Keskustelut Metsänhoito Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

Esillä 7 vastausta, 131 - 137 (kaikkiaan 137)
 • Onko haluja kesäharvennusten hoitoon?

  Nyt Metsä-Group antaa rahatkin melkein jo etukäteen kaupan teon myötä eli 70%:ia ennakkoa. Minua kyllä hiukan houkuttaa ottaa muutama tonni nopeaa rahaa kesää vastaan. Entäs muut?

 • Visakallo Visakallo

  Onko se Jesse nyt maailman kauhein asia tarjota niitä harvennuksia myös muille ostajille? Jollakin saatta olla juuri sillä hetkellä puuntarve. Tulevat hetkessä hakkuulle ja hintakin saatta olla ihan kilpailukykyinen. Metsätaloudessa ei koskaan kannata itse asettaa itselleen rajoitteita, vaan toimia vapaasti markkinoiden ehdoilla.

  jees h-valta

  On se mielessä käynyt mutta kuten sanottu ja itsekkin olet sitä mieltä että sata hehtaaria on hyvin hallinnassa yhdellä niin kait se pitäisi vielä yhdellä ostajallakin olla hallinnassa ja tarpeessa. Kun tiedän kyllä vallitsevia hintoja paikkakunnaltakin niin ei ole kauheasti haluja näistä kuutiomääristä hajottaa monelle ostajalle. Pienen kannattaa erikoistua ja keskittää, niinhän aina sanotaan. Nuo oheisedut vain ovat senverran mittavat kilpailijoihin nähden. Ja erittäin laaja palveluskaala.

  Mo

  Kyllä mg ainakin eurajoella päin tekee männynpikkutukkia ja havupikkutukkia. Jälkimmäiseen menee kovalahot lengot yms. Ja itsellä on metsänhoitosopimus mutta ei se tarkoita sitä etten itse saisi päättää mitä metsässä tehdään.

  Tolopainen

  Kun on useita ostajia alalla on silloin korjuussa  ylikapasiteettia ja korjuukustannukset nousevat. Pitäisi olla yksi puunosto organisaatio joka ostaisi puut kaikille yhtiöille. Eihän tuottajillakaan ole kuin Valio ja muutama pikkumeijeri. Sitä alhaisemmat puun hinnat mitä useamman ostajan korjuuketjut on jakamassa kakkua.

  Visakallo Visakallo

  Sitten tulisi myös ulkomaiset puunkorjuuorganisaatiot asialle, maitopuolella on Arla.

  Tolopainen

  Ulkomaalaiset ovat tulleetkin metsäpuolelle, he omistavat pääosan Suomen metsäteollisuudesta. Osuuskunta Valion omistajaksi ulkomaalaiset eivät pääse.

  Jätkä

  Mo:”Kyllä mg ainakin eurajoella päin tekee männynpikkutukkia ja havupikkutukkia. Jälkimmäiseen menee kovalahot lengot yms. Ja itsellä on metsänhoitosopimus mutta ei se tarkoita sitä etten itse saisi päättää mitä metsässä tehdään.”

  Siis MG ostaa ”havupikkutukkia”, jonka laatuvaatimikset jo vihjaavat siihen, että selluunhan ne menevät. Nuo kikkailut tehdään vain sen vuoksi, että ”kuitupuusta” onkin maksettu jopa kahdeksan euroa enemmän kuin kuitupuusta.

  Muualla nimikkeinä on käytetty ”sahakuitu” tai ”kuitutukki”.

Esillä 7 vastausta, 131 - 137 (kaikkiaan 137)