vähiten tunnistettu ja suomalaisia puulajeja on Halava. Helpoin tunnistaa syksyllä höytyvistään. Monella on se metsässä ilman että tunnistaa sitä. Minulla on myös pari kynäjalavaa kesäpaikassani Pyhäjärven rannassa.

    Gla Gla

    Pylväskatajaa ei minulla tuossa ole. Toisaalla on komea yksilö, joka voisi kriteerit täyttää, en ole tarkemmin tutkinut. Sen ympärillä vaan puusto venyy ja alkaa varjostaa, mistä kataja ei yhtään tykkää.

     

    jees h-valta

    Eiköhän suomenkielessä se yksi puulaji ole kuitenkin virallisesti syreeni.

    Visakallo Visakallo

    Kuinka monen eri puulajin myynnistä olette saaneet rahaa?

    Timppa

    Meillä päin metsälehmusta tavataan joskus karuillakin mailla.  Onpa luonnonsuojelualueella kokonainen metsälehmuslehto.  Täälläkin on Niinimäki-niminen paikka.

    Lehtokuusama on varsin yleinen karuillakin mailla.  Joskus on löytynyt hakkuuaukosta metsäruusu.  Yhdessä hakkuuaukossa kasvaa terttuseljapensaita ja yhdessä lehtomaisessa (entinen aukko) notkossa koiranheisipuuta.   Näsiäkin on joskus putkahtanut tavallisen näköiseen hakkuuaukkoon.

    Voi kyllä todeta, että myös monet pensaslajitkin hyötyvät aukoista.

     

    Gla Gla

    ”Kuinka monen eri puulajin myynnistä olette saaneet rahaa?”

    7 tai 8, jos lepät ja koivut on yksi laji, eikä erotella harmaaseen ja tervaan tai hiekseen ja raudukseen. Energiapuukauppa on tässä suhteessa hyvä.

Esillä 10 vastausta, 1,291 - 1,300 (kaikkiaan 8,216)