Keskustelut Metsänomistus MTK: Metsätalouteen ei tarvita lisää rahaa

Esillä 9 vastausta, 111 - 119 (kaikkiaan 119)
 • MTK: Metsätalouteen ei tarvita lisää rahaa

  Merkitty: 

  Metsätalouden ’edunvalvontajärjestön’ näkemystä:

  Oikea viestinnän helmi. Olen kyllä samaa mieltä itse asiasta, että kemera on aika turha kuluerä valtiolle. Mutta koskeekohan tuo MTKn mielipide kantohintaakin? Vai riittääkö kunhan maatalouspuoli saa lisätuet ja metsäpuoli maksaa kannatusmaksun.

  Ihan vertailun vuoksi, sanoisiko ammattiyhdistysliike jossakin tilanteessa, ettei palkankorotuksia nyt tarvita? Tai puuostaja, että kyllä se kuitupuun hinta on valahtanut liian alas?

 • Rane

  Trollipajalla on tarkasti mietitty minkälaisia vastakkainasetteluja heidän kannattaa lietsoa suomalaisten keskuuteen.Tällä palstalla tietenkin maatalous ja kepulaisuus vs muut.

  Uhka ruoan niukkuudesta vie tältä tehoa.Suomalaista ruokaa on helpompi mollata vatsa täynnä.

  Tolopainen

  Mistä johtuu että maatalous edelleen kiinnostaa, vaikka se Suomessa on niin vähäistä. Alle prosentti enää työvoimasta alkutuotannossa. Emme ole lähellekään omavaraisraisuutta, ruokaa tuodaan yli 5mrd edestä vuodessa. Ruuan hinnasta on lisäksi puolet veroja, eli kassalla rahoista puolet palautuu hyviin palveluihin veronmaksajille, se toinen puoli on elintarviketeollisuuden ja kaupan kuluja. Kauppa maksaa ruuasta tuottajien itsensä omistamalle teollisuudelle, ne voivat maksaa tuottajille mitä haluavat, se ei ole kaupan eikä asiakkaiden ongelma.

  Ukrainan viljantuotanto taitaa olla satakertaa isompi kuin Suomen.

   

  Rane
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Paljastava juttu Ranen linkissä. Jostain kumman syystä Venäjältä pääsee edelleen lukemaan YLE:n uutisia, muun muassa siis tuon jutun joka saattaa hämmentää joitakin venäläisiä. Suurin osa varmaan lukee senkin valheellisena propagandana ja todisteena Suomen natseista.

  Tomperi

  Koskahan EU kieltää metsäparannusvaraojen myöntämisen?  Ruotsihan luopui niistä eikä siitä koitunut mitään vahinkoa Ruotsin metsäteollisuuden voittoihin.  Kiinnostaisi tiettää, kuulla,  mielipiteitä suomalaisilta metsänomistajilta jotka omistavat metsää myös Ruotsissa, minkälaista on olla metsänomistajana Ruotsissa. Lähisukulaisillani on metsää aivan eteläisimmässä Ruotsissa. Siitä jotain tiedän mutta omakohtaisia kokemuksia ns kaipaan vertailumielessä.  Kysyy pitääkö tehdä jälleen ulkomaanmatka…

  Kalle Kehveli

  Eiköhän tuo sotapropaganda ole molemmin puolista. Tiedotusvälineet yleensäkin menettäneet merkityksensä ”totuuden kanavina”.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ruotsissa ei ole perintöveroa. Se on aika iso ero metsänomistajalle.

  Tolopainen

  Laitapa pari esimerkkiä lännen sotapropakandasta ja sitten venäläinen versio samasta tapauksesta. Niin yritämme tunnistaa kumpi puhuu totta ja kumpi propakandaa.

  Kalle Kehveli

  Käärmesaari…

Esillä 9 vastausta, 111 - 119 (kaikkiaan 119)