Keskustelut Metsänomistus Pakuri

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 36)
  • Pakuri

    Merkitty: 

    Aika hassulta vaikuttaa tämä pakurisienen kasvattaminen. Sitähän markkinoidaan kovasti. Markkinat olisivat kuulemma Aasiassa valtavat.

    Portimolla olisi tuhansia runkoja puronvarren heikkotuottoista hieskoivikkoa, joka sopisi aiheeseen. Ja ois niitä vaikea hakatakin kuitupuuksi.

    Onkohan niin, että parhaat katteet tehdään sillä, että hyväuskoisille isännille myydään äärettömän kalliita ymppitappeja. Pakurin kilohinta on siinä 40 euron paikkeilla mutta mistään ei ilmene onko kysessä verollinen vai veroton hinta.

    Kuiva pakurihan on portimon kokeilun mukaan aivan hötyä. Melkein painotonta. Vähän niin kuin saunan pesusienen kuivattaisi ja möisi. Ei kai siitä tuottoja jäisi muuta kuin välittäjälle. Saisi sitä sitten punnita.

    Pakurin viljelykurssejakin on kai pidettty mutta niissä ainoa oppi on se, miten kallis ymppitappi porataan koivuun.

    Pakurista on tehty salatiedettä, jonka taikureina ovat nämä ymppien kasvattajat. Miksei kukaan kouluta, miten itse kasvatetaan ympit ja hoidetaan koko ketju.  Miksei. Kunhan perehdyn aiheeseen pidän pikku koulutukset.

  • Puuki

    Sen verran pitää peruutta, että jossain kerrotaan pakurin kok.sadon  kuivapainon olevan n. 1 kg/ymppi. Mutta noissa hinta-arvioissa on melko isoja eroja sen mukkaan kuka niistä ja missä kerrottaan. 2-3 pakuri satoa pitäisi olla mahdollista saada ennen koivun lahoamista.  Luin pakurikirjasta, että joka maahan pitää olla erilainen pakurituote kun niitä markkinoidaan. Esim. japaniksi ”pakuri” tarkoittaa ”väärennöstä” , joten ei ehkä ole ihan myyvin nimi siellä.   Onhan niitä nimiongelmia japanilaisillakin itselläänkin ollut , kun yrittivät myydä esim. Espanjaan Mitsubishi Pajeroa.

    Jätkä

    Puuki:”Tyviosa jossa pakuri kasvaa ei kelpaa selluksi. ”

    – Olen varmaan loikanut tuon pykälän yli, kun en ole havainnut, että Pakuri olisi kielletty sellupuussa. Kyllä iät ja ajat on aivan pokkana tehty kuitua pakurikoivuistakin, jos niissä on mitat kelvanneet, eikä lahoa ole enempää kuin kauppakirjan laatuliitteessä sanotaan.

    Tuntuu todella ihmeelliseltä, jos pakurikääpä on vaikka kuudessa metrissä, että koko se pätkä menisi ”hylkyyn” Pakurin takia, vaikka siitä saisi sääntöjen mukaista kuitua kaksi n. kolmemetristä pölliä.

    Visakallo Visakallo

    Koivusyöpä on totuudenmukainen ja kaikille kielille käännettävissä oleva nimi pakurille.

    Puuki

    Pakuriymppejä laitetaan n. 4-5 kpl jokainen eri korkeudelle tyveä. Kun ne kasvaa  isoiksi kääviksi (tai kääpäpötköiksi) 2-3 kertaa , ei tyvipöllistä saa enää juuri mitään käyttöpuuta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Homma selvä; luulin että yhdestä puusta tulee vain yksi sato eli että sadonkorjuu edellyttää puun kaatamista. Kiitos tarkennuksista.

    Pakuri kiinaksi 帕庫裡 joka lausutaan suunnilleen ”paa kuri” ja japaniksi: パクリ joka lausutaan suunnilleen ”pa kuri” sanoo Google Kääntäjä.

    Puuki

    Pakurikirjassa oli vielä juttua, että japanilaisille pitäisi pakurituotteet olla pikkupusseissa jauheena ,tms. muodossa.  Sitten oli vielä selitetty, että toisaalta jopa pakuri-nimellä voisi onnistua markkinointi koska joskus epätavallinen  nimi saattaa kiinnittää japanilaisten kuluttajien huomion .   Kiinalaisille taas ei kelpaa jauhe, koska eivät silloin tiedä mitä saattaa sisältää. Pitäisi olla heille pieninä paloina osin läpinäkyvässä kirkkaan (moni)värisessä myyntipakkauksessa, jotta erottuu hyvin.

    Juho87 Juho87

    Mielenkiinnosta otin minäkin luonnonpakuria koivusta ja suikaloin puukolla pieniksi, sitten vanhaan kahvimyllyyn ja jauhoin mujuksi. Kannattaa muuten jauhaa heti kun se on vielä suht pehmeää tavaraa ennen kuin koppuroituu. Jauhetta voi käyttää sitten vaikka teehommissa.

    Isompia suikaleita laitoin myös 80% viruvalgen sekaan uuttumaan ja pullo kiinni ja kaappiin. Ravistelen sitä aina kun satun muistamaan. Samat suikaleet kun sitten lopuksi keittää vedessä ja yhdistää keitinveden 80% uutosviinaan niin saa kaikki ainesosat talteen pakurista ja pullollisen 40% mustaa kultaa. Ja ei sitten muuta ko puskaradioon myyntiin tai sukulaisille lahjaksi.

    Juho87 Juho87

    Samalla tilasin salaa muutaman pakuriympin josko kokeilisi huvin ja urheilun vuoksi miten se kasvaa vasiten laitettuna. Ymppäyspaikka on salainen ettei kylän mopopojat käy kuittaamassa tuotosta kun hetelmät kypsyy..

    MIISU4F MIISU4F

    Uskoisin minäkin pakurin voimaan. Hyvän makuista juomaa siitä saa tai  purua kahvin sekaan laittamalla.

    Vaan saan hirveitä oireita siitä, hikoilu, sydämentykytys, ihottuma. Niin olen sitten tuttaville vienyt, jos on vastaan tullut, ken nyt on halunnut pienen möykyn vaivoihinsa. (maanomistajan lupa on).

    Kaikenlaista kausi-luonnontuotetta voisin kerätä keskitetysti; suopursu, kihokki, pakuri, sienet. Mutta päätyö haittaa kovasti *harrastuksia*. Ehkäpä eläkeellä järjestäytyisi kerämään em. luonnontuotteita, jos kuntoa rittäisi.

     

    Mikezi

    Itsekin, joskus 4-vuotta sitten tilasin ymppejä x-kpl:tta kahdelta eri toimittajalta ja ymppäsin ne puihin. Kovat oli myyjillä puheet, kuinka jo 5-vuoden kuluttua olisi pakuria myytäväksi…. No, totuus on toista, yhtään ”kasvannaista” ei ole tuohen pintaan pulpahtanut… vain sellaista tummaa pintaa muodostunut tuohen päälle…. No, ehkä se sieni siellä jyllää ja joskus pakuriksi muuttuu, muttei ainakaan niin nopeasti, kuin kaupittelivat…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 36)