Keskustelut Puukauppa Paperiliitto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)
  • Tolopainen

    Eikö noita papruliittolaisia ole kuin 9000, vai miksi kaikki eivät käytä perustuslaillista oikeuttaan mennä lakkoon. Työssäkäynti on  vapaaehtoista, miksi tuollaista lakkoa pitää erikseen edes julistaa. Kun sopimukset ei liittojen välillä ole voimassa, jokainen noudattaa omaa työsopimustaan.  Kannattaisi  muuten lukea, mihin on sitoutunut, jotta ei tule potkut yllärinä, jos ei noudata ehtoja.

    Paprumieht voivat olla hyvin tyytyväisiä, jos edes nykyiset työehdot säilyy, palkankorotuksiin ei ole varaa. Metsänomistajien tuloja on leikattu 10% ja puukauppa on lähes pysähdyksissä.Ostavat vain pakkomyyntitilanteissa olevilta.

    Puuki

    Perustaako nuita paperiliiton lakkoja ammattiyhdistyspomot kannuksia hankkiakseen vai mistä on kysymys? Ei varmaan oppineet Ahosen aikaan, että kannattaisi tyytyä matalasuhdanteen aikaan vähempään kuten muutkin toimijat joutuu tyytymään eikä ajaa alas työpaikkoja.

    Tolopainen

    On sitä aikoihin eletty kun rekisteröidyt yhdistykset voivat pysäyttää miljardien liikevaihtoa tekeviä tehtaita, kevein perustein. Näitä tehtaita eivät suomalaiset edes omista. Miten omistajaa voivat edes kiristää, kun tehtaita on jo ympäri maailman.

    arto arto

    Hassua se työnantajapuoleltakin 24 tunnista/työntekijä vetää tehtaat seis. Ei sovi järkeen miksi näin.

    Tolopainen

    Työntekijät tuossa on lakkoon menossa ei työnantajapuoli. Mutta sehän on perustuslailliseksi oikeudeksi nähty asia. Op on ilmoittanut nostavansa palvelumaksuja 67%, aika hölmöä porukkaa, jotka suostuvat maksamaan.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Meillä paperiliittolaiset ovat tottuneet lyhyeen työaikaan ja korkeampaan palkkaan, kuin mitä kilpailijamaissa on. Siitähän tässä on pohjimmiltaan kysymys, jonka vuoksi työnantajat kikyn rippeistä yrittävät kiinnipitää. Saavutetuista eduista ei hevin luovuta, Ranskan eläkelakot hyvä esimerkki.

    mehtäukko

    Kyllä siinä on vaan ahneen ihmispolon yhtälö. Kuinka paljon klusterin ketjussa on nau’utettu vaikkapa kantohinnoista, kone-, ja autoyrittäjiltä. Näillä on usein kivijalat kanissa, että ”saavat” olla ketjussa vaikuttamassa.

    Joillakin on rukkasetkin talon puolesta, mutta kuten ahosen aikana motto oli: koska talo pärjää, meille kuuluu vieläkin vaan lisää.

    Siihen herää sitten akt:n hourupäät, ahtaajat…

    arto arto

    Työntekijät tuossa on lakkoon menossa ei työnantajapuoli.  Niin kun eivät voi joustaa 24 tunnista vuodessa. Silti kun katsoo tuloksia ne näyttä miljoonia voittoa.  Voiko se muutama tunti vaikuttaa. Joka sen uskoo ei paljon järkeä mokkulassa.

    Metsuri motokuski

    Kyseesähän on voimassa olevan tes sopimuksen heikennys työnantajan kannalta. Näillehän kikyt kirjattiin tes sopimukseen toisin kuin teknologiateollisuudella jossa ne olivat määräaikainen erillispöytäkirja.

    Voisi kysyä olisiko meistä monikaan työnantajana valmis lahjoittamaan 24h vuodessa työntekijälle.

    En silläkö etteikö kiky tunteja voisi poistaa mutta on hyvä ymmärtää molempien kannat eikä tuomita oikopäätä.

    mehtäukko

    Silläpä täytyykin verrata koko kettinkiä. Ei ole kysymys leivän viemisestä vaan kohtuullisuuden tavoittelusta. Mitkä on annetut tekijän paukut ja työpanos, vaativuus. Tilanne on vääristynyt aikoja sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 91)