Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Viewing 10 replies - 3,201 through 3,210 (of 8,266 total)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Tagged: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Näinhän se on että yhden koon kenkä ei sovi jokaiseen jalkaan. Yhden tekijän eli Timo Kuuluvaisen mukaan ”luonnonläheisen metsänhoidon” konseptissa on yritetty huomioida alueelliset erot. En ole vielä perehtynyt julkaisuun, joten en tiedä miten siinä on onnistuttu.

    http://www.efi.int/sites/default/files/files/publication-bank/2022/EFI_fstp_12_2022.pdf

    Timppa

    Siis kunnon talousmetsien suojelu on mielestäni haitallista.   Suomessa on kuitenkin paljon sellaista metsää, jonka kasvatus on vaikeaa kivisyyden, maaaston jyrkkyyden  tai jonkun muun syyn vuoksi.  Tällaisia metsiä meilläkin on suunnitelmissa suojella.  Katsotaan sitten löytyykö maksuhalukkuutta.

    Jan tietysti kuusikoita ei pidä suojella.

    A.Jalkanen

    Timpalla on aiheellinen huoli etelän kuusikoista. Kuusikot ovat monokulttuureina tuhoherkkiä erityisesti juurikäävän ja kirjanpainajan kannalta. Lisäksi suojelualueelta voi levitä männynkin kaarnakuoriaisia eli ytimennävertäjiä tuulituhojen jälkeen. Suojelualueilla elää kuitenkin runsaasti myös tuholaisten luontaisia vihollisia kuten lintuja. Lisäksi voisi olettaa, että ajan myötä talousmetsäkin muuttuu monimuotoisemmaksi, kun se on suojeltu ja metsää ei enää hoideta. Mikä näiden eri suuntaan vaikuttavien muuttujien yhteisvaikutus on?

    Jos kuusikoita aletaan suojella etelässä laajemmin, kannattaisi edetä hitaasti, eikä niin että siirretään äkkiä hakkuiden ulkopuolelle laajoja alueita varttuneita kuusikoita. Lisäksi kannattaisi aloittaa luonnostaan monimuotoisimmista sekametsäkohteista, ettei kiihdytetä kuusiporaepidemiaa entisestään.

    Timppa

    Suojelualueilla elää kuitenkin runsaasti myös tuholaisten luontaisia vihollisia kuten lintuja. Lisäksi voisi olettaa, että ajan myötä talousmetsäkin muuttuu monimuotoisemmaksi, kun se on suojeltu ja metsää ei enää hoideta. Mikä näiden eri suuntaan vaikuttavien muuttujien yhteisvaikutus on?

    Kuusikoissa tapaa lähinnä palokärkiä hakkaamassa tyvilahoja kuusia.  Ja kuusikot pysyvät kuusikoina kunnes kirjanpainaja tappaa ne.

    Linnut asustavat yleensä lehtipuuvaltaisissa metsissä.

    Meillä on naapurissa vuonna 1911 olleen metsäpalon jälkeen syntynyt hakkaamaton männikkö.   Viimeiset koivut ovat kuolemassa.  Jäljelle jää puhdas männikkö.

    Jos suojelualue sattuu olemaan sekametsää, niin lopulta sekin on kuusikkoa.

    Vain hyvin hoidettu talousmetsä on puustoltaan monipuolinen.

    En todellakaan näe tässä talousmetsien suojelussa järkeä, kun energiaa, puuta, työtä ja rahaa tarvitaan.  Ja jo nyt metsiä on suojeltu vsikka kuinka paljon toisin kuin esim 100 vuotta sitten.

    A.Jalkanen

    Kurki, Timppa ja hemputtajakin: olette te aika velikultia. Nyt otan aikalisän ja lähden lenkille koiran kanssa. Se ainakaan ei väitä vastaan.

    Puuki

    Koirat ne vasta osaakin pistää vastaan, jos sille päälle sattuvat. Minulla oli kerran nöffi joka innostui ison  kiven alle piiloon menneestä minkistä tai jostain muusta elikosta. Eihän sitä saanut vedettyä sieltä kiven kiertämiseltä ja maan kaivuulta pois ei millään.  Ei jaksanut vetää sitä niin kovasti että olisi lopettanut homman, komentelusta puhumattakaan.    (Monimuotoisuuteen liittyy siten, että koirarotujakin on monimuotoisia ja monenlaisia joka lähtöön. )

    A.Jalkanen

    Noo ei menny lenkki ihan ko Strömsössä… naapurin pihasta hyökkäsi koira minun koirani kimppuun… jackrusselin näköinen mutta isompi. Ei tullut onneksi vammoja paitsi emännät säikähti. Minun koirani voi hätätilanteessa ottaa kainaloon mutta nyt en ehtinyt, kun se irrallaan ollut koira hyökkäsi suorilta, ilman ennakkovaroitusta. Yritin komentaa ja potkaista hyökkääjää ja ottaa valjaista kiinni mutta ei onnistunut kumpikaan, sen emäntä ehti väliin.

    Minkki oli meidänkin mökin pihassa kiven alla, ja koirat piti pitää sisällä kunnes se älysi mennä muualle.

    Tomperi

    Etelä-Afrikan suurin luonnonsuojelu alue on yksityisen omalle yksityiselle maalleen  perustama luonnoinsuojelu alue.  Samanlaisia on monissa muissakin maissa, esimerkiksi Intiassa, Keniassa jne…

     

    Visakallo

    Niin Tomperi, niitä yksityisiä suojelualueita on täällä Suomessakin jo lukuisia. Minkälainen tilanne sen suhteen on sinulla omissa metsissäsi?

    Gla

    Tähän punkkiuutiseen olisin kaivannut jotain muutakin kuin näkemyksiä punkkien hyödyllisyydestä:

    https://yle.fi/uutiset/3-12479766

    ”kaikilla lajeilla on oma paikkansa luonnossa, joka on ihmisestä riippumaton.”

    Punkki ei ole ihmisestä riippumaton. Ihmisen toiminta on pahentanut punkkiongelmaa ja siihen pitäisi hakea muitakin ratkaisuja kuin punkkitarkastukset ja rokotteet.

Viewing 10 replies - 3,201 through 3,210 (of 8,266 total)