Keskustelut Metsänhoito Optimismia metsäalalle

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 184)
  • Optimismia metsäalalle

    Merkitty: 

    Tälläkin palstalla valitellaan monesti varsin pienistä ongelmista.  Ajatelkaa kuitenkin tulevaisuutta.  Puupohjaisilla tuotteilla tulee olemaan jatkossa entixstä enemmän kysyntää.

    Kilpailijamailla on ongelmia.  Keski-Euroopan kuusikot tuhoaa kirjanpainaja.  Kanadan ja Vanäjän metsiä palaa jatkuvasti joka vuosi valtavia pinta-aloja.  Eikä niiden uudistamisista huolehdita.  Ruotsin metsien hakkuut ovat jo kestävyyden äärirajoilla.  Siellä on massiiviset hirvituhot.  Kanadassa ja Venäjällä on ongelmina puuttuva tieverkosto.  Ruotsissakin se on harvempi kuin Suomessa, mikä haittaa myös metsäpalojen sammuttamista.

    Suomessa on maailman tihein metsätieverkosto.  Meillä on tehokkaita tuotantolaitoksia ympäri maata, joten kuljetuskustannukset ovat kohtuulliset.  Metsänhoitotyöt ovat tehokkaita, koska metsureiden ei tarvitse kulkea jalan pitkiä matkoja.  Jos millään niin Suomen metsätaloudella on loistavat mahdollisuudet tulevaisuudessa.

    Meidän pitää hyödyntää tätä etsikkoaikaamme.  Hoitaa metsiämme niin, että ne kasvavat entistä paremmin.  Lopetettava turhanpäiväinen pihistely hoitotöissä.  Panostettava entistä parempaan kasvuun.  Tämähän onnistuu vain jaksollisella kasvatuksella.   Siis jaettava oikeaa tietoa metsänomistajille.  Meidän jokaisen pitää huomata, että olemme vastuussa tuleville sukupolville siitä mitä teimme tai jätimme tekemättä.   Pyrittävä luomaan positiivista ilmapiiriä metsiimme.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kun vähän käytät mielikuvitustasi, Visakallo, luulen että itsekin ahkerasti matkailevana henkilönä keksit.

    mehtäukko

    Ei mitenkään. Kuinka sitä toistensa paitoja pesemällä ja polkuja tallaamalla syntyy elinkeinoon lisä-arvo?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Periaatteessa kotimaan kulutuskysyntä yksityissektorilla on työllisyysmielessä lähes yhtä arvokasta kuin vienti. Osan tästä tekevät kotimaiset turistit ja osan ulkomaiset.

    Visakallo Visakallo

    Tuntuu aika vaikealta toteuttaa luontomatkailun lisäämistä täällä Suomessa, kun yksi vastustaa Suomenlahden junatunnelia, toinen lentämistä sekä hotellimajoitusta, ja kolmas vastustaa ihan muuten vaan.

    Gla Gla

    ”Metsähallituksen hoitamien valtion suojelualueiden ja asiakaspalvelupisteiden kokonaiskäyntimäärä vuonna 2019 oli 8,2 miljoonaa käyntiä, josta yli 7 miljoonaa käyntiä suuntautui maastokohteille ja 1,2 miljoonaa käyntiä asiakaspalvelupisteisiin.

    Kansallispuistot ja muut retkeilykohteet ovat tärkeitä paikallistaloudelle. Keskimäärin kansallispuistoissa kävijöiden rahankäyttö tuo lähialueelle yli 10 euroa jokaista puiston retkeilypalveluihin ja luontokeskuksiin sijoitettua euroa kohti. ”

    http://www.metsa.fi/vapaa-aika-luonnossa/kayntimaarat/

    Lasketaanko luontomatkailuun vai mihin, mutta esim. Saariston rengastie on myös varsin suosittu pyöräilyreitti kesäisin. Se varmasti vaikuttaa alueen majoitus ja ravintolapalveluelinkeinoon. Mutta ehkä kaikella tällä ei ole merkitystä, antaa kuihtua pois. Varmaan sellutehdas sen kompensoi. Ei vaan taida saada ympäristölupaa sellutehdas tuonne, kun ei järvi-Suomeenkaan saanut.

     

    Tikkula

    Kävi taannoin vieras joka oli käynyt viimeviikolla kilpisjärvellä  vaeltamassa, samoilemassa. Kertoi että onneksi heillä oli teltta,koska huoneet, mökit varattu jo aamulla. Sama oli muuallapäinkin lapissa missä liikkuneet. Kyllähän nämä kaikki ihmiset jättävät rahaa suomeen joka muulloin oli lennätetty kaukomaihin. Mutta pahus kun vienti ja rakennusala sakkaa niin kylmää kyytiä puunmyyjille.

    Visakallo Visakallo

    Miten Glan jutussa saariston rengastie ja sellutehdas liittyvät toisiinsa?

    Visakallo Visakallo

    En todellakaan vastusta luontomatkailun lisäämistä Suomessa, mutta ei sekään tapahdu itsestään. Suomi on muualta katsoen hieman hankalasti tavoitettavissa, etenkin jos lentäminen tulee vähenemään. Tänne pääsee toki laivalla sekä autolla, ja idän suunnasta junallakin. Meiltä suomalaisilta vain helposti unohtuu, että muiden maiden ihmisillä ei välttämättä ole yhtä pitkiä lomia käytettävissään kuin meillä suomalaisilla. Tämän takia kulkuyhteyksien olisi oltava mahdollisimman nopeita.

    Gla Gla

    Kuka on puhunut itsestään lisääntymisestä?

    Edellä kyseltiin rahan perään ja paitojen pesusta. Yritin vääntää rautalankaa näihin kysymyksiin, mutta epäonnistuin. Ymmärsin, että sellutehdas olisi ollut oikea tapa tehdä rahaa, jos matkailuelinkeino ei sitä ole ja koska polkujen tallaminen ei tuo elinkeinoelämään lisäarvoa, sen joutaa lopettaa. Toistaiseksi haluan uskoa, että näin ei ole ja sijoituksen lisäarvo on olemassa. Ei Lapin suuret turistirysätkään sattumalta sinne ole syntyneet, eikä siihen riitä hiihtohissi.

    Varsinkin Lapissa on muuten viime vuosina tehty paljon töitä, jotta luontomatkailuun saataisiin vauhtia. Kaikesta päätellen siinä on onnistuttu. Minusta on myös hyvä huomata, että kun suomalainen ei lennäkään ulkomaille, vaan lomailee Suomessa, pysyy täällä myös pussillinen rahaa, joka muuten vietäisiin pois maasta.

     

     

    Visakallo Visakallo

    Sellutehtaat eivät ole ainoita, mitä osa suomalaisista ei tänne halua. Lopetuslistalla ovat myös turvesuot, kaivokset, turkistarhat, lihantuotanto, maidontuotanto, metsäkoneet, maansiirtokoneet, metsätiet, yksityisautoilu, lentoliikenne, ulkomaanmatkat, kauppakeskukset, suuret hotellit, matkailukeskukset, moottoriurheilu, jne. Hieman ankeaksi tämä olo täällä Suomessa muuttuisi, jos nämä kaikki lopetushalut toteutuisivat. Oheiset lopetushalut oli poimittu pelkästään täältä Metsälehden keskustelupalstalta. Muussa elämässä kuulee vielä paljon muutakin lopetetavaa.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 184)