Keskustelut Metsänhoito Parhaassa kasvukunnossa ….

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)
 • Parhaassa kasvukunnossa ….

  Merkitty: 

  Pakkohan se on uskoa että parhaassa kasvukunnossa olevat metsät avohakataan, kiitos yksityismetsälain muutoksen ja yksityistämisinnon.  Etelä- Suomessa havupuut kasvavat parhaiten ikäluokassa 40 – 60 vuotta.  Elikkä suomen parhaimmassa kasvukunnossa olevat metsät hakataan surutta aukoiksi. Kuutiomäärillä hehtaarikohtaisesti laskettuna tai kuutioina.

  Funteeraamisien paikka.

  **https://yle.fi/uutiset/3-12654749**

 • leku

  metsän uudistamisikään pari kommenttia, kyllä paikoin on pakkokin uudistaa 50-60v jos metsässä maannousemaa, puusto ei kasva 50 ikä vuoden jälkeen yhtään myytävää tukkia lisää, vain lahoa. meikäläistä ei lahopuun kasvatus kiinnosta, metsänhoito tähtää uudistamiseen kuusella 50-55v. tottakai terveellä puustolla ja eri puulajeilla asia eri.

  työkseen kun katselee hakkuualueiden kantoja ja lahopuu kasoja laaneissa, pääsääntöisesti 10-20v hakkuut myöhässä.

  Kurki

  Jokaisen metsänomistajan vastuullahan se oman metsän kasvu on. Minulla metsien kasvu on ollu koko ajan nousevaa. Ihmettelenkin suuresti sitä, kun ennuste metsien kasvun tyrehtymisestä nähdään linkissä vuosikymmeniksi eteenpäin. Nythän viimeisen 10 vuoden aikana on hakattu paljon, niin miksi se ei näkyisi 20..30 vuoden päästä taas nykyistäkin parempana kasvuna kun uudistaminen on paljon parempaa kuin ennen, vaikka metsäpinta-ala ei kasvaisikaan. On maanmuokkaukset, kasvupaikan vesitauden korjaukset ja jalostetut taimet ja ehkä hirvikantakin pidetään kurissa. Pohjoisessa on vielä miljoonia hentaareita vajaatuottoista metsämaata muualla kuin kankailla, jotka eivät ole suota, mutta kasvavat huonosti. Metsänomistajien itse pitäisi olla aloitteellinen ja korjata ne kasvukuntoon, kun  kemeratukiakin on saatavissa.

  Visakallo Visakallo

  Ylivoimaisesti yleisin syy huonoon kasvutulokseen on taimikonhoitojen ja harvennusten myöhästyminen. Toisena tulee märkyys. Kolmas on se, kun kuusi tai koivu on liian kuivalla ja karulla maapohjalla. Käyvät joskus ihmettelemässä meikäläisen metsien kasvuja. Olen sanonut kaikille, ettei niissä ole mitään ihmeteltävää, vaan edellä mainituista asioista on vain huolehdittu.

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)