Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Viewing 10 replies - 3,251 through 3,260 (of 8,266 total)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Tagged: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Vanha luonnonmetsäkuusikko kuuluu meillä ns. uhanalaisiin luontotyyppeihin joten sitä olisi syytä olla jonkin verran suojelualueisiin sisällytettynä. Jos sitä nyt jätetään hakkaamatta, kyllä sinne aikanaan syntyy luonnonmetsän piirteitä. Vaikkapa sitten luonnontuhojen kautta, isojen ja pienten. Korvaukset tosin pitää saada asialliselle tasolle, eli kaupasta tai pysyvästä suojelusta pitää saada samanveroinen korvaus mitä saisi vapailla markkinoilla tilakaupasta plus veroedut suojelukorvauksista. Jos metsävähennystä oli kaupan hetkellä käyttämättä niin sitten diili on vähän huonompi.

    aegolius

    >Voitanee sanoa, että ei nähdä enää metsää puilta. 

    Jälleen löytyi virke, josta olemme Petkeleksen kanssa täysin samaa mieltä! Petkeles kuvittelee, että metsätalous tuhoaa luonnon. Kannattaa hieman vilkaista elintasoltaan heikompiin maihin ja miettiä korreloiko luonnonsuojeluun suhtautuminen positiivisesti vai negatiivisesti kansakunnan elintason kanssa?

    Mieti vaikka välillä hieman Norjaa. Ovatko he sulkemassa öljykenttiään, koska fossiiliset polttoaineet ovat pahasta? Paheksutko heitä vähemmän kuin suomalaisia metsänomistajia?

    Timppa

    Moneen kertaan on julkisuudessa kirjoitettu kuinka keskieurooppalaiset ovat kertoneet kuinka kirjanpainajaongelma läksi liikkeelle suojelualueita.  Jos silta romahtaa Saksassa, niin epäilemättä siltainsinöörit myös Suomessa perehtyvät asiaan eivätkä tee ainakaan samanlaista virhettä.-

    Miten suhtauituvat suomalaiset luonnonsuojelijat?  Viis veisaavat keskieurooppalaisten kokemuksista kirjanpainajien aiheuttamista riskeistä metsillemme.   Minun mielestäni tuollaisilla tyypeillä ei saisi olla mitään tekemistä suomalaisten metsien kanssa.  Jos joku vanha kuusikko häviää, niin mitä siitä, kun vastapainoksi muut kuusikot ovat terveitä.

    Insinööri ei kyllä ymmärrä tuollaista tarpeetonta riskin ottoa niin yhteiselle kuin yksityiselle omaisuudelle.  Kyse on täysin järjen vastaisesta leikittelystä nykymaailmassa, jossa on toden totta todellisia ongelmia, ettei niitä tarvitse enää tietoisesti hankkia.

     

    aegolius

    >Oletko Petkeles koskaan tullut ajelleeksi

    Olen pahoillani, mutta Petkeles ja ajattelu eivät oikein sovi minusta samaan virkkeeseen. Hän on katkeroitunut jo pari vuotta sitten melko kehityskelvottomaksi ja ulosanti on sen mukainen. On sääli, että käytös on noin luontoa tuhoava. Rakentavalla keskustelulla saisi paljon hyvää aikaan.

    Itsellä on tulossa nyt ehkä loppuviikosta moto kahdelle leimikolle tekemään avohakkuuta. Yhteensä pinta-ala vähän alle kolme hehtaaria. Toisella kuviolla on melko merkittävää (minun vaatimattoman mittapuuni mukaan) haapa-aluetta, mutta löytyy niitä toiseltakin. Säästöpuita ajattelin jättää vähän reilummin.

    Gla

    Mitä jos vaan jättää kommentoimatta kirjoituksiin, joiden tarkoitus ei ole herättää asiallista keskustelua, ainoastaan ruokkia trollia. Tälläkin hetkellä pari kirjoittajaa nauraa silmät vetisinä palstalaisten reaktioihin, kun on heittänyt älyvapaita täkyjä, joiden perässä keskustelijat ryömii. Valtaa voi haalia monella tavalla, tuo on eräs tapa kun muuhun ei pysty.

    Parasta vaan klikkailla oikean alakulman Ilmoita asiaton viesti-linkkiä.

    kaapo123

    no kun kirjoittaa sillai,mitä tiede on kertonut luonnosta,niin kun kirjoittaa kohteliaasti ja siallisesti,niin voi jättää pois kommentoimasta epäkohteliaita puheita tai voi huomauttaa että on poliisikin ja Valtakunnansyyttäjäkin,jotka seuraa myös nettikirjoituksia ja sillai voi harkita ja toppuutella epäkohteliaita puheita.Ensin pitää lukea Tieteen kertomukset ja hankia tietoja

    kaapo123

    epäkohteliaista puheista ei silti kannata välittää,vaan kohan kirjoittaa tietoja vain

    kaapo123

    hyviä ohjeita on ilmaiseksi netissä,WWF:n Metsänhoito-opas,jossa ilmaiseksi hyviä tietoja kuten kirja Peter Wohlleben Puiden salainen elämä-kirja,jota ei tartte ostaa,koska kirja on kirjastossa

    Anonymous

    Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään. Miten tuon voi estää silloin, kun luonto ITSE on monimuotoisuutta vastaan.

    Esimerkiksi Harjusinisiipi. Uhanalaisluokitus on CR (äärimmäisen uhanalainen). Suomessa LUONTO kasvattaa paahderinteet umpeen ellei ihminen pidä niitä avoimina.

    Harjusinisiipi on yleinen Kreikassa ja Turkissa ja siellä kehittynyt vuosimiljoonien aikana, jossa ilmaston paahteisuus ja kuivuus eli luonto itse ylläpitää paahderinteitä ihmisten kiusaksi asti. Suomeen perhonen ilmeisesti on tullut joskus menneisyydessä kaakkoisten  ilmavirtausten mukana. Wikin mukaan oli kadoksisssa Suomessa 1970-80-luvuilla ilmeisesti metsien umpeenkasvun seurauksena ei siis avohakkuiden seurauksena, mutta löydettiin Säkylästä tykistön ammunta-alueelta sen jälkeen.

    Harjusinisiipi on eteläinen laji ja Suomessa pysyy aina äärimmäisen uhanalaisena, kun luonto ei tee yhteistyötä, vaan hävittäisi sen Suomesta. Suomessa ihminen sitten joutuu käyttämään verovaroja sen säilymiseksi.

    Miksi Suomessa pitäisi suojella lajeja, joidenka oikea elinympäristö on eteläinen tai ilmaston jokin piirre pitää ne siellä elinvoimaisina, mutta Suomen kylmä ilmasto pitää ne uhanalaisina.

    Mitä järkeä tällaisessa suojelussa on?

    https://laji.fi/taxon/MX.60833

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Harjusinisiipi

    A.Jalkanen

    Hyvä kysymys! Itsekin olen toivonut lajikohtaisia analyysejä uhanalaisista. En kyllä muista tuota näkökulmaa (ainakaan täällä) ennen painotetun, että mikäli laji on muualla elinvoimainen ja meillä laajan levineisyysalueensa reuna-alueella, ei ole todennäköistä, että se olisi globaalisti häviämisvaarassa tai luonnossamme tärkeässä osassa ravintoketjuja.

Viewing 10 replies - 3,251 through 3,260 (of 8,266 total)