Keskustelut Puukauppa Paperiliitto

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 91)
 • Tolopainen

  Paperiliiton  tietojen mukaan jäseniä on 36000, liittojen jutuissa mikään ei ole totta ei edes jäsenmäärä. SAK on omien puheidensa mukaan miljoona jäseninen todellisuudessa jäseniä on muutama kymmenen  liittoa.

  Miten liittojen toiminnassa näkyy Suomen sitoutuminen Pariisin ilmastosopimukseen, sehän edellyttää huomattavaa päästöjen leikkausta eikä se ole mahdollista ilman BKT laskua, joka edellyttää myös palkkojen alentamista, ostovoiman pitää pienentyä.

  Meillä on jo eläkkeissä käytössä korotyssysteemi, joka pitää eläkkeen ostovoimaltaan sen alkamisvuoden tasolla, sama pitäisi ottaa käyttöön myös palkoissa, eli yleiskorotuksista vääntäminen voitaisiin lopetta kokonaan siinä ei ole mitään järkeä enää nykyaikana.

  Rane

  Kun lukee uutisia niin jotenkin tuttua on meininki.Hirmuisia palkankorotuksia vaaditaan lakkoilemalla kun mennään laskukautta kohti.Jos joku invastoisi tänne niin ne aikeet torpataan.(Murtomäen tuulipuisto,Kuopion sellutehdas).Sari Sairaanhoitajalle pikkuisen extraa.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.522836

  Rane

  Tässä on perussyy miksi valtion ja kuntien rahat ei riitä.

  https://findikaattori.fi/fi/13

  Tolopainen

  Kyllä nyt alkaa  kyrsiä kun valtiollakin tienaa jo lähes puolet siitä mitä meikämanne eläkkeellä.

  Jätkä

  Tollo. Taulukossa on puhe kuukausipalkoista, ei vuosiansioista, kuten sinä luulet!

  Kurki

  Tässä on perussyy miksi valtion ja kuntien rahat ei riitä.

  Verot on jo tapissa eikä niitä voi oikein nostaa, siis sitten täytyy ottaa velekaa julkisen sektorin palakan korotuksiin.

   

  Tolopainen

  Meillä on jo paljon kuntia, joiden väestöstä lähes puolet on eläkeläisiä, kun näiden maatalouseläkeläisten eläke on kuukaudessa hiukan yli 1k€. Niin Milla  Rytkösen hyökkäykset näiden köyhien  eläkeläisten kukkarolle  ovat suorastaan pöyristyttäviä.

  A.Jalkanen

  Pakkauskartongin kysyntä jatkunee vahvana: maapallonlaajuinen verkkokauppa jyrää kivijalkakaupat ja uutena alueena tulee elintarvikkeiden pakkaaminen jossa pyritään eroon muovista. Jauhelihaakin saa nykyisin kartonkipakkauksessa.

  Hesarissa vertailtiin paperintekijän työaikaa ja palkkaa Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa. Kannattaa olla suomalainen, koska työaika on lyhyin ja silti vuosiansio on paras, eli olettaa voisi että tuntipalkka on hyvä.

  Oli myös valtionosuuksia uutisissa: Kauniaisissa 9 euroa ja Utsjoella 6000 euroa per asukas vuodessa. Utsjoella kustannuksia lisää kaksikielisyys, suomi ja saame. Lisäksi tietysti väen vähyys ja veronmaksukykykin lienee heikompi kuin kauniaislaisilla.

  suorittava porras

  Tolopaisen pitäisi mennä kokeilemaan hoitsujen hommia vanhuspuolen avolle. Saattaisi tulla  muutosta ajatteluun palkankorotusten suhteen. Kohta siihen oravanpyörään ei saada tekijöitä edes rahalla.

  A.Jalkanen

  Jos hoitajilla on kaksi ongelmaa, palkan heikkous ja työssä koettu kiire, niin lisäisin ennemmin käsipareja kuin nostaisin palkkaa. Isompi palkka kun ei poista sitä kiirettä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 91)