Keskustelut Puukauppa Nouseeko hinta vai laskeeko se??

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 110)
 • Nouseeko hinta vai laskeeko se??

  Luke tiedotti viime viikosta:

  https://www.luke.fi/uutiset/puukauppa-kavi-vilkkaana-vuonna-2017/

  Kauppamäärä nousi, samoin nimellishinnat, mutta reaalihinta laski. Tätähän se on ollut 1970-luvulta lähtien. Milloin kääntyy reaalihintanousuun?

  Tällä on aika oleellinen merkitys, jos mietitään metsätalouden kannattavuutta. Milloin tulee nollaraja vastaan? Vai oppivatko metsänomistajat jossakin vaiheessa kannattavuuslaskennan?

 • MaalaisSeppo

  Jos Kuopion selluhanke totetuu, puun kysyntä nousee nykyisestä 10 %. Tämä nostaa puun hintaa myös tukin osalta, koska kilpailu sahojen pintapuusta (parasta sellun raaka-ainetta) kiristyy. Pelkillä harvennuksilla ei sellutehtaiden puun tarvetta kateta. Pieni himmailu voi kannattaa, ellei puun hinta nouse nopeasti.

  Jätkä

  Harvennusrästejä on niin paljon, että jos ne pannaan täysillä toimeksi, on sellupuuksi varmasti vuosien ajaksi riittävästi harvennuspuuta, vaikka tukin hakkuu ei juuri lisääntyisikään.

  Toki sahoilta tuleva hake on yleensä korkealaatuista ja selluteollisuus ostaa sitä halvalla ja halukkaasti. Sen hinnan nouseminen muuttaa käytäntöä niin, että huonompilaatuisista tukeista ei kannata ottaa muuta kuin sydäntavara. (kuivatkin oksat muuttuvat tuoreiksi ja pienemmiksi, kun mennään puuhun syvemmälle.)

  Aimo Jortikka

  Mitä lienee merkitystä sillä tulevaisuudessa, että kaikki muovipakkaukset tullaan kieltämään jollain aikavälillä. Esim Kiina ja Taiwan vuoteen 2030 mennessä. Pakkaukartongille lienee tiedossa jonkin verran markkinoita…

  Tolopainen

  Mikromuovien löytyminen vesistä sataa metsäteollisuuden laariin. Kun analysointimenetelmät kehittyvät nämäkin asiat tulivat esiin. Muutamia vuosikymmeniä sitten opittiin analysomaan dioksiinit ja se johti lainsäädännöllisiin muutoksiin. Muovien osalta tulee käymään samoin, niiden käyttöä tullaan rajoittamaan ja sehän on aika helppoa. Suurinosa muovipakkauksista voidaan korvata paperilla ja kartongila. Kauppakasseina muovikassit ovat täysin tarpeettomia. En ole enää vuosiin käyttänyt niitä. Kori ja kangaskassit on helppo ottaa mukaan kauppareissulle. Kaikki helpot keinot muovien vähentämiseksi voi jokainen ottaa käyttöön heti.

  mehtäukko

  Ja sataa ihan oikeasti. Siinä saa muoviteollisuus pullovesineen kyytiä kun kansalainen paskantaa muovihilettä.!

  Puuki

  Puun nimellinen hinta on pienoisessa nousussa, koska puun tarve on lisääntynyt.  Varsinkin kesäkorjuukelpoisista hyvistä leimikoista on hyvä kysyntä.

  Kuitupuun hinta on kohta samalla nimellisellä tasoilla kuin esim. vuosikymmenen alkupuolella; Tukkipuun kuutiohinta jää vielä muutaman euron .  Reaalihinnat vielä melko kaukana siitä.  Hintaindeksit on nousseet aika paljon n. 6 vuodessa.

  Katsoin tuossa esimerkiksi  ajoneuvoveron ja kiinteistöveron muutosta samalta ajalta : Molemmat on nousseet yli 50 %  6 vuodessa. Verojen nousu on tietysti sieltä eniten nousseesta osasta hintaryhmää mutta myös muut kulut kuten mm. lääkkeiden ja erilaisten palveluiden hinnat on nousseet melko paljon.   Keskipalkat lienee nousseet myös inflaatiota enemmän. Joillakin aloilla reilustikin yli sen.

  oksapuu

  Tukkia ajetaan sellukattilaan…

  Kuitupuun hintaa voisi tietysti nostaa tai sitten tehdä sitä kokorunko kauppaa 🙂

  Apli

  Nyt näyttää siltä että havutukkien nousujohteinen hintakehitys on pysähtynyt, noh eipä tullut yllätyksenä… Suunta näyttää pikkuhiljaa jopa alaspäin, sen sijaan kuidun hinnat jatkanee pienessä nousussa, tämmöstä huomasin kun leimikoita kilpailutin..

  Metsäkupsa

  Jossain vaiheessa aina on huipun taittuminen ja ilmeisesti lakipisteen lähellä ollaan.Samoin on nousukauden loppu ilmeisesti lähempänä.kuin kukaan arvaa.Moni luulee ja uskoo jatkuvaan nousuun ja kasvuun,mutta taloudessa on aina myös taantuumaa yhtä varmasti,kuin poudan jälkeen tulee jossain vaiheessa sadetta.

  harrastelija

  Nousukausi loppuu vuoden päästä, jos gallupit pitää vielä ensi keväänä paikkaansa!

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 110)