Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Viewing 10 replies - 8,011 through 8,020 (of 8,266 total)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Tagged: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla

    Tutkijan tehtävänä on kertoa asetuksen vaikutukset, talouselämä ja poliitikot ottavat kantaa vaikutusten merkittävyyteen.

    A.Jalkanen

    Asetus on laadittu niin epämääräiseksi, että juuri sitä merkittävyyttä ei pystytä nyt arvioimaan. Vasta kun Suomella on olemassa oma ennallistamissuunnitelma jonka komissio on hyväksynyt, meillä on jotain konkreettista johon voi ottaa kantaa.

    Gla

    Eli ei pidä sitoutua asiaan, jota ei tunneta. Huoli on siis aiheellista, vaikka aiheettomuutta korostetaan.

    Kurki

    https://yle.fi/a/74-20080795

    Mutta edes Suomella ei ole hänen mukaansa riittävästi tietoa taantuvien lajien tilanteista.

    Ei vielä riitä nuo kolme Punaisen kirjan julkaisua, joissa on arvioitu yli 20 000 lajia, vaikka uhanalaisuus on pysynyt ennallaan n. 10%:ssa jo 30 vuotta.

    A.Jalkanen

    Tutkija Tolvasen ajatuksista saa varmaan parhaan kuvan jos kuuntelee Radio Suomen haastattelun eikä toimittajan tulkintaa siitä. Itsekin kyllä uskon että osa peloista on turhia, mutta toisaalta EU ja/tai meidän mediat ovat laiminlyöneet tiedotusvelvollisuutensa: jos tietoa pimitetään, tyhjiö täyttyy huhuilla ja väärinymmärryksillä.

    Jos e-asetus kirjoitettaisiin väljemmäksi sen vaikuttavuus laimenisi, mutta toisaalta hyväksyttävyys jäsenmaissa paranisi. Eli tavoitteena olisi edelleen luontokadon pysäyttäminen ja ilmastonmuutoksen hidastaminen ja/tai siihen sopeutuminen, mutta toimet jätettäisiin jäsenmaiden valittaviksi.

    Hallitus asettui vastustamaan ennallistamisasetusta sen arvioitujen kustannusten vuoksi. ”[Kustannukset] liittyvät niin sanotun heikentämiskiellon tulkitsemiseen, meillä erityisesti laajojen talousmetsien osalta. Miten rajoitettua metsätalous on alueella. Toinen on hyvin laajasti esiintyvien luontotyyppien ennallistamisvelvoitteiden taso erityisesti vuodelle 2040. Näissä vaikutukset painottuvat erityisesti Suomelle vaikeasti arvioitavalla tavalla”, Mykkänen sanoo.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010316068.html

    Kurki, taantuvan lajin ’tilanteesta’ voisi olla esimerkkinä hömötiainen: emme tiedä millä keinoin sitä autetaan kustannustehokkaimmin.

    Metsähallitus haluaa hallitukselta lisää rahaa ennallistamiseen.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b0c93586-fb6d-4f2b-978e-d4e98251d2f2

    A.Jalkanen

    Kotiaho: Kustannuksia tai mitään muitakaan vaikutuksia ei tosiasiallisesti voi arvioida ennen kuin asetuksessa määritelty kansallinen ennallistamissuunnitelma on laadittu.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5c439644-68bf-4653-a885-e78c5008c983

    Husq165R

    Lehtijuttujen kopioiminen on tietysti vähintäänkin kyseenalaista, liikun rajapinnalla.

    HS 26.3. s.A13 Mykkäsen haastattelujutussa annetaan ymmärtää, että Kumming-Montrealin sopimuksessa (Suomi mukana) tavoitteena suojella tällä vuosikymmenellä 30% maa-ja merialueista. Lisäksi 30% heikentyneistä ekosysteemeistä otetaan ennallistoimien piiriin.

    Lisäksi EU:n biodiversitettistategia. Vanhat ja luonnontilaiset metsät…

    Mielestäni nuo on aika lähellä pöydälle jäänyttä ennallistamisstrategiaa.

    Gla

    Kotiahon käsitys rahasta on jo tiedossa. Eihän 8 miljardiakaan ollut hänen mielestään paljon.

    Vihervasemmisto on valmis antamaan avoimen valtakirjan ennallistamistyölle. Olisihan siinä kavereille hommia miljardien eurojen arvosta.

    suorittava porras

    Kotiahon esittämä taho ennallistamisen rahoituksellekin oli varmalla pohjalla. Kertoi ,että kyllä rahat jostakin löytyvät.

    Gla

    Päivän uutisen mukaan Etla esittää investointiohjelman leikkausta valtion budjettikurin tavoittelussa. Kun rahaa ei ole, sitä ei ole. Varsinkaan kannattamattomiin hankkeisiin.

    Kotiaholla ei ole rahasta pulaa. Valtio voi ottaa lainaa ja maanomistajat maksaa loput.

Viewing 10 replies - 8,011 through 8,020 (of 8,266 total)