Keskustelut Puukauppa Paperiliitto

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 91)
 • anttik

  Kyllä Pipilä tietää..!

  Virkamies

  Luonto  kiittää. Hakkuut vähenevät  2 – 3 mil. m3.

  Voi myös nopeuttaa muutaman paperikoneen sulkemista (SE yms).

  Jätkä

  Paperikoneet muutetaan kartonkikoneiksi. Kuiduttava teollisuus nousee, kuten se on aina noussut  kuin aallokossa. Eli aina on välillä aallonharjalla, mutta sitten taa laskeutuu aaltoliikkeen mukana.

  Virkamiesten määrä puolitetaan – ja valtiontalous kiittää.

  kim1

  Muistan ajat joskus 1990 :n luvun alun ..,elikkä synkimmän laman aikaan …paperimiehet saivat n.1530 mk tai jotain palkankorotuksen…,ehkäpä jotain % sen lisäksi…,oli muuten aika riehakkaat tunnelmat Valkeakosken kuppiloissa silloin..,nyt taitaa olla vähän rauhallisempaa koskissa…

  Puu Hastelija

  Mansikkapaikka….. nouseeko Haka….

  kim1

  Heh..,yhtä kaukana koski on mansikkapaikasta,kuin naapuri kaupunki Akaa on hunaja pääkaupungista..,onpa joillakin mielikuvitusta sanon minä…

  Kumikettu

  Aaltopahvikartonki saattaa nähdä aaltonsa huipun pikapuoliin, mikäli tavaran kaupinta eli Kiinan vienti vähenee.

  Juoma- ja ruokapakkaus nousevat varmasti, kun muovia pitää korvata. Valkaistun pitkäkuitusellun kysyntä siis jatkaa kasvuaan. Stora osaa tämän bisneksen. Kaikki siihen liittyvät prosessit taitavat Suomessa olla Imatralla ja tokko tuollaista keskittymää toista tehdään tänne?

  Kaikkia poistuvia paperikoneita ei ole tarvetta muuttaa kartongille, luulen.

  kim1

  Onko edes aidosti kysytty työntekijöiden mielipidettä.?Kumpi onparempi kiky tunnit ennallaan,ja palkankorotukset 4% kahdelle vuodelle jyvitettynä,vai kiky tuntejen poisto ja 3 % palkankorotukset ..?

  Tolopainen

  Meillä propakandakoneisto jauhaa kolmesta kikypäivästä, jotka ovat muka palkattomia. Nuo oli ay porukan valinta parantaa kilpailukykyä. Koko ajan työntekijöille maksetaan palkkaa tekemättömästä työstä, miksi siitä ei elämöidä. Arkipyhäkorvauksia tuli joulukussakin lähes 10 päivää, vuodessa duunareilla on 12,5 päivää pekkasia, joilta saa palkan ilman työsuoritusta. Vuosiloman ajalta maksetaan lomalisä 15 päivältä ilman työsuoritusta. Kiky tunnit ovat hyvin vaatimaton työajanlisä verrattuna niihin valtaviin kustannuksiin, joita työnantajat maksavat tekemättömästä työstä.

  Apli

  UPM paperikoneita ei muuteta yhtään kartongille, romuksi menee kaikki… Kun paperin kysyntä laskee sen 10-15% vuodessa riippuen laadusta on paketti valmis.. Nyt paperiliitossa jäseniä noin 9000, viiden vuoden päästä 6000 onko sitäkään… Kuopion sellutehtaan perään itkee vielä moni!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 91)