Keskustelut Puukauppa Myhistys pystykaupoille

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 91)
 • Myhistys pystykaupoille

  Mhy P-K:n uutisoi tytäryhtiön roolista valtakirjakauppojen yhtenä tarjoana pystykaupoissa. ”Metsäasiantuntijat kilpailuttavat puunostajat ja metsäesimiehet tekevät ostotarjoukset. Kilpailutuksesta vastaava ei siis tee tarjousta.Teemme oman tarjouksemme ja lukitsemme omat hintamme mahdollisimman nopeasti”.

  Muutosta entiseen on näköjään etsitty…

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  https://www.mhy.fi/pohjois-karjala/uutiset/karjalan-puukaupat-metsanomistajien-uusi-kumppani-kaikille-leimikoille

  Myytävistä puista tulee siis tarjous jossa mhy on yksi puun ostaja muiden joukossa eikä ”välittäjä”. Tämä on puun myyjän kannalta selkeämpi tapa toimia. Tarjousten suhmurointi on vaikeampaa, mutta ei varmaan aivan mahdotonta tässäkään mallissa, joten aivan varmaksi asian saa samalla lailla kuin ennenkin: jättämällä mhy:n tarjouksen huomiotta.

  Puun ostajien närästys ei taida johtuakaan tästä vaan enemmänkin myhistyksen valtakirjakaupasta eli avustamisesta puukaupan kilpailutuksessa, joka nähdään suoramyyntiä haittaavana.

  Timppa

  Siis vioelä kerran.  Toivottavasti nuo pohjoiskarjalaiset ostajat ovat sden bverran varoissaan, ettei putiikki kaadu, jos joku lopullinen puunostaja ei maksakaan saamiaan puiota.

  Jovain

  ”Nähdään suoramyyntiä haittaavana”, pitää paikkansa kuten edunvalvonnan kannalta, mutta myös toisinpäin. Jos ”noviisi” kuvittelee pärjäävänsä puukaupassa, tietää se usein kylmää kyytiä ja tappio voi olla huomattava, menetettyinä kuutioina yksikkö hintoina jne. On yleistä.

  Suoramyyntiä on myös tarjota puuta tienvarteen ostopalveluina tai omalla kalustolla, omana työnä.  Tässä tarkoituksessa olisi toivottavaa, jos myös Mhy korjuupalvelu olisi käytettävissä laskua vastaan. Voi olla vaihtelua Mhy käytännöissä.

   

  jees h-valta

  Vai on yleistä että noviisi kärsii tappioita puukaupassa Jovain? Kertoisitko hiukan vertailuaineistoa mihin suhteessa se noviisi ei pärjää? Vai kuvitteletko itse olevasi se kusitolppa jonka ympärillä muut parveilee päästäkseen tuoksuusi mukaan? Olen itse aikanani aloittanut puukaupan aivan noviisina enkä ole kertaakaan tuntenut itseäni petetyksi. Eikä ole tullut koskaan mieleenkään alkaa kaupantekoon apureita hommailla.

  Apli

  Kannattaa aina kilpailuttaa kaikki palvelut ja myös puukaupat, ei metsä ole mitään rakettitiedettä, noviisikin huomaa kyllä äkkiä mistä saa parhaat tarjoukset ja missä hommat sujuu parhaiten…

  Jovain

  Kannattaa käyttää luotettavimpien tiimien palveluja.

  pikkutukki

  Luulen , että yhdistykset ovat luotettavia toimijoita . Vanhaa mainehaittaa on joissakin pitäjissä . Tällä hetkellä eniten porukkaa kusettaa kolme suurta : hintoja pidetään jollakin kumman konstilla alhaalla , paitsi metsäpalvelujen . Porukka tykkää yhden luukun palvelusta ja ostaa hoitotyöt puukauppatulojen huumassa ilman vertailua .

  husse

  Itse yrittäjänä kilpailutan metsänomistajat, kannataa aina valita vain maksukykyisimmät jotka maksaa eniten

  Ei ole mitään rakettitiedettä etsiä ne joilla on paksuin lompakko. Nykyään näkee niin paljon metsänomistajia, jotka odottavat että halvoilla taksoilla tehdään ja pitäisi vielä hyvää jälkeä saada

  Per Ä Reikäs

  Mhy kilpailutus Metsästys luvista

  Per ei eres rahalla anna kuntien elättien metsistään ruokansa haella.

  Tolopainen

  Yleensä yhteismetsän puheenjohtaja ja hänen lähipiirinsä saa kaikki alueensa hirvenkaatoluvat käyttöönsä. Lihat tietenkin myydään harmaille markkinoille. Demokratia on tuntematonta metsäpuolen toiminnoissa, siellä pitkäkyntisimmät saavat eniten.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 91)