Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,151 - 5,160 (kaikkiaan 8,216)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Visakallo Visakallo

    Nyt alkaisi jo viimeistään kaivata Leenan ja Kertun rakentavia näkemyksiä tähän suojelualue asiaan. Viikko ollaan jouduttu jo olemaan tykkänään ilman.

    Kurki

    Neuvonantaja Jussi Nikula WWF Suomesta näkee, että kartta kertoo hyvin tilanteesta, jossa intensiivinen metsätalous avohakkuineen heikentää luonnon monimuotoisuutta Suomessa. Puuston uudistamisesta huolimatta metsälajistoa menetetään jatkuvasti

    Eikö kukaan ole kertonut Jussi Nikulalle, että Suomen biodiversiteetti-indeksi on metsälalousmaista maailman korkein.

    Eikä Suomesta talousmetsistä, joihin vanhatkin metsät kuuluvat, ole hävinnyt yhtään lajia viimeisten 50 vuoden aikana metsien hakkuiden vuoksi.

    Kaikki luontojärjestöt ovat valheiden levittäjä Suomen luonnosta.Tälle asialle pitäisi tehdä jotain.

    Kävin läpi Punaisen kirjan 2019 hävinneet lajit elinympäristöistä M (metsät yleensä), Mk (kangasmetsät) ja Mv (vanhat metsät). Niitä löytyi yhteemsä n. 40 kpl aikaväliltä 1800-2021. Viimeisten 50 vuoden ajalta merkintöjä on 3 kadonneesta lajista, että niistä on tehty havaintoja (eli eivät nekään olleet hävinneet) ja Kultasirkusta, että hävisi tällä vuosituhannella, kun linnun talvehtimisalueella Kiinassa se pyydustettiin yhettömiin.
    Näiltä pieni alaisilta 1..3% metsien pinta-alasta (perinneympäristöt, lehdot, harjut, paahderinteet, kivikot, kalliot, rannat, vedet, suot, kuloalueet ja tunturipaljakat) jätin hävinneet lajit listaamatta ja laskematta, kun ne ovat jo hakkuiden ulkopuolella ja luonnon itsensä suojeluksessa. Niillehän ihminen ei voi tehdä enempää. Näillä pienalueilla näitä luontokadon toiseksi tärkeimpiä indikaattoreita uhanalaisia lajejakin on n. 2300 eli suurin osa kaikista Suomen 2667 uhanalaisista lajeista luonnon hellässä huomassa.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/de91e66c-cfe3-46b6-b907-89ce7794cb12

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    A-studio TV1 tänään klo 21. Aiheena: Hakkuut valtion mailla Aalistunturin kupeessa jakavat mielipiteitä. Pitäisikö valtion metsiä suojella nykyistä enemmän?

    Scientist Scientist

    Kurki ilmeisesti tarkoitti kultasirkkua, joka ilmestyi Suomeen Oulun seudulle 1920-luvulla ja on nyt sieltä tiettävästi hävinnyt. Muuttaa todella itään Kiinaan. Ei tule mieleen juurikaan hävinneitä lintulajeja, jos sellaisiksi ei lasketa muutamia satunnaispesijöitä kuten esimerkiksi tunturipöllöä. Kuitenkin ne ilmestyvät takaisin hyvänä sopulivuotena.

    Metsuri motokuski

    Metsälehden blogeissa on erinomainen viisi osainen videosarja. Metsäaiheinen keskustelu. Sarjan julkaisi MG käyttäen parhaita asiantuntijoita. Käykää katsomassa kun aikaa on.

    Rukopiikki

    Kattelin tuolta korkean vaaran päältä mistä näkee kymmeniä kilometrejä eri suuntiin. On tullut aukkoja. Kiikareilla näkee myös miten on säästöpuita jätetty ja lähempää erottaa harvennusalueetkin.

    Rane

    Vai on Leningradissa vaarojakin?

    Ylekin on haastatellut ja kysellyt tunnelmia Aalistunturin hakkuiden tiimoilta.Paitsi tietysti niiltä henkilöiltä joiden työt keskeytetään.Ainoa kerta kun ylen toimittaja on koskaan kysynyt jotain hakkuiden tekijältä on yli 30 vuoden takaa kun toimittajatar kyseli Ranelta tunnelmia Heinosenahossa.Ehkä asia tuli kerralla selväksi.

    Kuuma metsäkiista jatkuu Aalistunturilla – hakkuut jatkuivat viikonloppuna, maanantaina luonnonsuojelijat olivat vastassa (yle.fi)

    suorittava porras suorittava porras

    Eihän Rane satu olemaan henkilö ,joka antoi suojelijoille vähän ”ajattelemisen aihetta” piiskaamalla häiriköitä Karelian kourassa keikkuvalla latvuksella?Määräsi suvereenisti suunnan ja vauhdin .

    Kurki

    Yle Areenassa Metsähallituksen Jussi Kumpula sanoo, että Suomen suojeluvaatimus 10 % tiukasti on jo kasassa ja niitä on enemmänkin 13%, sillä 10 % kuuluukin myös suojellut sisävesialueet.

    Jussi Kumpula ihmettelee suomalaista keskustelua, kun vaditaan metsien tiukkaa 10% suojelua ja unohdetaan autuaasti sisävedet suojelusta.

    Sitten tämä 20% lisäsuojelu, että savutettaisiin 30 % kokonais suojelutavoite. Tämä taas käsitetään väärin yksinomaan metsien suojeluksi, vaikka siihen kuluu myös merialueet, niin sekin on jo täytetty metsien suojelun osalta, kun Ilkka Hämälä tietää, että tällä hetkellä Suomessa on hakkuurajotteita jo 20%:lla metsistä.

    Suomen biodiversistrategiassa vaaditaan kuitenkin lisää 640 000 ha suojelumetsiä. Sitä Jussi Kumpula naureskelee, että on taas suomalaisten omaa vedätystä, EU ei sitä vaadi, riittää kun prosentit täyttyvät. Panu Halme esittää etelään noin 10 000 ha lisäsuojelua. Ei enempää. Se riittää.

    https://areena.yle.fi/1-63937700?autoplay=true

    Tomperi

    ”Eikä Suomesta talousmetsistä, joihin vanhatkin metsät kuuluvat, ole hävinnyt yhtään lajia viimeisten 50 vuoden aikana metsien hakkuiden vuoksi.”

    Mihinkähän selvitykseen tuo ylläoleva perustuu?

    Kuinka suuri osa suojelluista suomenmetsistä on niitä alueita joilla ei metsätaloutta harjoitettaisi  vaikkeivat olisi suojeltuja?

    Olen liikkunut ulkomailla  suojelualueilla joilla on metsästys kielletty.  Miksi suomessa metsästystäei ole kielletty yhdelläkään Suojelualueella vai onko jollakin?

    Suomalaiset suojelualueet ovat pienialaisia, sirpaleita siellä täällä.

     

Esillä 10 vastausta, 5,151 - 5,160 (kaikkiaan 8,216)