Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 9,741 - 9,750 (kaikkiaan 9,752)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäuutiset: Ympäristöministeriön oman arvion mukaan ennallistamisasetuksen täytäntöönpano maksaa Suomessa 700 miljoonaa euroa vuodessa.

    Mistähän nämä rahat otetaan, luonnonarvokaupastako? Puhutaan tähtitieteellisistä summista jos verrataan METSO-ohjelmaan tai Metka-tukeen.

    https://valtioneuvosto.fi/-/1410903/metso-ohjelman-vapaaehtoinen-metsien-suojelu-saavuttanut-tavoitteensa-etuajassa-jatkokautta-valmistellaan-alkavaksi-vuodesta-2026

    Visakallo Visakallo

    Se nyt on ainakin päivänselvää, ettei sellaisia ennallistamisrahoja löydy mistään. Realismi voittaa lopulta. EU:lla on tällä menolla monin kerroin vakavammat murheet edessään.

    käpysonni käpysonni

    Varmaan maksaa, kun ennallistamisen toteutttamiseksi  pitää rakentaa  byrokratiakoneisto suunnittelijoineen, konsultteineen, tarkastajineen  valvojineen, työnjohtoineen sekä varsinaiset töiden toteuttajat eli urakoitsijat.

    Rane2

    Muistaakseni komissio (edellinen) oli laskenut ennallistamisesta saatavan ekosysteemihyötyinä(?) kymmenen miljardia euroa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jotain voi tulla takaisin päin, mutta työt on ensin maksettava. Hyöty voi olla vaikka turvemailta tai maatalousalueilta valuvien vesien laadun paraneminen, vaelluskalakantojen vahvistuminen tai pörriäispölyttäjien työ omenatarhoilla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsähallitus on tunnistanut valtion mailta 1,3 miljoonaa hehtaaria monimuotoisuutta tukevia OECM-alueita.

    Alueet ovat jo talouskäytön ulkopuolella, mutta OECM-status korostaisi niiden luontoarvojen turvaamista.

    Jos ympäristöministeriö hyväksyy esityksen, Suomen raportoitava suojelualue kasvaisi yli neljällä prosenttiyksiköllä.

    http://www.hs.fi/politiikka/art-2000011262682.html

    Nämä voisi lukea joko ns. ’osittain suojeltuun’ alaan, jota suositusten mukaan tulee olla 20 prosenttia, tai ’tiukan suojelun’ 10 prosentin alaan.

    Päivän viisastelu Hesariin, kun lukija kysyy mitä vikaa talousmetsissä on:

    ”Olemme muuttaneet metsämaiseman hyvin toisenlaiseksi kuin mitä se oli silloin kun metsälajit kehittyivät ja asettuivat asumaan Suomeen. Nyt olisi hyvä palata hiukan taaksepäin ja palauttaa luonnonmetsien ominaispiirteitä. Käytännössä niin että yhtä metsikköä laajemmalla maisematasolla olisi kolmenlaisia laikkuja: pysyvästi suojeltuja, pysyvästi peitteisiä ja välillä avoimia alueita. Näin toimien voidaan saadaan metsäalueen tasolle mahdollisimman laaja lajikirjo ja sitä myötä hyvä ekosysteemin toimivuus ja muutosten sietokyky.”

    Kurki Kurki

    Metsähallituksen esityksen uusista OECM-alueista, kasvaa Suomen suojelualueena raportoitavan pinta-alan määrä yli neljällä prosenttiyksiköllä.

    Metsähallituksella näitä OECM alueita on 1,3 ha. Entä paljonko niitä on yksityisillä metsänomistajilla, jotka ovat metsätalouden ulkopuolella eli käytännössä suojeltuja?

    Suomessa on suojeltu metsäala 3,1 Milj.ha ja 1,3 milj.ha lisää tarkoittaa, että suojeltu pinta-ala kasvaa 40%:lla 4,4 milj.hehtaariin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    PTT selvittää hiljaisen suojelun pinta-aloja. Tarkan määrän saisi jos nämä merkittäisiin metsaan.fi- järjestelmään omilla koodeilla.

    Gla Gla

    En minä ainakaan uskaltaisi hiljaista suojelua mihinkään järjestelmään kirjata.

    Asiaa auttaisi, jos luontoväki ansaitsisi metsätaloudenharjoittajien luottamuksen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsä Groupin uudistavan metsätalouden webinaari 2.6. klo 18. Ennakkoilmoittautuminen.

Esillä 10 vastausta, 9,741 - 9,750 (kaikkiaan 9,752)