Keskustelut Metsänhoito Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 137)
 • Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

  Nyt Metsä-Group antaa rahatkin melkein jo etukäteen kaupan teon myötä eli 70%:ia ennakkoa. Minua kyllä hiukan houkuttaa ottaa muutama tonni nopeaa rahaa kesää vastaan. Entäs muut?

 • Tolopainen

  En ole huomannut hyvästä maksuvalmiudesta mitään haittaakaan olevan. En yhtään kadehdi jos velkaantumisaste on yli 100% ja autolaina kokoajan maksettavana.

  Jätkä

  Anneli  Anneli  Anneli- lapsuuden onnellisen ….jne. ”-Minkälainen jälki jää kylvömännikön koneellisesta energiaharvennuksesta? Taimikonhoito on varmasti tehty – muutenhan tuo olisi mahdotonta kun kone ei voi ottaa kuin kokonaisen kylvötuppaan.”

  Oletko unohtanut termit perkaus / harvennus ?

  jees h-valta

  Velkaantumisaste on hallinnassa ollut jo pienen metsätalousikäni ja autolaina on hallinnassa myös huikealla noin 4500 euron pääomalla. Joten ei näissä ongelmaa mutta silti raha on aivan mukavaa pelivälinettä moniin pikku houkutuksiinkin. Esim. vene voisi olla seuraavana hankintalistalla. Ja tietysti tulevalle lapsenlapselle jos vaikka mitä mukavaa pikku tarpeistoa.

  Visakallo Visakallo

  A.Jalkanen: ”Minkälainen jälki jää kylvömännikön koneellisesta energiaharvennuksesta?”

  Juuri niitähän me silloin meillä 2017 kesäretkellä kierreltiin useampi kuvio. Täälläpäin on energiapuulla nyt hyvä kysyntä, kun Lahtikin on matkalla 0-päästöiseksi kaupungiksi.

  Apli

  8.5ha menee ensiharvennuksia kilpailutukseen, saa nähdä Millasia tarjouksia tulee ja meneekö kuiduksi vai energiaksi. Euro on hyvä konsultti itselle ihan sama meneekö selluun vai polttoon..  Loppusuoralle päässee Mhy ja UPM jos vanhat merkit pitää paikkansa, ja ainahan voi antaa kasvaa vuoden tai pari.

   

   

  Tolopainen

  Miten Harjavallassa kesällä voisi harventaa, siinä voi enemmän kuin kaksi männynjuurta vaurioitua. Niitä vaurioituu tuhansia, siksi Tolopaisen metsiä ei harvenneta koskaan kesällä vaikka ennakko olisi 100%. Köyhien hommaa.

  pikkutukki

  Temppu ! Oikeastaan vähän naurettava . Halutaan saada pystyvarantoa etunojassa kesäksi , ettei tarvitseisi hinnan nostolla vauhdittaa . Eli pyritään vauhdittamaan kauppaa käytännössä ilman kustannuksia ! Toki aina kannattaa metsää hoitaa !

  jees h-valta

  Varmasti pystyvarantoa haetaankin kesäkauteen mutta tuskinpa tuosta mo:lle haittaakaan on jos ostohaluja ja tekohalujakin kesälle löytyy. Täälläpäin suomea tosin hiukan kummastuttaa kun ei tähän astisiakaan kesäkohteitani ole vielä hakattu. Mutta ehkä laji oli väärää sorttia eli päätehakkuuta, nythän pyydellään nimenomaan harvennuksia. Kyllä kesäajan kantokäsittely on luonnostaan selvä asia. Köyhä on se joka ei harvenna silloin kun työ on parhaiten mahdollista. Talvella koneille on muitakin ottajia kuin Toloppa.

  Tolopainen

  Oliskohan sittenkin hiukan pula puusta, kun käyttömäärät ovat nousset ja ostaminen heillä on niin pitkäpiimäistä. Ongelmana ei ole tarjonta vaan kauppojen hidas käsittely.

  jees h-valta

  Mikähän Tolopan kauppoja hidastaa? Kun minulla ei tuollaista kyllä ole esiintynyt. Kyllä tarjouspyyntöön vastataan yleensä puhelinsoitolla ja sovitaan katselmus maastoon. Senjälkeen yleensä kauppa on tehty samalla reisulla meitin kyökissä. Toinen tekee tarjoksen omalla koneella ja minä tarkistan ja hyväksyn omalla. Tämähän on sitä digiaikaa nääs..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 137)