Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Viewing 10 replies - 3,291 through 3,300 (of 8,266 total)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Tagged: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • hemputtaja

    Lainaus A.Jalkanen: ”https://journal.fi/msff/article/view/120306/71680

    results show that levels of the forest structures essential to maintain ecologically diverse forests are below those that likely prevailed in Finland under natural reference conditions

    scarcity is particularly pronounced for dead wood volumes and old forest area

    Exec. summary: Jotta lissee vanahoo mehtee ja lahhoo puuta ja sassiin.”

    Vilkaisin tuota summarya. Eipä vastaanväittämistä. Tekijöitäkin melkein puolisivua. Eli ennen oli maisemassa monipuolisempaa.

    Tulos on tavallaan itsestään selvä. Kun puuston määrä tihenee, elämän yksilöt sen alla vähenee.  Asiasta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta kehtaan väittää, että se kuuluu monimuotoisuuden kuvioon. Kun puusto harvenee, alkaa rehua ja myyriä taas löytyä.

    Että tulos ei mielestäni oikeuta arvostelemaan nykymetsätaloutta monimuotoisuuden tuhoajaksi.

    A.Jalkanen

    Hemputtaja. Kuka tarvitsee lisää myyriä? Naali ja pöllö sekä punkki lisääntymiseen. Ei risuista ja rehuista ole pulaa ja monimuotoisuutta lisää se resurssi josta on pulaa. Jos puolestaan miettii miksi valkohäntäpeura vähentää monimuotoisuutta se syö juuri rehuja eli ruohoja. Sinällään sen olemassaolo lisää monimuotoisuutta luonnossamme. On siis myös haitallista monimuotoisuutta!

    Puuki

    Varsinkin puulajien monimuotoisuutta  on lisännyt maanmuokkaus.  Samalla siinä lisääntyy monet muutkin lajit , kun metsä käy välillä aukkona.  Esim. vanhan metsän indikaattorilajit säilyy sääsätöpuuryhmissä hyvin.

    Se hömötiaisen väheneminenkin osottautui siis hirvieläinten aikaansaannokseksi eikä metsien  käsittelystä johtuvaksi.  Metsien harvennus lisää esim.mustikan viihtymistä .  Ja niistä mustikan varvuistahan (ja niissä viihtyvistä öttiäisistä) oli kait pula mm. hömö-ötiäisillakin.  Sama koskee metsäkanalintujen poikasia ; mustikka on niillekin tärkein ravintokasvi keväällä.   Kummallista että metsien hoito on saatu metsäkanalintujenkin vähenemisen syyksi jossakin vaikka esim. mustikkaa ei kasva useimmiten ollenkaan sulkeutuneissa metsissä.

    A.Jalkanen

    hömötiaisen väheneminenkin osottautui siis hirvieläinten aikaansaannokseksi

    Missä tämä on osoitettu – onko osoitus pitävä ja kausaalisuhde todellinen?

    Visakallo

    Mistähän se johtuu, ettei ole tullut vastausta siihen, miksi metsien käsittely aiheuttaa nykyisin luontokatoa, vaikka metsiä on käsitelty samalla tavalla jo yli 50 vuotta? Kaiken lisäksi viimeisen 30 vuoden aikana monimuotoisuus on otettu toimenpiteissä huomioon yhä enemmän. Herää vahva epäilys, ettei luontokatoa todellisuudessa olekaan, ja jos on, niin se ei johdukaan metsien käsittelystä, vaan aivan muista seikoista.

    Puuki

    Joku semmosen ulkomaalaisen  tutkimuksen postasi palstalle , että olisi hömötintti välillisesti riippuvainen mustikasta.  Muitakin syitä tietysti voi olla sen vähenemiseen .   Vhp:en valtaamilla alueilla ei säily juuri mitkään pensaskerroksen varvut eikä pihojen kasvatitkaan.  Ihme olis ellei sillä olisi merkittävää vaikutusta mustikasta riippuvaisiin lajeihinkin.

    A.Jalkanen

    Visakallo. Ei luontokadosta oltu huolissaan silloin kun minä aloitin metsäopinnot vuonna 1982. Oltiin kyllä huolissaan vesien saastumisesta ja kemikaaleista kuten vesakkomyrkyistä. Seuraavaksi alettiin puhua metsien monikäytöstä, happosateista, otsonikadosta, monimuotoisuudesta ja nyt lopuksi ilmastonmuutoksesta. Mitähän seuraavaksi?

    Visakallo

    Metsien uusimman invennoinnin ennakkotuloksista olitiin löytävinään tieto metsien kasvun hidastumisesta. Jostain syystä saman inventoinnin tuloksista mustikan ja metsäkerrossammalen selkeä yleistyminen viimeisen 27 vuoden aikana ei ole löytänyt tietään tiedotusvälineisiin. Kukahan osaisi tämän selittää ?

    Puuki

    Metsien tilaa käsitellään EU:ssa v:n -22 tilanteessa , kun alunperin vuosi olisi ollut -21.   Voipi olla silläkin vaikutusta siihen puiden kasvun (tilapäisen) vähenemisen hehkutukseen nyt.

    Puulajien monimuotoisuutta saattaa uhata mm. jatkuvan kasvatuksen  käyttö sille sopimattomilla kohteilla ja liika suojeluinto jossa ei oteta huomioon kuusettumisen haittoja esim. paisterinteillä ja jalopuulehdoissa.  Pensas- ja pohjakerroksen lajeja vähentää tarpeellisten hakkuiden tekemättä jättäminen .  Liian tiheä sulkeutunut kuusikko on yleensä yksitoikkoinen ruskean neulasmaton peittämä ; voi siellä joitain happamassa karikkeessa viihtyviä ötököitä olla mutta lajien monimuotoisuus puuttuu.

    hemputtaja

    Visakallo oli löytänyt uusimman inventoinnin ennakoita ja niistä tietoa kasveista.

    Mistä nuo löytyivät. Kevyellä kuikuilulla en niitä löytänyt.

Viewing 10 replies - 3,291 through 3,300 (of 8,266 total)