Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  • Tämä aihe sisältää 9,714 vastausta, 127 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Rukopiikki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 3,211 - 3,220 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla Gla

    Ohisalo haluaa pysäyttää luontokadon lisäämällä luonnonsuojelun rahoitusta ja suojelemalla kaikki vanhat luonnontilaiset metsät. Määritelmää ei kerrota, mutta luontoarvojen kohtentamiseksi olisi tehokkaampiakin keinoja valtion velkaantuessa ennätysvauhtia.

    Kurki Kurki

    Määritelmää ei kerrota, mutta luontoarvojen kohtentamiseksi olisi tehokkaampiakin keinoja valtion velkaantuessa ennätysvauhtia.

    Luonto koetteli taas monimuotoisuutta. Täällä perimätieto kertoo, että kolmas hallayö on aina kylmin ja seurasin mielenkiinnolla, onko tähän tullut mitään muutosta. Näin tapahtui nyt taas keran eli mikään ei ole muuttunut entisiin aikoihin.

    Helsingin keskilämpötila on ollut alkuvuoden -2 asetta kylmenpää kuin 14 aiemman vuoden keskiarvo. Helsingissä on palattu 100 vuoden takaiseen kylmyyteen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aivan, Gla. Kyllä runsaasta punkkikannasta pitäisi huolestua, ja jokaisessa aihetta sivuavassa jutussa pitäisi olla torjuntaohjeet omalle pihalle ja metsälle. Metsässä osavastuu on metsästäjillä, koska punkit ovat lisääntymisessään pääosin riippuvaisia nisäkkäistä.

    Rane

    ”suojelemalla kaikki vanhat luonnontilaiset metsät.”

    Mjaa,tässä on kohta sata vuotta harjoitettu tehometsätaloutta ja vielä vaan riittää suojelemattomia luonnontilaisia metsiä.Tässä ilmeisesti käy niin kuin Ranen naapuritilalla kun tavallinen puupelto muuttui Luonnonperintösäätiön biodiversideetin ihmemaaksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Muuttuu se kun sen jättää hoitamatta. Sinänsä hyvä kysymys: mistä kannattaa suojelualueiden lunastukset aloittaa.

    Puuki

    Kannattaisi ehkä aloittaa jo valmiiksi määräaikaisten suojelusopimusten uusimisesta.  Eniten metsäalaa supistuu rakentamisen alta mm. kaupungeissa  uusien kulkuväylien rakentamisen alta ja puistoalueiden hakkuissa.  Tuulivoimapuistot on maaseudulla suurimpia  alueita joilta metsä vähennee. Tai kaivosalueet , jos niitä vielä avataan.

    Timppa

    ”suojelemalla kaikki vanhat luonnontilaiset metsät.”

    Sitten ei ole syytä huoleen, mutta tietysti määritelmä on sen verran epämääräinen, että monet yli 80-vuotiaat täyttävät kriteerin suojelijoiden mielestä.

    Gla Gla

    Suojeluarvoja sisältävässä metsässä pitä yleensä olla erirakenteisuutta. Miten tällaisen metsän ikä määritellään?

    Tuleeko ensiharvennetusta 30 vuotiaasta kuviosta suojelukohde, kun siellä on 15 vanhaa jättöpuuta?

    Yleensä metsikön iän määrittely perustuu ajatukseen tasaikäisestä tai -rakenteisesta puustosta, joita joku myös puupelloiksi kutsuvat. Ei kuulosta suojelukohteelta.

    Puuki

    Hcv -metsät on niitä pot. suojelukohteita muiden esim. 10-pykälän metsien lisäksi.  Ainakin semmoset tekijät kuin lahopuun määrä ( ~ 10 mottia/ha E-ja keskisessä- Suomessa) tai onko erirakenteinen jk-metsä vaikuttaa siihen.  Metsän ikä voi olla kohta määräävä tekijä. Luonnontilaisia metsiä ei taida paljon löytyä , kun ne on jo suojeltu aiemmin.

    Pakkosuojellun metsän korvaus mo:lle voisi olla sopiva n. 100-130 €/motti taksalla, lahopuulle sama tai vähän korkempi,   kun se on arvokasta monimuotoisuuspuuta.  Sehän on suunnilleen päästöoikeuden tn-hintakin.    Joku tais kerran kertoa että suojelun pitää maksaa niin että tuntuu, niin sitten vasta ollaan oikealla tasolla.  Voisi sitä korvaustasoa nostaakin vähän tuosta koska myös korkotekijä pitää muistaa ottaa huomioon.

    Gla Gla

    Ainahan puhutaan, miten arvokkaita nuo kohteet ovat, joten pitäisihän sen näkyä korvaustasossakin. Tai sitten puheet kohteen arvokkuudesta on yhtä tyhjän kanssa.

    Jos poltan arvokkaana pidetyn vanhan kirkon, mikä sen korvauksen hintalappu mahtaisi olla. Jos siis arvoa aletaan määritellä sen mukaan, miten hesarin peukuttajat asian kokee.

Esillä 10 vastausta, 3,211 - 3,220 (kaikkiaan 9,714)