Keskustelut Metsänomistus Pakuri

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Pakuri

  Merkitty: 

  Aika hassulta vaikuttaa tämä pakurisienen kasvattaminen. Sitähän markkinoidaan kovasti. Markkinat olisivat kuulemma Aasiassa valtavat.

  Portimolla olisi tuhansia runkoja puronvarren heikkotuottoista hieskoivikkoa, joka sopisi aiheeseen. Ja ois niitä vaikea hakatakin kuitupuuksi.

  Onkohan niin, että parhaat katteet tehdään sillä, että hyväuskoisille isännille myydään äärettömän kalliita ymppitappeja. Pakurin kilohinta on siinä 40 euron paikkeilla mutta mistään ei ilmene onko kysessä verollinen vai veroton hinta.

  Kuiva pakurihan on portimon kokeilun mukaan aivan hötyä. Melkein painotonta. Vähän niin kuin saunan pesusienen kuivattaisi ja möisi. Ei kai siitä tuottoja jäisi muuta kuin välittäjälle. Saisi sitä sitten punnita.

  Pakurin viljelykurssejakin on kai pidettty mutta niissä ainoa oppi on se, miten kallis ymppitappi porataan koivuun.

  Pakurista on tehty salatiedettä, jonka taikureina ovat nämä ymppien kasvattajat. Miksei kukaan kouluta, miten itse kasvatetaan ympit ja hoidetaan koko ketju.  Miksei. Kunhan perehdyn aiheeseen pidän pikku koulutukset.

 • Köppäkynsi

  Tilanne noilla kokeiluillani on sama kuin Mikezillä eli tummaa pintaa muodostui tuohen päälle. Muistin väärin ajankohdan ymppäykselle. Se oli kaksi vuotta sitten, joten vielä ei olla puolivälissäkään luvattua itämisaikaa.

  Puuki

  Pakuriymppien alkuperälläkin on vaikutusta mikä milläkin alueella kasvaa .

  Berza

  Missähän nämä Ebayn pakurit valmistettu ?

  Jos eteläistä alkuperää, voisi kuvitella, etteivät Suomessa oikein toimi ??

  mulle

  Miksei kukaan kouluta, miten itse kasvatetaan ympit ja hoidetaan koko ketju.  Miksei. Kunhan perehdyn aiheeseen pidän pikku koulutukset.

  https://cannadb.org/artikkelit/hampun-kasvatus-101/

  A.Jalkanen

  Myhistyksen jäsenille webinaareja: http://www.mhy.fi/palvelutoimisto.

  ti 20.10. hakkuutavat ja puukauppa sekä pakurin viljely

  to 3.12. ajankohtaiskatsaus

  Metsäni

  >Miksei kukaan kouluta, miten itse kasvatetaan ympit ja hoidetaan koko ketju.  Miksei. Kunhan perehdyn aiheeseen pidän pikku koulutukset

  Mietin vähän samalla tavalla vajaat neljä vuotta sitten. Tai, oikeastaan tiedostin kyllä miksei sellaisia koulutuksia tarjolla ole…

  Koska aihe kuitenkin kiinnosti, päätin selvitellä asioita. Selvittelemistä riitti, mutta voin kertoa, että kaikki tarpeellinen löytyy kiinnostuneelle netistä. Monet keskeisimmät jutut löytyvät jopa suomeksi. Olen nyt kasvatellut useita sienilajeja, kokeillut kasvattaa Prisman hyllyltä löytyvää lahottajasientä omassa kasvualustassa, kerätä löytämistäni eri pakureista palasia, kasvattaa niiden rihmastoa, verrata niiden kasvunopeuksia ja tehdä eri sienilajeista ja rihmastokannoista omia ymppitappeja.

  Iso alkusysäys tähän harrastukseen oli se, että halusin kokeilla lahottajien kasvattamista omissa metsissä isommassa mittakaavassa ja kokeilujen onnistuessa jatkaa toimintaa pidempään. Pidin kaupallisia ymppitappeja tähän liian kalliina.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)