Keskustelut Metsänhoito Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 137)
 • Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

  Nyt Metsä-Group antaa rahatkin melkein jo etukäteen kaupan teon myötä eli 70%:ia ennakkoa. Minua kyllä hiukan houkuttaa ottaa muutama tonni nopeaa rahaa kesää vastaan. Entäs muut?

 • mehtäukko

  ”Hankkijan myyntimies kulki kauppaamassa koneita ja apulantaa…” Tuossa olisi hywä uusi aihe!

  Puuki

  Metsäliito ei osta pikkutukkia eikä parrua ainakaan joka paikassa. Se rajoittaa harvennusten myyntihalukkuutta.  Ennakkomaksu ei ole kovin kummoinen lisähoukutin ellei ole akuuttia rahantarvetta.

  Jätkä

  Jeessiltä lipsahti viime vuoden puolella, että Harjavallan suurmetsänomistajaltakaan ei oltu edes tehty tarjousta parruista eikä pikkutukeista. Sehän on toki ymmärrettävää, kun MG jauhaa haketta, niin sitä tulee pikkutukin kokoisesta puusta helpommin ja suhteessa kuorimäärään enemmän kuin pikkurangasta. Putkirunkkari vähätteli puutavaralajien hinnaneron merkitystä.

  Lienee pikkuhiljaa valjennut, että eri lajeista maksetaan erilailla hintaa ja mittayksikkönä on kuutiot, eikä pinot.

  Nyt hän sitten esittää miestä, joka on muka aina myynyt myös parrua ja pikkutukkia.

  Visakallo Visakallo

  Jesse: ”Mutta edelleen odotan aikoja jolloin puuta ostavan firman taholta alkaisi tulla ehdotuksia mitä kuvioita nyt kannattaisi myydä joko pääte-tahi harvennukseen. Kun heillä kaikki tieto ja taito on”

  Ymmärtäisin paljon paremmin tuon kommentin, jos kysymyksessä olisi aivan kylmiltään juuri  metsänomistajaksi tullut henkilö, mutta kun ko. ihminen on jo lähes neljännesvuosisadan ollut metsänomistajana ja lisäksi ostanut metsänsä! Eihän joku Metsäverkko mikään kaikkitietävä ihme sentään ole. Sen tiedot ovat tasan yhtä tarkat tai epätarkat, miten ne on aikoinaan sinne tallennettu. Kyllähän metsänomistaja on edelleen se, jonka on itse tunnettava metsänsä! Ei sadan hehtaarin tila todellakaan ole vielä mitenkään vaikea hallita ja tietää, millä kuviolla on mitäkin puuta ja kuinka paljon sitä on myytäväksi. Ennen leimikon tarjolle laittoa relaskooppi ja kaulain mukaan ja tarkistamaan kuviotiedot ja myös päivittämään ne!

  pihkatappi pihkatappi

  Aika vaikea niiden Jeesin kuvien perusteella mitata puuston tilavuutta, kun hellapuuta kasvatetaan paljon alakerrassa. Metsäverkon tietojen kanssa juuri sovittiin leimikko, korjasin kuviotietoja parhaan mukaan ja kätevähän tuo on, kun toinen on reilun 600 kilometrin päässä, selata kuvioita. Mukava kun joka kuviolla joskus raivattu tai ensiharvennettu, on jo niinkuin omaa metsää kaikinpuolin ja runkokokokin motohakkuuseen käypänen. Taitaa mennä kuitenkin talvisavotaksi.

  oksapuu

  Jesse voisi tietysti sen jes markkinointi sopimuksen päivittää täydenpalvelun hoitosopimukseksi…

  Kyllä alkaa tulla hakkuu ehdotuksia ja boonuskin paranee…

  mettämiäs

  ”Vielä paremman tuoton Tolopainen saat, kun myyt puuta paremmalla hinnalla ja sijoitat ne MG:iin. Eihän sielläkään sentään kaikki sijoitettava raha tarvitse tulla MG:n puukaupoista.”

  Ainakin metsälehden uutisen mukaan niistä puukaupan ”ulkopuolisista” sijoituksista saa aika paljon huonomman koron.

  ”Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille maksettavia korkoja korotetaan. Osuuskunnan hallitus ehdottaa, että jäsenten sijoittamalle sääntömääräiselle osuuspääomalle maksetaan vuodelta 2018 korkoa 7,5 prosenttia, vuodelta 2017 korkoa maksettiin 7 prosenttia. Lisäosuuspääoma A:lle korkoa ehdotetaan maksettavaksi 7 prosenttia (6,5 prosenttia vuodelta 2017) ja lisäosuuspääoma B:lle 2,5 prosenttia, saman verran kuin edellisvuodelta.”

  Tuo A:n ja B:n korkoero tehnee n. 2 eur/m3 vuodessa eli kyllähän sitä hintaeroa pitää vähän ollakin, että Visakallon esittämä toimintatapa kannattaa. Mutta epäilemättä joissakin tapauksissa kannattaa…

  Tolopainen

  Osakkeissa on markkinariski ja yritysriski. ML on suurin MG:n omistaja joten riittää kun omistaa pääomistajaa, silloin saa osinkoa myös MG:stä.

  Visakallo Visakallo

  Kun leimikon pääpulajin hinnassa oli 10 euron ero motille, niin päätös oli helppo tehdä.

  jees h-valta

  Noihin yläkerran kommentteihin. On kyllä puppua ettei MG tee täälläpäin pikkutukkia. Parrua ei varmaan ainakaan sillä nimikkeellä mutta pikkutukkia oli minullakin nytkin hakkuussa. Ja ei ole kyse etteikö suurinpiirtein tietäisi mitä metsissäni on mutta mikä olisi molempia osapuolia kiinnostava hakkuukierto. Minusta MG hiukan liikaa venyttää ensiharvennuksiakin esim. Vai liekö ostajamieltymyksestä kyse. Nytkin niitä vuoden-kaksi lisäaikoja helposti tarjoili. Mutta kun se metsä on aika ahtaalla ja koivuvoittoinen pitäisi hiukan ottaa jo asiaan kiinni. Ja jos sen kaupan saakin vuoden-kahden päästä ja jos sattuu huonoon tarvesaumaan saattaa mennä vielä toinen mokoma lisää. Onhan se motokuskien parku litramääristä sitten varmaan perille mennyt turhaksi arkuudeksi asti. Koivun latvuskin näyttää taas olevan lihavoitumaan päin. Nimittäin maastoon jää erittäin pitkää hyvin kuitumitan täyttävää. Oksapuu oikeassa joo, kyllähän täyssopimuksella mutta siinä ei sitten olekkaan enää metsänOMISTAJA vaan vierestä katsoja. Ja pihkatappi, yllätys, yllätys, sekin metsä on kertaalleen raivattu josta niitä kuvia silloin oli. Valitettavasti aika vain on ollut sellainen silloin että vesomista on jonkinverran tullut perään. Mutta ei ne haitoiksi suurelta osin olleet. Kyllä täällä rehevät pohjat vain kasvaa täyteen ihan vain muutamassa kymmenessä vuodessa muutenkin.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 137)