Keskustelut Metsänhoito Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 137)
 • Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

  Nyt Metsä-Group antaa rahatkin melkein jo etukäteen kaupan teon myötä eli 70%:ia ennakkoa. Minua kyllä hiukan houkuttaa ottaa muutama tonni nopeaa rahaa kesää vastaan. Entäs muut?

 • Visakallo Visakallo

  10-15 hehtaaria parikymppisten kylvömänniköiden koneellista energiapuuharvennusta on jälleen kesäksi suunnitteilla.

  jees h-valta

  Niitäkin tosiaan olisi mutta ensiksi tuli mieleen lehtipuualoja muutama ha. Osa tosin sekaa että havuakin joukossa kyllä. Visalla hyvä määrä alaa kyllä tarjolla. Siellä taitaa olla e-puun markkinaa hyvin?

  pikkutukki

  Eipä tuolla ole taloudellista merkitystä . Sattuu saanto jäämään puoleen niin saa rahoja palautella ?!?

  Jätkä

  Visakallo:”-10-15 hehtaaria parikymppisten kylvömänniköiden koneellista energiapuuharvennusta on jälleen kesäksi suunnitteilla.”

  Olen luullut, että Visa hoitaa metsänsä kunnolla, mutta ilmeisesti taimikonharvennus on jäänyt tekemättä? Eikö samaan syssyyn pitäisi tehdä ensiharvennus, noistahan jo tulisi Puukin tukkeja. Kai niistä saa paremman hinnan kuin energiapuusta.

  jees h-valta

  Vähän sama asia mietitytti, eikö enskarilla kuitenkin parempaa tiliä?

  Tolopainen

  Mitäs tuota kesää odottelee kun 40 pinnaa tulee lähiaikoina puukaupasta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minkälainen jälki jää kylvömännikön koneellisesta energiaharvennuksesta? Taimikonhoito on varmasti tehty – muutenhan tuo olisi mahdotonta kun kone ei voi ottaa kuin kokonaisen kylvötuppaan.

  jees h-valta

  Mammaltako pinnoja Toloppa saa? Minullekkin tulee kyllä metsätiliä sopivasti kuun vaihteessa ettei ALV:jakaan tartte omista kaivella. Mutta silti, ei kait tuo lisäkään harvennusrästien purusta pahaa tekisi.

  Tolopainen

  Minä en metsärahoja alv maksuihin tarvitse. Ne pysyy korkoa kasvamassa alv:it maksetaan nollakorkoiselta tililtä. Pitää olla käteistä että pystyy sijoittamaan.

  jees h-valta

  Eikös puukauppatili ole siihen asti nollakorkoista kun se ei ole maannut vielä yhdelläkään sijoitustilillä? Kun ajatellaan nykypäivän korkoja ei voi kuin ihmetellä Tolopan mielipidettä. Käteistä ei kai sentään tarvita nykyaikana mihinkään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 137)