Keskustelut Metsänomistus Pakuri

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)
 • Pakuri

  Merkitty: 

  Aika hassulta vaikuttaa tämä pakurisienen kasvattaminen. Sitähän markkinoidaan kovasti. Markkinat olisivat kuulemma Aasiassa valtavat.

  Portimolla olisi tuhansia runkoja puronvarren heikkotuottoista hieskoivikkoa, joka sopisi aiheeseen. Ja ois niitä vaikea hakatakin kuitupuuksi.

  Onkohan niin, että parhaat katteet tehdään sillä, että hyväuskoisille isännille myydään äärettömän kalliita ymppitappeja. Pakurin kilohinta on siinä 40 euron paikkeilla mutta mistään ei ilmene onko kysessä verollinen vai veroton hinta.

  Kuiva pakurihan on portimon kokeilun mukaan aivan hötyä. Melkein painotonta. Vähän niin kuin saunan pesusienen kuivattaisi ja möisi. Ei kai siitä tuottoja jäisi muuta kuin välittäjälle. Saisi sitä sitten punnita.

  Pakurin viljelykurssejakin on kai pidettty mutta niissä ainoa oppi on se, miten kallis ymppitappi porataan koivuun.

  Pakurista on tehty salatiedettä, jonka taikureina ovat nämä ymppien kasvattajat. Miksei kukaan kouluta, miten itse kasvatetaan ympit ja hoidetaan koko ketju.  Miksei. Kunhan perehdyn aiheeseen pidän pikku koulutukset.

 • MIISU4F MIISU4F

  Jospa ne sieltä *räjähtää* ulos, kunhan tekeytyy vielä. Sieniä ja muita luonnon kasvannaisia on vaikea määrätä tekemään mitään määräajassa =D

  Meille tuli pyytämättä ja yllättäen huhtasieniä kompostikasaan ja sen taakse. Omenanperskat oli vuosia mätetty avokompostiin ( kasarilla Vantaa).

  Korvasienikuoppia tehtiin monta vasiten sanomalehtiä, hiekkaa ja  hakkuuaukolta korvasienten rihmastoa ym. kuoppiin. >Ikinä ei tullut.

   

  Portimo

  Luulisin, että ympin saisi monistettua, kun laittaa tikkuja ja pari ymppiä samaan steriiliin astiaan kasvatusliuokseen. . Ainakin monien muiden sienien lisääminen käy noin.

  Arnold Layne

  Myyntipuheitten ajat voi huoletta kertoa kahdella.

  Jos tuottopuheet on vähääkään kuten myyntipuheissa, niin ei ymppäämiskokeilu kalliiksi tule. Alle tonnilla saa aikamoisen kasan ymppejä testattavaksi.

  Portimo

  Kylläkai se on niin, että pakurikoiva on sitten lähinnä polttopuuta.

  Per Ä Reikäs

  Pakurikääpä kilohintaan lisättävä 00 perään, näitähän nimittäin kyllä löytyy monilta metsö mailtani maksaville vain.

  MIISU4F MIISU4F

  Pakuri pitäisi kerätä ns tuoreena, eli kun puu on vielä elossa.

  Kuviinkin laitoin, niin on se ollut yli 2 vuotta kyljessä ja muitakin purkauksia ko koivussa. Että kai se menettää voimansa kun puu kuolee ja siihen pakuriin itseensä iskee joku muu lahottaja vuosien saatossa.

  Kuten aiemmin kirj. pakurijuoma maistuu kivalta mutta kaikki ei siedä muutoin sitä, esim itse en käytä.

  Puuki

  Luontaista pakurikääpää ei löydy läheskään riittävästi joten sillä on myyjän markkinat.

  Pakuri kilpailee tosiaankin elintilasta toisten sienilajien kanssa koivussa johon sieniä on tullut luontaisesti tai ympättynä.   ”Purkaukset” eli patit muualla koivun rungossa voi olla pakuria nekin.

  Berza

  Jossain näin mainoksen, ymppejä  1 euro/kpl. Listahinnat näyttää olevan 2-3 e.

  Köppäkynsi

  Ebaysta saa 20 kappaleen pussin ymppejä 6,81 eurolla. Kappalehinta siis 34 senttiä. Ilmainen toimitus. Suuremmat erät saa vieläkin halvemmalla. Löytyy hakusanoilla 20 Fresh Inonotus obliquus CHAGA Mushroom Dowels Plugs Spawn Mycelium Spores. Tilasin muutama vuosi sitten kokeeksi tuolta.

  Berza

  Onko ne ”itäneet” ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)