Keskustelut Tekniikka MS261 C-M Stihl kokemuksia??

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)
 • MS261 C-M Stihl kokemuksia??

  Millainen peli on uusi MS261 CM -Stihli? Kestääkö, toimiiko, kesällä, talvella? Millaisia kokemuksia?

  Nykyinen saha on Hva 346XPG, on ollut luotettava, vahva ja näppärä saha. Meinasin kokeilla S-konetta vaihteeksi. Oisko tuossa mallissa vastinetta?

 • Ola_Pallonivel

  Jos vetorissa on kulunut, se tekee tuota. Välillä ketju tiukalla, välillä löysempänä.

  Miikkam

  Ola_Pallonivel en ole vielä purkanut, kun oli toinen saha matkassa. Ajattelin ensin tiedustella mahd. vikapaikkoja. Ei ole tullut juuri sahoja purettua. Vika tuli kesken sahuun ja jonkinlainen pieni metallinen sivuääni kuului hetki ennen kuin vika ilmeni.

  Metsänmies

  Oletko varma, että laipan kärkipyörä on kunnossa? Jos siitä on laakerit menneet?

  Jätkä

  Tuo ketjun pyörimisen tahmeus saattaa josku johtua siitä, että ketju on hipaissut housunlahjetta ja siinä pyörii kouruihin takertuneena muutama lanka viiltosuojasta. MTI- kurssin innokkailla sahureilla sikkoin tällöin käy niin, että eivät ole huomanneet omien puheittensa mukaan, että saha on raapaissut kankaaseen pienen reiän, josta yleensä roikkuu muutama lankakin ulkopuolella. Kun kunnolla haukkaa, niin saha jopa takertuu lahkeeseen kiinni, eikä edes verta tule.

  Jätkä

  Jeessi:” Jätkä puhuu hengillä. Onkohan jo loikannut taivaalliseen?”

  Tyyppi on ensimmäisenä hyökkäämässä kinppuun, vaikka olisi vain pilkku puuttunut. Kertoo kyllä hengenlahjojen vähyydestä. Eikä omia virhosiaan muista vahingossakaan.

  Torvelo – mikä torvelo!

  Miikkam

  Piti käydä aukasemassa niin ei tarvii enempää arvuutella. Kytkinrummusta hammas poikki.

  Jätkä

  Duoda – duoda. Mikä hammas kytkinrummusta on katkennut? Tarkoitatko vetorattaasta. Jos niin on, niin kokolailla on jäänyt huoltamatta saha. Vetoratas pitäisi vaihtaa ennenkuin hampaisiin on syntynyt 0,25 millin kolot. Vetokehällä myös kolot tarkoittavat, että ratas on kulunut pienemmäksi ja kun lasketaan se, sekä ketjun venymisestä johtuva hammasjaon muuttuminen, ollaan kokolailla yhteensopimattomien terälaitteiden kanssa tekemisisssä.

  Vaikka tehän ette näitä asioita usko, ettekä tajua, ettekä vaihda kulutusosia uusiin muuilloin kuin silloin, kun sahaatte kiviin ( mikä tosin sattuu suunnilleen joka toisella tankillisella).

  Toisaalta teidän ei pidä ostaakkaan muita sahoja kuin 49 €uroa maksavia ”Metsuri”-sahoja (Sama saha 99 € maksavana Jonköping – sahana) = yhtä hyvä .

  Ne ovat sahoja, joiden ketjuakaan ei tarvitse teroittaa koskaan, kun se katkeaa ennenkuin tulee tylsäksi.

   

Esillä 7 vastausta, 61 - 67 (kaikkiaan 67)