Keskustelut Metsänomistus Myel vakuutus

Esillä 8 vastausta, 131 - 138 (kaikkiaan 138)
 • Myel vakuutus

  Soittelivat melalta. Pitäisi alkaa maksaa eläkevakuutusta.

  Metsiä olen ostanut itselleni eläketurvaksi. Nyt pitäisi maksaa Itse hankitusta eläketurvasta eläketurvaa. Tuntuu aika naurettavalta.

  Maksua pitäisi maksaa 1500€ vuodessa, 25 vuotta. Eläkeikä on laskennallisesti yli 66 vuotiaana.

  Jotta saan rahani takaisin, pitäisi elää lähes 80 vuotiaaksi. On merkillistä, jos ei itse eläketurvaa halua, pakotetaan hankkimaan. Rahalle olisi tuottavampiakin kohteita.

  Onko muille soiteltu asiasta? Menee kuulemma niin, jos en suostu, pakotetaan.Onko kellään vinkkiä, mihin voi vedota, jos ei halua eläketurvaa? Kyse on vain metsistä, en ole viljelijä.

  Aikoivat tutkia tarvittaessa verotuksen, miten paljon vähennyksiä, koskien omaa työtä. mm.hankintakaupat, työ-asut ym. Josta voi arvioida oman vuosityön määrän. On tämä melkoinen gestapo!!!

 • Lasse

  Missäs se Kalle nyt velmuilee, odotan vastausta paljonko vanhuuseläkkeessäni Kallen mielestä on leikattavaa. Verottajan jälkeen vanhuuseläkkeeni eikä mikään osaaika eläke kuukaudessa 1121,51 euroa!

  Jätkä

  Se, että 90 % karätyistä maksuista menee suoraan eläkkeisiin / v. Merkitsee sitä, että eläkekassoihin menee vielä 10 % lisää sijoitettavaksi.

  Eläkekassojen varat siis lisääntyvät tuon 10 %:n verran + sijoitusten tuottama – muutaman Miljardin korkotulo.

  On harhaa luulla, että Valtion ja kuntien työeläkkeet maksettaisiin budjettivaroista. Myös heidän eläkevakuutusmaksunsa kerätään eläkelaitokseen – nykyään KEVA:an, joka maksaa kullekin ansionsa mukaan. (Kateus on kavala tauti)

  On aika surkeaa, kun kaikenmaailman Kus — EDIT -päät täällä jakelevat omia visioitaan totuutena.

  MaalaisSeppo

  Eläkkeen verotus voi olla niin ankaraa, ettei vapaaeihtoinen eläke kannata. Eläkettä maksaessasi saat takaisin verottajalta 30 %, mutta nautintavaiheessa verottaja nappaa päältä 60 %.

  Jätkä

  Vapaaehtoinen eläkevakuutus tuntui aika houkuttelevalta silloin, kun sitä lanseerattiin kuluttajille. Vuosien kuluttua alkoi paljastua, että vakuutusyhtiöt kuittasivat kohtalaisen kovan palkkion asioien hoitamisesta, eikä pesämuna kasvanutkaan niinkään paljoa, kuin se kasvaisi esim metsässä – Puhumattakaan vuokra-asuntoihin sijoitetuista varoista, joista jotkut repivät jopa 60 %:n tuottoja.

  Visakallo Visakallo

  Tuon 10% maksaa eläkekassa eläkkeensaajalle, eli rahaliikenne on kassata ulos- ei sisäänpäin.

  Visakallo Visakallo

  Kunnilla ja valtiolla on eläkkeidensä maksuun kassassa rahaa muutamaksi kuukaudeksi, eli ei sanottavia rahastoja.  Kelan kassa riittää kuukaudeksi.

  Planter Planter

  ”Eläkettä maksaessasi saat takaisin verottajalta 30 %, mutta nautintavaiheessa verottaja nappaa päältä 60 %.”

  Itsellä on toisinpäin. Eläkettä maksaessa marginaalivero oli yli 50%. Myel maksun saa vähentää ansiotuloista.

  Eläke on sitä luokkaa, että siitä menee veroa 30%.

  Eikös eläke ole yleensä pienempi kuin ansiotulot.

  Jätkä

  Kyllä minä sen tiesin, mutta tuolla edellä se oli kirjoitettu väärin.

  Kassojen sijoitukset ovat kuitenkin tuottaneet niin paljon, että vaikka eläkevakuutusmaksuja ei olisi tullut lainkaan, olisi pääoma lisääntynyt sijoitusten tuottojen ollessa isompi kuin ulosmaksettava summa.

Esillä 8 vastausta, 131 - 138 (kaikkiaan 138)