Keskustelut Metsänhoito Parhaassa kasvukunnossa ….

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)
 • Parhaassa kasvukunnossa ….

  Merkitty: 

  Pakkohan se on uskoa että parhaassa kasvukunnossa olevat metsät avohakataan, kiitos yksityismetsälain muutoksen ja yksityistämisinnon.  Etelä- Suomessa havupuut kasvavat parhaiten ikäluokassa 40 – 60 vuotta.  Elikkä suomen parhaimmassa kasvukunnossa olevat metsät hakataan surutta aukoiksi. Kuutiomäärillä hehtaarikohtaisesti laskettuna tai kuutioina.

  Funteeraamisien paikka.

  **https://yle.fi/uutiset/3-12654749**

 • Rukopiikki

  Varsinki moni maanviljelijä on joutunut hakkaamaan viime aikoina metsästään kaiken irtilähtevän ja kun salkku ukotkin monilla pyörii ovella niin siinä hakataan aukoksi kaikki. Verottaja on myös armoton hakkuiden piiskaaja. Pohjoisessa metsien kasvu lisääntyisi jos valtio jättäisi metsät harvennuksessa vähän tiheämmäksi ja jatkaisi reilusti kiertoaikoja.

  Puuki

  Sittenhän ne ei hakkuuta hinnan laskettua myöhemmin, kun ei ole edes mitä hakata.  Taimikoita ei kuitenkaan kukaan hakkuuttane muuta kuin joulupuiksi kuusikoita korkeintaan.

   

  Turvemailla ei kohta saane tehdä avohakkuita.   Joutuu tekemään harsinnan ja loput kaatuneet puut haetaan tod.näk. myöhemmin 2. korjuukerralla.   Männiköt tulisi voida avohakata ja kylvää  /tehdä sp-hakkuu.  Rahkaturpeiset pinnat  taimettuu luontaisesti itsestäänkin hyvin, kun pohjaveden pintaa säädellään siihen sopivasti.  Pitääkö kaikki hyväksi todetut opit muka unohtaa , kun on jokin  ”uusi viheriä aika” tullut metsäänkin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllä avohakkuu pitää säilyä edelleen mahdollisena kaikkien maiden ml. turvemaiden repertuaarissa, mikäli metsä ei muuten uudistu.

  Petkeles Petkeles

  ”Mikäli metsä ei muuten uudistu”…

  Riippuu varmaan siitä onko turvemetsän uudistaminen asia, jota tulevaisuudessa halutaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Luulisin että halutaan uudistuvan, koska niillä on noin viidennes nykyisestä metsien kasvusta. Jos ahkeroidaan tuhkalannoituksen kanssa niin tuo suhteellinen osuus voi vielä kasvaa.

  Nostokoukku

  Tutkimuksin todettu: 38% avohakkuista hakattu keskenkasvuisena liian aikaisin, 80% harvennuksista hakattu liian harvaksi. On siinä jäljelle jääneillä taimikoilla hiilessä nielemistä. Ja valtio näyttää itse mallia, Metsähallituksen tukkipinoista on vaikea löytää latvaläpimitaltaan yli 17 sentistä tukkia, ensiharvennusten jälkeen ppa 11-14 ja puuston rinnankorkeusläpimitta pudonnut hakkuissa 5 senttiä.

  Rukopiikki

  Metsähallituksen toiminta on pohjoisessa ongelmallista vapaan markkinatalouden kannalta. Se että yksi alueellisesti hyvin merkittävä toimija elää suunnitelmataloutta on suuri ongelma. Kun hinta laskee täytyy myydä enemmän jotta tulostavoitteeseen päästään. Tämä voimistaa hinnan laskua entisestään. Tämä on varmasti yksi syy pohjoisen heikkoon puunhintaan. Kemissä tehtaan piippujen näkösälläkin hinta on siksi ollut halvempi kuin etelässä sisämaassa.

  Tomperi

  Eivät ole ristiriidassa.  Mutta voi olla että mulla on yksipuolinen näemys, olen liikkunut enemmälti  ns firmojen metsissä ja laskenut kannoista vuosirenkaita.  Kannattaa liikkua keskisuomesta kainuusee päin avarat on maisemat ja hakatut puustot eivät ole järeydellä ja iälla olleet pilattuja.  Jos metsän kasvu on rahalliselta arvoltaan 500 euroo per hehtaari, suhteellisesti ottaen eihän se kasvu välttämättä kummoista ole muta absoluuttisesti arvioituna kauan kestää ennenkuin se metsä hakattuna saman tuottaa.

  140 vuotiaat metsät eetelä Suomessa kasvavat, kuusiikot männiköt keskimäärin noin 400 500 euroo per hehtaari per vuosi.

  Visakallo Visakallo

  Petkeles: ”Riippuu varmaan siitä onko turvemetsän uudistaminen asia, jota tulevaisuudessa halutaan.”

  Eli, onko Petkeles tarkoitus edetä niin, että ensin kielletään turvemaiden avohakkuut, ja myöhemmin päädytään niiden suojeluun?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Millä kasvuoletuksella ja millä kantohinnalla Tomperi pääset noihin tuottoihin euroina Etelä-Suomessa? YLE-linkin mukaan yli 140-vuotiaat metsiköt kasvavat keskimäärin 3 m3/v per ha. Jotta tuotto olisi 400 euroa, yhden kuutiometrin hinnan pitäisi olla siis 133 euroa (400/3)?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 33)