Keskustelut Harrastukset Onko metsästys todella merkittävä tulonlähde?

Esillä 6 vastausta, 61 - 66 (kaikkiaan 66)
 • Onko metsästys todella merkittävä tulonlähde?

  Karjalainen 11.5.2014
  ”Metsästys ja kalastus merkittäviä tulonlähteitä

  Metsästäjien ja kalastajien luparahat valtion maille tuovat seitsenkertaisesti tuloja alueelle, jolla metsätetään ja kalastetaan, käy ilmi Metsähallituksen ja Helsingin Ruralia-instituutin eränkäynnin aluetutkimuksesta.

  Tutkimuksen mukaan valtion maille luvan ostaneet metsästäjät ja kalastajat toivat viime kesäkuusta marraskuuhun metsästys- ja kalastusalueelle 34 miljoonaa euroa suoraa tuloa lupamyynnin ollessa viisi miljoonaa euroa. Tuloja tulee” … pläp, pläp ja pläppläp.

  Kyllä jotenkin haisee taas metsästysasioista teetetyltä ns. nolla-tutkimukselta!

  Syntyykö esimerkiksi hirvestyksestä minkäänlaisia pääomatuloja Suomi-yritykselle? Vahinkoja vain ja pääomat kuin pieru Saharaan! Kotimaiset metsästäjät säästävät metsästyslupiin euronsa, mikä on poissa kotiseudun kauppaliikkeiltä. Ulkomainen bensa palaa ja ulkomailta ostetut autot kuluvat eli tuhlailua kaikki Suomi-yrityksen kannalta.

  Mihin näillä tämän sortin tutkimuksilla oikein pyritään?

 • suorittava porras suorittava porras

  Uneksia toki saa , mutta älä pitkästy 🙂 . Lupakäytäntö tulee säilymään.

  mehänpoika

  Vaikea kuvitella että lupakäytäntö säilyisi kun ollaan kuitenkin avaamassa metsästyslakia muutosmielessä.

  Hirvenpyyntiluvista luopuminen ehkä poistaisi lähes kaikki hirvistä koituvat ongelmat teillä, metsissä ja pelloilla. Myös puheet ”hirviporukoiden ukkoutumisesta” voisi jättää omaan arvoonsa.

  Kun tulevaisuudessa olisi vähemmän hirviä, ei hirvimiehiäkään kovin paljon tarvittaisi. Silloin metsästys myös hirvien osalta voisi olla todella merkittävä tulonlähde yhteiskuntataloudellisesti.

  MJO

  Hirvenpyyntiluvista luopuminen ehkä poistaisi lähes kaikki hirvistä koituvat ongelmat teillä, metsissä ja pelloilla. Myös puheet ”hirviporukoiden ukkoutumisesta” voisi jättää omaan arvoonsa.

  Ja jos tätillä olisi munat hän olisi setä…

  Turha jatkaa tuota jos jos, niin ehkä sitä ja tätä..

  Lupakäytäntöä ei ole edes harkittu poistettavan. Lupakäytäntö on ja pysyy. Joten opettele elämään sen kanssa. Aamen

  mehänpoika

  MJO:
  ””Lupakäytäntöä ei ole edes harkittu poistettavan. Lupakäytäntö on ja pysyy. Joten opettele elämään sen kanssa. Aamen.””

  – Mitkä olisivat syyt ettei lupakäytännöstä voitaisi luopua? En usko että sen poistamista ei olisi harkittu! Onko sinullakin sisäpiiritietoa kuten Suorittavalla portaalla? Eikö demokratia toimi metsästyslakia uusittaessa?

  Eikö merkitse mitään edes se, että hirvien pyyntilupakäytäntö ylläpitää samassa suhteessa hirviturmia kuin talvelle hirviä jätetään? Toisinsanoen, hirviporukat jo pyyntilupia hakiessaan määräävät vuotuisten hirvikolareiden ja niissä loukkaantuneiden määrän?

  Hirvikantatilastot ja hirvikolaritilastot korreloivat melko tarkkaan keskenään. Samoin syy- ja seuraussuhde lienee hirvien aiheuttamien metsätaimikkovahinkojen ja peltovahinkojen suhteen. Ukkoutuvat hirviporukatkaan eivät tarvitse metsätaimikoita tuhovia vahinkoeläimiä. Pelkät makkaratulet riittäisivät.

  suorittava porras suorittava porras

  Lainaus :

  ”Eikö merkitse mitään edes se, että hirvien pyyntilupakäytäntö ylläpitää samassa suhteessa hirviturmia kuin talvelle hirviä jätetään? Toisinsanoen, hirviporukat jo pyyntilupia hakiessaan määräävät vuotuisten hirvikolareiden ja niissä loukkaantuneiden määrän? ”

  Kun on kyse harrastuksesta , harrastetaan eikä tehdä pakkotyötä.
  Porukat metsästävät tällä hetkellä niin paljon/vähän , kun näkevät tarpeelliseksi tai kohtuullisella vaivalla pystyvät metsästämään .

  En jaksa ymmärtää ”luvattomuuden ” ylistystä , koska nimenomaan lupien määrää voimakkaasti lisäämällä hirvikanta leikattiin paikoin jopa olemattomiin . Joillakin alueilla talkoo on vielä kesken , kun kaikki metsästäjät eivät ole uskoneet seuduilla samoavan sellaista määrää hirvikarjaa , kun riistahallinnon tarjoamien lupien määrästä voi päätellä . Metsästäjät on kasvatettu noudattamaan kestävyysperiaatetta jahdeissaan . Väkisin ei viimeisiä otuksia lahdata.
  Tänä päivänä voi paikoin olla mahdollista sekin , että alueella ei ykisinkertaisesti ole tarpeeksi kynnelle kykeneviä metsästäjiä . Tähän vaivaan on vaikea löytää lääkkeitä autioituvalla maaseudulla. Kaikki halukkaat ovat jo remmissä.

  mehänpoika

  Ensin pitäisi nykyisten metsästäjien voimin vähentää vahinkoja aiheuttava hirvikanta niin pieneksi, että jatkossa nopeasti pienenevä metsästäjäjoukko pystyy hirvikannan pitämään hallinnassa.

Esillä 6 vastausta, 61 - 66 (kaikkiaan 66)