Keskustelut Tekniikka MS261 C-M Stihl kokemuksia??

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 70)
  • MS261 C-M Stihl kokemuksia??

    Millainen peli on uusi MS261 CM -Stihli? Kestääkö, toimiiko, kesällä, talvella? Millaisia kokemuksia?

    Nykyinen saha on Hva 346XPG, on ollut luotettava, vahva ja näppärä saha. Meinasin kokeilla S-konetta vaihteeksi. Oisko tuossa mallissa vastinetta?

  • Ola_Pallonivel

    Jos vetorissa on kulunut, se tekee tuota. Välillä ketju tiukalla, välillä löysempänä.

    Miikkam

    Ola_Pallonivel en ole vielä purkanut, kun oli toinen saha matkassa. Ajattelin ensin tiedustella mahd. vikapaikkoja. Ei ole tullut juuri sahoja purettua. Vika tuli kesken sahuun ja jonkinlainen pieni metallinen sivuääni kuului hetki ennen kuin vika ilmeni.

    Metsänmies

    Oletko varma, että laipan kärkipyörä on kunnossa? Jos siitä on laakerit menneet?

    Jätkä

    Tuo ketjun pyörimisen tahmeus saattaa josku johtua siitä, että ketju on hipaissut housunlahjetta ja siinä pyörii kouruihin takertuneena muutama lanka viiltosuojasta. MTI- kurssin innokkailla sahureilla sikkoin tällöin käy niin, että eivät ole huomanneet omien puheittensa mukaan, että saha on raapaissut kankaaseen pienen reiän, josta yleensä roikkuu muutama lankakin ulkopuolella. Kun kunnolla haukkaa, niin saha jopa takertuu lahkeeseen kiinni, eikä edes verta tule.

    Jätkä

    Jeessi:” Jätkä puhuu hengillä. Onkohan jo loikannut taivaalliseen?”

    Tyyppi on ensimmäisenä hyökkäämässä kinppuun, vaikka olisi vain pilkku puuttunut. Kertoo kyllä hengenlahjojen vähyydestä. Eikä omia virhosiaan muista vahingossakaan.

    Torvelo – mikä torvelo!

    Miikkam

    Piti käydä aukasemassa niin ei tarvii enempää arvuutella. Kytkinrummusta hammas poikki.

    Jätkä

    Duoda – duoda. Mikä hammas kytkinrummusta on katkennut? Tarkoitatko vetorattaasta. Jos niin on, niin kokolailla on jäänyt huoltamatta saha. Vetoratas pitäisi vaihtaa ennenkuin hampaisiin on syntynyt 0,25 millin kolot. Vetokehällä myös kolot tarkoittavat, että ratas on kulunut pienemmäksi ja kun lasketaan se, sekä ketjun venymisestä johtuva hammasjaon muuttuminen, ollaan kokolailla yhteensopimattomien terälaitteiden kanssa tekemisisssä.

    Vaikka tehän ette näitä asioita usko, ettekä tajua, ettekä vaihda kulutusosia uusiin muuilloin kuin silloin, kun sahaatte kiviin ( mikä tosin sattuu suunnilleen joka toisella tankillisella).

    Toisaalta teidän ei pidä ostaakkaan muita sahoja kuin 49 €uroa maksavia ”Metsuri”-sahoja (Sama saha 99 € maksavana Jonköping – sahana) = yhtä hyvä .

    Ne ovat sahoja, joiden ketjuakaan ei tarvitse teroittaa koskaan, kun se katkeaa ennenkuin tulee tylsäksi.

     

    Marjametsä

    Tuli laitettua ms261, uusin malli light laipalla. Husku 550 oli vaihtoehtona mutta huolto ja myynti on vähän kauempana, oli ns. helpompi hakea  nurkan takaa.

    Syksystä on tullut sahailtua leipätyön ohella hieman yli 200 kiintoa, oma arvio on että noin 150 kiintoa 261:llä ja loput pikkutilhillä. 261 on aavistuksen toimintavarmempi kuin pikkuveli, siis jos huomioi pieniä asioita. Onkohan sammunut kertaakaan, ei tule mieleen, pikkutilhi muutaman kerran. Käyntiinlähtö hiukkasen parempi, sen yhen nykäisyn verran, siis kylmänä. Tankillinen kestää molemmilla n.40 min, 261 himpun verran pitempään.

    Voimaa on riittävästi, sellaisella 80 rosentin teholla kun sahailee, se riittää. Ei tarvitse vonguttaa. Tietty huolettomuus siinä on kaiken kaikkiaan, ja osasyy siihen miksi pikkutilhin käyttö jäänyt vähemmelle, vaikka se käteen onkin todella mukava. Terän kanssa isommalla ei ole niin justiinsa vaikka ei ole parhaimmillaan.

    Polttoaineena käytän netsteen alkalyyttia mittarista ja stiiilin öljyä. Sahatessa eroa ei huomaa esim. aspeniin.

    Hyviä sahoja molemmat, suurin vaikutus urakointiin sahan ja kypärän välissä

     

     

    Svedu Petteri

    Pari sivua aiemmin joku ihmetteli Stihlin nihkeää ketjun pyörimistä.

    Se jarrupanta saattaa ahdistaa. Kannattaa puhdistaa perusteellisesti sen pannan mekanismi. Torx-ruuvilla muovisuoja takapotku-niksun ja kierrejousen päältä pois. Sitten kaikki roju pois esim. paineilmalla ja osat takaisin. Samoin laippa ja sen kiinnitysalue puhtaaksi esim. rasvanpoistoaineella. Erityisesti heinikosssa sahatessa menee tukkoon helposti.

    Itsellä kerran 1,3 mm laipassa alkoi ketju löystymään ja kuului metallinen ääni. Kärkipyörä pyöri, mutta laipan kärjessä levyt oli levinnyt niin, että ketju ei ollut sen rattaan päällä, vaan sivussa. Ketju hankasi sivusta laippoihin.

    Metsänmies

    Varastosta löytyy yhdeksän moottorisahaa, mutta kymmenes on vielä hankittava. Lueskelin noita sahavertailuja ja kallistuin Husqvarna 550xpg:n kannalle. Toisena vaihtoehtona oli Stihlin 261 kaikilla herkuilla. Teholtaan ovat samaa luokkaa, Stihl taitaa olla muutaman sata grammaa kevyempi, mutta ei suurta eroa, eikä hinnoissakaan ole suurta eroa. Olen kokeillut molempia sahoja ja mielestäni Husqvarna tuntuu ainakin minun käsissä kätevämmältä. 15 tuuman laippa vielä tasapainottaa tunnetta. Nuo sahojen hinnat ovat mielenkiintoisia. Paikallisessa Husqvarnaliikkeessä tuosta Huskista saisi maksaa  kovan tinkimisen jälkeen vajaat 900 euroa, muutamilta verkkokauppiailta saman saa reilulla seitsämällä sadalla. Nuo alussa mainitsemani , varaston hyllyllä olevat sahat ovat lähes kaikki kunnossa, tai jokainen on ainakin kunnostettavissa. Niitä on vaan kertynyt, kun ei kannata vaidossa antaa , eikä kaikki kaupat niitä otakkaan. Pitänee ruveta niitä itse myymään pois. Ensi viikolla alkaa uusi Husqvarna pöristä savotalla.

     

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 70)