Keskustelut Tekniikka MS261 C-M Stihl kokemuksia??

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 70)
 • MS261 C-M Stihl kokemuksia??

  Millainen peli on uusi MS261 CM -Stihli? Kestääkö, toimiiko, kesällä, talvella? Millaisia kokemuksia?

  Nykyinen saha on Hva 346XPG, on ollut luotettava, vahva ja näppärä saha. Meinasin kokeilla S-konetta vaihteeksi. Oisko tuossa mallissa vastinetta?

 • Tolopainen

  Huskin puutteita pitää yrittää korjata jopa fysiikan lakeja muuttamalla. Kun kokeilette joskus sahata Tilhillä huomaatte eron noihin korppusahoihin. Monesti joutuu sulkemaan stereot, kun ei huomaa tärinästä onko saha edes käynnissä, karsinta muistuttaa enempi piirtämistä kynällä kuin sahaamista.

  kuusessa ollaan

  Niin, husku onnistui siinä kun muutti sahan runkorakennetta erittäin paljon. Muut valmistajat, Stihli mukaanlukien eivät vielä ole aloittaneet samaa muutosta. Uudessa 261:ssä on jo yritystä, siinä sylinteriä on kevennetty, jolloin korkeammalla olevaa massaa on vähemmän.

  Stihlihän on aikoinaan muiden valmistajien tavoin valmistanut myös järeitä vaakasylinterisiä sahoja, ei enää…rakenne on monimutkaisempi ja jäähdytyksen teho heikompi, kuuma ilma kun tungetaan ulos sivulta, ei eteen ja sivulle.

  petep

  Muutamia kymmeniä tankkeja sahattu ja nyt alkoi kuulua käynnistimen maisemista kitinää kun nykii käyntiin.  Rasvaa ”kuulemma” vailla ja kuuluu normaaleihin huoltotoimenpiteisiin… Tiedäppä sitten mutta otetaan selvää.

  Jätkä

  Nykysahoissa hyrrävoimat eivät ole mitenkään merkittäviä. Kun vauhtipyörät ovat kehältään varsin vaatimattomia, on hyrrävoimat taaksejäänyttä elämää.

  Onkohan Dollobaiseella ainoa autuaaksi tekevä M-saha pikku-Tilhi, koska myös siinä merkissä muut sahat ovat olleet ja ovat tulevaisuudessakin pystysylinterisiä.

  Vaakasylinterisessä sahassa – merkistä riippumatta, on ollut tähän asti todella vaikea pitää sylinterin jäähdytysrivat puhtaana.

  Vaikka Dollopaiselta onnistuu jotenkuten karsinta vain vaakasylinterisellä sahalla, uskallan taata, että kunnon karsintatehtävässä kepitän pystysylinterisellä vaikkapa HVA 550 :llä melko selkeällä erolla.

  petep

  Käynnistin irti ,putsaus ja rasvaa  ja loppui ”kitinä”. Pitänee  ottaa jonkinlaiseen huolto-ohjelmaan moinen operaatio ihan vakituiseen.

  Miikkam

  Äsken teki 261 tenän. Ilman ketjua ottaa täydet kierrokset, mutta ketjun kanssa ei jaksa. Olisiko vinkkiä mikä voisi olla vikana?

  isotee

  Onkohan se ketju ja laippa oikein asennettu? Onko pultit kiinni, asennelma päässyt löystymään ja joku hirttää kiinni? Tyhjä ketjun pyöritys ei pitäisi sahassa painaa mitään.

  Miikkam

  Ketju ja laippa ok. Ketju pyörii käsinkin hieman normaalia nihkeämmin.

  Ola_Pallonivel

  Vetorissa OK? Onko kytkin aukaistu?

  jees h-valta

  Tilhissä vain joskus onnistuu asentaa ketju ja laippa niin ettei kyllä kone jaksa pyörittää. Olen sitä joskus itekki ihmetelly. Kun ottaa uusiksi niin eipä yleensä tee samaa hirttoa enää. Joku siinä vain menee silloin pieleen.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 70)