Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 4,841 - 4,850 (kaikkiaan 9,734)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla Gla

    Täällä on luontoa muutettu viimeisen 70 vuoden aikana enemmän kuin muualla. Kun muiden luonto on pilattu jo satoja vuosia sitten, sillä ei enää ole väliä. Onhan vihreiden joukosta kuulunut sellaisiakin ajatuksia, että supikoiraa ei pidä laskea vieraslajiksi, kun on sopeutunut tänne hyvin.

    mehtäukko

    Se on samaa sarjaa kuin maakaasun ylentäminen uusiutuvaksi komission kaaleissa!

    Kun Kyproksella on lukema 100, siellä varmaankin samat matkustajat istuvat aasien selässä kuin 100 vuotta sitten ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyproksen sijoitus monimuotoisuustilastossa on hiukan yllättävä. Itselläni on saaresta kuiva ja karu mielikuva, mutta vuoristossa se lienee vihreämpi kuin rannikolla jossa matkailijat pääasiassa pyörivät.

    Wikipedia: Nahkealehtinen kasvillisuus / Välimeren kasvillisuus

    ”on kesällä kuivalle ja talvisateiselle Välimeren ilmastolle tyypillinen kasvillisuusvyöhyke, jonka kasvit ovat sopeutuneet kesien kuumuuteen ja kuivuuteen monin eri tavoin. Kasvien lehdet ovat usein pieniä, vahapintaisia tai karvaisia, jotta haihtuminen olisi niistä mahdollisimman vähäistä. Kosteammilla alueilla, esimerkiksi jokilaaksoissa ja painanteissa, nahkealehtinen kasvillisuus on parhaimmillaan kuivahkoa subtrooppista metsää, kuivemmilla alueilla läpitunkematonta pensaikkoa. Useimmiten se on kuitenkin jotakin tältä väliltä.

    Välimeren alueella maannos on paikalla aiemmin kasvaneen metsän tuottaman ruskomullan ja aavikkomaannoksen välimuoto. Kallioperän rauta värjää laajoilla alueilla maan punaiseksi, mistä on peräisin maannoksen nimi terra rossa. Humuskerros on historiallisena aikana tehtyjen hakkuiden ja laiduntamisen sekä niitä seuranneen eroosion vuoksi hyvin ohut. Monin paikoin humuskerros puuttuu kokonaan.”

    kaapo123

    Metsien hiilinielun laskun syynä on männyn kasvunopeus eri ikäisenä ja tiheät männiköt,joita ei ole harvennettu ja kuivuusjaksot ja joissakin paikoissa ei ole ravintoa ollut tarpeeksi.Jne…Kun luonto ite kasvattaa tiheästi,niin se ei ole ihmisen syy eikä männyn nopeus kasvaa eri ikäisenä

    Scientist Scientist

    Kypros on saari, siksi alkuperäiset lajit säilyneet parhaiten. Ei tarvitse entistää mitään EUn mukaan, kulut 0 euroa. Miksiköhän Luontopaneeli ei käytä tätä BII indeksiä kun se kelpaa British Natural History museollekin.

    Kypros muuten tuottaa sähköstään 70% öljyllä ja melko vähän tuulella, vaikka edellytykset olisivat hyvät. Metsiä vain vuorilla, joita ei juuri käytetä.

    Timppa

    Täällä on luontoa muutettu viimeisen 70 vuoden aikana enemmän kuin muualla. 

    Rankimmin muutettiin Suomen luontoa n 1750-1850.  Syynä kaskeaminen, puun hiilto, kotitarvikekäyttö ja tervan poltto.  Seuraava aalto alkoi 1860-luvulla, kun  kaskeamiseen kelpaamattonat metsät alettiin  hakata aukoiksi tai harveikoiksi.  N 1950 alkoi soiden ojitukset, jotka muuttivat luontoa entisen kaltaiseksi tai toisen näköisiksi.

    Suomen metsien tila alkoi kohentua tuolta 1950 lähtien.  Harsintashakkuiden yksipuolistamat metsät alkoivat saada tyypillisiä maapohjasta lähteviä piirteitä.

    kaapo123

    No nyt sitten metsät kait ovat vettyneet,kun ojat tukossa ja suojeluun kait on mennyt hoitamattomat metsät.Kova harvennus kuulemma alentaa kasvua,mutta samalla latvuksissa neulasmassa lisääntyy.Ja kuulemma nyt kuivuus läpäisevillä mailla alentaa kasvua ja boorin puute ja runsas käpyvuosi,tiheys ja korkea ikäkin kuulemma alentaa kasvua ja kuulemma isot hakkuut.Yritetäänkö nyt kasvun aleneminen panna vain isojen hakkuiden syyksi ja muut syyt jää kertomatta,vai

    mehtäukko

    Mistäs Kaapo on löytänyt uuden vaihteen? Jopa asiaa!

    jees h-valta

    Kaapo on tasan oikeassa. Ohisalo suorastaan hykerteli kun pääsi tästä ”ilosanomasta” kertomaan että metsien hakkuut ei ole kestävällä pohjalla.

    Kurki Kurki

    linkki:     https://www.metsalehti.fi/uutiset/biodiversiteetti-indeksi-suomen-luonnon-monimuotoisuus-eun-huippua/#5dfaa1a5

    Tämähän on jumy uutinen, jota ei varmasti pitäisi Hesarin ja Luontojärjestöjen mielestä kansalle kertoa.

    Kun tutustuu Punaiseen kirjaan, niin sieltähän tuo Suomen biodiversiteetin erinomaisuus paljastuu.

    Lukema 95,98% vastaa lahopuuriippuvaisten kangasmetsälajien M, Mk ja Mv elinvoimaisuutta.

    Mitään ei tarvitse tehdä.

    Biodiversiteetti on lähes 100%:sen kunnossa ja sen nostaminen ei voi enää olla mahdolista eikä vanhojen metsien lisäsuojeluakaan tarvita missään.

    Nyt tämä vihreä vyörytys on kokenut haaksirikon, kun metsien suojelukäsityksetkin Suomessa ovat väärät. EU-maissa metsien suojelu onkin sitä mitä viime vuosikymmenet Suomessa on tehty. Metsiä hakataan, uudistetaan ja vaalitaan niiden kasvua muokkaamalla maapohjat, harventamalla ja lisätään metsien pinta-alaa soita ojittamalla ja biodiversiteetti pitämällä maailman parhaana maailman metsäisistä maista.

    Modig on joutumassa entistäkin ahtaammalle lausunnoistaan Suomen metsien tilasta. Uskottavuuden paluttaminen vaatii nyt järeitä keinoja. Luontojärjetöjen tuomitsemisen, mitä valheita hänelle ovat syöttäneet ja ilmoitus :” Taistelen täst edes luontojärjestöjä vastaan kaikin käytettävissä olevin keinoin”.

    Suomi voi julistautua voittajaksi.

    Luontojärjestöille rökäletappio.

     

Esillä 10 vastausta, 4,841 - 4,850 (kaikkiaan 9,734)