Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1,301 - 1,310 (kaikkiaan 1,511)
 • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  Merkitty: 

  Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

  Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

  Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

 • Gla Gla

  Lehmuksen päätin hankkia, kun näin sen ympärillä olevan pörriäismäärän. Raitakaan ei pärjää sille.

  Raita muuten jäi arboretum-listastani pois. Se siis löytyy. Varmaan jossain kuvion reunan ojassa kasvaa pajukin.

  jees h-valta

  Niin, tämä puulajeista saatu raha. On hiukan monipiipuista kuinka monesta koska metsän rasitusvahvuuskin on rahanarvoinen etu. Minulla on raivauksessa nyt kahden ha:n tila josta löytyy reilusti yli puolet Glan mainitsemasta arboteuminsa kasvateista. Olen todella voimakkaasti suosinut kaikkia eli pyrin täydelliseen sekametsään. Juuri ilahduin kun pajun ja pihlajaryhmän latvuksessa huomasin ison ampiaispesän. Ilahduin kahdestakin syystä. Etten vain mennyt pihlajaryhmää vetämään juuresta poikki automaattiasiana jolloin olisin saanut kaikki vihaiset ampparit silmilleni. Toiseksi että luonto on jo omat pesäpaikkansa kartoittanut. Pikkulintujen ja rastaiden pesiä aivan jatkuvasti vastassa myös. kaikkia ei ole voinut jättää koska jotain on raivattavakin. Mutta äärirajoilla yritän sinnitellä luonnon eduksi. Ja pitäähän rahakeskustelussa ottaa huomioon myös e-puu joka ei puulajia kysy.

  Visakallo Visakallo

  Toivottavasti Jesse ei osu siellä raivauspalstallaan yläviistoon tiiraillessaan maa-ampiaispesän päälle! Ovat aika taitavia löytämään asusteista juuri sen kohdan, mistä piikki yltää pistämään lihaan asti. Siinä voi sitten joutua anomaan apua ihan yläkerran isännältä asti, kuten se entinen renkipoika: ” Ota kipu pois, mutta jätä tuo turvotus!”

  Puuki

  Metsälehmuksia kasvatan minäkin. Syreeni ei ole puulaji vaan pensas.  Unkarin syreeni kasvaa tuossa takapihalla, samoin koiranheisipensaita ja esim. lumipallopensaskin kasvaa suht. isoksi mutta puu se ei ole.   Puuksi kutsuttaneen puuvartista kasvia joka voi kasvattaa jonkin tietyn kokoisen puurungon, voi olla joku tarkempikin määritelmä siihen olemassa.  Kataja on yksi puulaji koska pylväskataja voi kasvaa puun mittoihin.

  Timppa

  Meillä on pihassa kaksi puistolehmusta.  Tosiaan niiden ympärillä käy kauhea pörinä.  Tuntuu, ettei niiden alla kannata pitää autoa.  Sattaa saada jotain töhnää pintaan.

  Maa-ampiaiset ovat loppukesästä melkoinen vitsaus.  Lankomies ampui kerran johonkin mutaiseen suolampeen sorsan ja kävi hakemassa sen nakuna uiden.  Palatessaan vaateidensa luo sattui yhytämään ampiaispesän.  Aatokselle tuli kiire.  Vielä kiireempi tuli kahdelle marjastajanaiselle, jotka näkivät alastoman mutaisen miehen juoksevan kohti.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Säästöpuiden vähyys, pieni koko ja kaikkialla samanlaisena toistuva toteutus ei ylläpidä sellaista elinympäristöjen laadullista ja määrällistä vaihtelua, joka tuottaisi haluttuja lajistohyötyjä.

  Tämän vuoksi jätettävän elävän säästöpuuston määrä tulisi nostaa tutkimusten suosittelemalle 5–10 %:n tasolle hakkuualan puuston tilavuudesta, elävien säästöpuiden minimiläpimitta nostaa 20 senttimetriin ja kuollut puu tulisi säästää aina, kun se ei aiheuta kohonnutta metsätuhoriskiä.

  Säästöpuukäytäntöjä tulisi kehittää tutkimustietoon nojaten lisäämällä säästöpuuston määrän lisäksi säästöpuurakenteiden vaihtelua metsiköiden sisällä ja niiden välillä.

  http://metsatieteenaikakauskirja.fi/article/10493

  Visakallo Visakallo

  Eli, kun tekee hehtaarin aukon, hakkaakin kolme 0,3 hehtaarin pienaukkoa ja jättää niiden välipuut jättöpuiksi. Ei tarvitse hommata taimia ja istuttaa, eikä varmaan tarvitse raivatakaan… Helppoa ja halpaa kuin heinänteko!

  Gla Gla

  Noin tehdään, jos tulee avohakkuukielto. Kun 3×0,3 ha on hakattu, tehdään uusi hakkuu välialueille. Ei voi mitään, jos ostajan logistiikka hoitaa korjuun samalla kertaa.

  Säästöpuut hoituu leimikon rajauksella, kunhan on kl 03 puustoa viereisellä kuviolla.

  Planter Planter

  ”Lehmuksen päätin hankkia, kun näin sen ympärillä olevan pörriäismäärän.”

  Haravalla sai kerätä pörriäiset pois:

  https://yle.fi/uutiset/3-9034096

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kuusiporan esiintymisten lakiteknisiä puolia.

  http://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/article/10522

Esillä 10 vastausta, 1,301 - 1,310 (kaikkiaan 1,511)