Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 3,301 - 3,310 (kaikkiaan 9,714)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Visakallo Visakallo

    Henputtajalle: Ke 29.6. Maaseudun Tulevaisuudessa asiasta kerrottiin.

    R.Ranta R.Ranta

    Kun halutaan tuottaa mahdollisimman paljon myytäävää runkopuuta ja parantaa puun tuotantoedellytyksiä tavalla ja toisella, niin se on joltakin toiselta pois. Se on minusta itsestään selvyys. Sen kiistäminen on naurettavaa. Kysymys on vain siitä, kuinka suuri vaikutus sillä mihinkin on ja onko luonnon siitä maksama hinta oikeassa suhteessa (ihmisen ymmärtämään, puuntuottajista ammattikuntineen puhumattakaan) hyötyyn nähden.

    ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku!”

    Jostakin mustikanvarsista ja hömötiaisiata voi keskustella maailman tappiin, eikä valmista tule. Maailma on paljon, paljon monimutkaisempi, mitä täällä puuntuotantoon vihkiytyneet pintaliitäjät ymmärtämättömyyttään selittävät. Kysymys on siitä, kuinka pitkälle asioita tutkitaan ja pitkälle vietykin tutkimus on vasta aamuhämärissä.

    Visakallo Visakallo

    Miten R.Ranta noin omasta mielestään sijoittaa itsensä ymmärtämättömien ja ymmärtäjien janalla verrattuna muihin keskustelijoihin?

    R.Ranta R.Ranta

    Itseänsä on Visa jokaisen  vaikea tai oikeammin mahdotonta arvioida johonkin ymmärtämisen janalle. Se voin sanoa, että tuntuuu tosi pahalta se monen keskustelijan omasta mielestään  varma hyvin pintapuolinen itsetietoisuus äärettömän monimutkaisesta maailmasta. Mitä enemmän on kokemusta karttunut ja jotakin oppinutkin, niin sen nöyremmällä mielellä suhtautuu ulottumattoman monimutkaisiin asioihin. Varmoja vastauksia on vähän, jos ollenkaan.

    Jos täällä joku puolella sanalla kertoo jotakin sellaista, joka on vähääkään ristiriidassa puuntuotannon maksimointipyrkimyksen kanssa, niin syntyy hirveä älämölö.

    Visakallo Visakallo

    Taisi tosin tällä kertaa se älämölö tulla jostain muualta, kun keskusteltiin uusimman valtakunnan metsien inventoinnin tuloksista.

    Petkeles Petkeles

    Joku ”keskusteli” vmi-tuloksista väittäen rivien välissä niiden olevan juuri tällä kerralla virheellisiä. Reiman pointti todistettu.

    Timppa

    Meidän metsissä fotosynteesi pitää huolen puiden kasvusta, kun ne on saatettu vain kunnolliseen alkuun.  Minä ainakin pidän tuollaisista ilmaisista tarjoiluista.  Onko se sitten ”älämölöä” vai ei, mutta en ymmärrä metsänomistajaa, joka tietoisesti pyrkii heikentämään omaisuutensa tuottoa.  Toki et RR liene ainoa.  Ota se lohdutukseksi.

    On tietysti tiedemiehinä itseään pitäviä tyyppejä, joiden mielestä uudistushakkuut ovat kaikkien mahdollisten ongelmien syynä.  Sitä minä kutsuisin monimutkaisten asioiden yksinkertaistamiseksi.

    Visakallo Visakallo

    Petkeles, kuten itsekin tiedät, vmi-tulokset ovat melko varmasti oikeita, mutta niiden tulkinta voi painottua tarkoituksenmukaisesti suuntaan jos toiseenkin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    RR on kyllä oikeassa siinä että jos jotain metsien hyödyn tuotantoa lisätään, se on usein jostakin toisesta pois. Tuotantomahdollisuuksien käyrällä liikutaan.

    Visakallo Visakallo

    Metsän tuotto lisätään hoitotöiden ja hakkuiden oikealla ajoituksella. Mistä se on pois?

Esillä 10 vastausta, 3,301 - 3,310 (kaikkiaan 9,714)