Keskustelut Puukauppa Nouseeko hinta vai laskeeko se??

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 110)
 • Nouseeko hinta vai laskeeko se??

  Luke tiedotti viime viikosta:

  Kauppamäärä nousi, samoin nimellishinnat, mutta reaalihinta laski. Tätähän se on ollut 1970-luvulta lähtien. Milloin kääntyy reaalihintanousuun?

  Tällä on aika oleellinen merkitys, jos mietitään metsätalouden kannattavuutta. Milloin tulee nollaraja vastaan? Vai oppivatko metsänomistajat jossakin vaiheessa kannattavuuslaskennan?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nimellishinta saattaa jopa noustakkin hiukan. Reaalihinnan suhteen toivoisin että edes lasku pysähtyisi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Uskoakseni reaalihinnan lasku päättymässä,mutta turha odottaa pidenmän päälle isompaa tiliä.Nyt suhdannehuippu todennäköisesti 2018 nostaa kantohintoja,mutta taantuman aikanaan tullessa puuntuottaja on se,joka joutuu joustamaan.Jatkossakin varmin tapa pitää tulovirta ,on alkutuottajan osalta pitempi pino,eli motteja enemmän.

  Kalle Kehveli

  Varmin tapa pitää puun hinta alhaalla, on myydä puuta huonoon hintaan. Markkinat ei toimi. Liian monta myyjää, ja vähän ostajia. Itse olen vähintään 10 vuoden puunmyyntilakossa, ellei tule selvää tukin hintapiikkiä.

  jees h-valta

  Minä taas olen siitä varma että paras tapa on myydä puuta vuosittain. Sillä tapaa saamme pysymään edes jotenkuten toimivat puumarkkinat maamme rajojen sisäpuolella. Muutenhan se ostetaan ulkoa ja siitä ei Kalle kunkaan hyödy mitään.

  mehtäukko

  Aloituksen…milloin tulee nollaraja vastaan.Vai oppivatko mo:t …

  Kylläkait se niin on, että hoitohakkuiden laiminlyönti se vasta kalliiksi tuleekin hinnan kyttäyksessä.

  Avoissa jo suurempi pelivara.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Joo, jos nyt lakataan myymästä puuta, niin kymmenen vuoden kuluttua sitä ei halua Suomessa enää kukaan ilmankaan, on vain pienet klapimarkkinat.

  Nykyisestä lisääntyvästä kysynnästä on ainakin se etu että metsänomistajille tulee enemmän rahaa, vaikka hinta ei ole noussutkaan.

  Saahan sitä hinnan nousua odottaa, mutta jos se on iso, niin se tuo mukanaan myös kysynnän rajun laskun ja sen myötä tippuu sitten taas hintakin. Kunhan nyt pysähtyis tämä reaalihintojen lasku, niin siinä olis jo tarpeeksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Kalle Kehveli

  Tuolla asenteella puun hinta pysyy alhaalla se on varma. Pitäisi puunmyyjillekin saada pikkuhiljaa yrittäjähenkeä kohti kannattavaa puunkasvatusta. Perintötilan omistajilla sitä ei juuri ole. Puun hintaa pitää alhaalla ylitarjonta ja velkavivulla metsänsä ostaneet.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sillä asenteella että nyt emme myy jos hinta ei nouse, loppuu kysyntä kyllä lyhyeen. Onneksi tuo lakkomentaliteetti ei ole juuri koskaan pesinyt metsänomistajissa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Hiluxmetsuri

  Tanelin kirjoituksista kuultaa läpi jonkinlainen pelko puunostajapuolta kohtaan ja lähinnä tulee mieleen Venäjä-keskustelun synkimmät pelottelut.

  On aivan varmaa, että suomalaiselle puulle on kysyntää, muodossa tai toisessa, nykyisten tai uusien toimijoiden kautta. Kiertotaloutta kannattaa katsella pidemmän aikavälin muutoksena.

  On ihan hassua että vapaassa markkintaloudessa myyjä ei saisi tavoitella markkinahintaa ja vastaavasti ostaja pienintä ostamisen kustannusta.

  Kalle Kehveli

  Kun ostomies ajaa maaseudulla autolla ohi, otetaan vieläkin lakki pois ja kumarretaan syvään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 110)