Keskustelut Metsänomistus Perussuomalaisten metsäpolitiikka

  • Tämä aihe sisältää 510 vastausta, 44 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten AvatarRane2 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 509)
  • Perussuomalaisten metsäpolitiikka

    Perussuomalaiset saattavat nousta vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja tulla mukaan hallitusneuvotteluihin.  Olisi tässä vaiheessa mielenkiintoista kuulla heidän metsäpolitiikastaan.

  • Visakallo Visakallo

    Aina tullaan tarvitsemaan työntekijöitä ja työnantajia. Maailmassa on ollut runsaasti valtioita, joissa ajateltiin, ettei työnantajia tarvita. Nyt niistä kaikkein sitkeimmätkin, eli Pohjois-Korea ja Kuuba ovat jo lipsuneet tästä ajattelusta. Muistan vieläkin, kun menin yrittäjyyden jälkeen  90-luvulla palkkatöihin, miten ihmeellisestä tuntui ensimmäinen palkallinen vapaapäivä, vapaat viikonloput, kesäloma ja työterveyshuolto. Kymmenen vuoden kuluttua palasin kuitenkin yrittäjäksi. Molemmissa tavoissa tehdä työtä on omat hyvät ja huonot puolensa. Perusteeton toisen osapuolen syyllistäminen ja mollaaminen ei  ole kovin rakentavaa.

    Rane2
    Metsänmies

    Metsäkupsa:”Kyllä ammattiliitoja tarvitaan,työnantajia on laidasta laitaan.Samoin tarvitaan yrittäjiä ja kun tolkku pidetään,niin se on kaikille osapuolille parasta.Turha vastakkainasettelu harvan etua palvelee,vain agitaatoreita”. Metsäkupsalta viisasta puhetta. Meidän kaikkien tulisi ymmärtää, että sekä työnantaja, että työntekijä tarvitsevat toisiaan. Eikä siitä mitään tulisi, jos ei olisi mitään yleisiä työsopimuksia. Myös Visakallo näyttää ymmärtävän, että ei olisi työntekijää ilman työnantajaa, eikä työnantajaa ilman työntekijää. Näillä linjoilla meidän kannattaa jatkaa.

    Kalle Kehveli

    Minä kun olen vielä kaikkea, työntekijä, työnantaja, sijoittaja ja yrittäjä. Kyllä ay-liikettä saa kiittää paljosta. Se on yhteiskunnan tärkeiden sääntöjen runko. Ja todellakin, minä maksan mielellään kaikki  verot. Tosin niitä voisi käyttää enemmän teihin ja rautateihin.

    Tolopainen

    Noo ei ne työnantajat mitenkään välttämättömiä ole enää nykyään, tässä maassa taitaa olla jo 300000 yksinyrittäjää, jotka eivät ole kenenkään palveluksessa. Varsinaisia työnantajia ei  kovin paljon edes ole, suuryhtiöitä johtaa palkkajohto, joka vain toimii työanatajien edustajana. Kunnalla ja valtiolla on yli puolimiljoona työntekijää, eikä mitään varsinaista työnantajaa, joka maksaisi palkan, vaan työnataja on veronmaksajat. Julkisella puolella palkat sopii  työmarkkinalaitos, mikä työnantaja se muka olisi.

    Metsänmies

    Tolopainen hyvä. Suuryhtiöt ovt työnantajia, itsekin sanot tuossa kommentissasi ”…palkkajohto, joka toimii työnantajien edustajana”. Kunnat ja valtiot ovat työnantajia siinä missä muutkin, rahoitus tulee veronmaksajilta.

    Metsänmies

    Etkö tosiaankaa Tolopainen ymmärrä Että kaupunki on työnantaja, ei kaupunginjohtaja. Samoin on yrityksessä. Työnantaja on yritys, ei sen johtaja, paitsi jos omistaa tuon yrityksen. Käsitykseni mukaan kaupunginjohtaja ei omista kaupunkia. Kaupunginjohtaja on siis kaupungin työntekijä. Yleensä kuuluu ammattiliittoon.

    Rane2

    Metsänmieheltä hyvää pohdintaa.Tosin Tolopainenkaan ei ole väärässä kun väittää kaupungin olevan veronmaksajista koostuva työnantaja.

    Varmaan joku huomasi että tuo Halla-ahon ilmoitus käytännössä tarkoitti perussuomalaisten jäämistä hallituksen ulkopuolelle?

    Tolopainen

    Hiukan epäilen, että esim. Vapaavuori ei kuulu mihinkään liittoon. Hänellä tuskin on mitään talukosta katsottua palkkaa.

    Metsänmies

    Rane2 on oikeassa, veronmaksajat ovat sekä kaupungin-, että valtion työnantajia. johtajat ovat vaan meidän palkkalistoilla Eli periaatteessa me kaikki veronmaksajat olemme eräänlaisia yrittäjiä. Osinkoja vaan ei taida tästä yrittämisestä tulla.

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 509)