Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 474)
 • Peter Wohlleben

  Merkitty: 

  Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

 • Puuki

  Pitäisi laskea metsien hiilitasetta eikä keskittyä vain lillukanvarsiin jota pelkkä hiilinielu tai hiilivarasto edustaa.   Sellupuustakin saadaan ns. neitseellistä kuitua jonka hiilipäästöt ja luonnonrasitus on esim. pienempiä kuin kierrätyspaperin.   Lisäksi kartongin käyttö lissääntyy jatkuvasti muovin korvaajana pakkaustuotteissa.   Monta kertaa kierrätettävänä sen haitta luonnolle on moninkertaisesti pienempi kuin luonnossa hajoamattoman muovin.    Bene col- jogurtin pakkauksessa esim. ei ole enää muuta muoviosia kuin pieni korkin päällysläppä. Pullossa on puuperäistä tuotetta sekä päällä että sisällä.

  Osaako tomperi laskea miten paljon kertyy uuden sukupolven puista enemmän hiiltä puun kasvuun ja maaperään, kuin edellisen joka kasvoi esim. 100 mottia/ha  vähemmän/kiertoaika kuin uusi puusukupolvi kasvaa ? Samaan aikaan aikasemmin korjatun puun hiilivarastoa on pitkäaikaisissa puutuotteissa n. 30 % edelleen.  Ja 1 ha:n puista tehdyllä kierrätettävällä kartongilla on korvattu luontoa monin tavoin saastuttavaa muovia esim. 5000 kg.

  Jätkä

  kaapo123:”Puun juuren päässä on tietokone,joka kulkee kohti vettä,näin on nopeutettu videokuva eli juuri tietää,missä on vettä eli Peter on oikeilla jäljillä.Minä olen nähnyt videon.Videokuvassa näkee kuinka juuren pää kulkee kohti vettä.

  -Sen voi tietenkin noinkin selittää, jos kuvittelee selittäväsä pikkulapselle.

  Totuus vain taitaa olla edelleenkin se tekniikka joka on toiminut jo ennen tietokoneitakin. Eli kasvien (puiden) juurten kärjet etenevät maassa veden perässä. Siihen perustuu sekin vanha ihme, kun männyntaimi istutetaan kevät- kosteaan maahan kuivalla kankaalla ja se peijakas pärjää siellä, vaikka maan pintaosa kuivuu melko nopeasti ja vesi on kahden kuukauden kuluttua jo metrin – parin syvyydessä.

  Ei juuren kärjet osaa laskeskella, mihin suuntaan tarttis lähteä, ne vain seuraa pakenevaa vettä.

   

  hemputtaja

  Lainaus Puuki: ”Pitäisi laskea metsien hiilitasetta eikä keskittyä vain lillukanvarsiin jota pelkkä hiilinielu tai hiilivarasto edustaa.”

  Hiilidioksidia on ilmakehässä 0,04 % eli lillukanvarsilla leikitään laski sitten hiilitasetta eli mitä. Osuuteni olen kyllä hoitanut jo muksuna, jolloin ripuliin syötettiin hiilitabletteja. Olivat mukavan makuisia.

  Ilmakehä säilöö lämpöä pallollamme, mutta se ei sitä tuota. Lämpö tulee muualta ja ihmisten touhut ovat yksi merkittävä syy.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  henputtaja kts. kasvihuoneilmiö.

  kaapo123

  juuren kärki kulkee sillai,että siinä on tietokone päässä,koska juuren kärki tietää,missä vesi on,nopeutettu videokuva osoittaa sen,

  kaapo123

  Maan keskilämpö on nyt +14.7 ja se on ollut joskus korkeampi,kasvihuone ilmiö säätelee sillai,että emme jäädy tänne.Lämmöt ovat nousussa,ovat nousseet alkaen 1880—2022, co2 on noussut myös jatkuvasti,tänään co2 on 422 ppm,aurinko pukkaa lämpöä ja metsätalous ja muut pidättävät lämpöä,teollisuus,liikenne,maatalous,jne.Metsätalous nostaa hiilidioksidin määrää ilmassa sen takia,että puut metsässä ovat liian harvassa,maa lämpiää ja mikrobit toimivat paremmin ja pukkaavat ilmaan hiilidioksidia.Sitten on teollisuus,liikennekin ,maatalous pukkaamassa hiilidioksidia ilmaan ja muut pukkaajatkin

  Peterin kertomus Puut Ilmastointilaitteina

  Humus pidättää vettä.Lehdet varisee ,luovat humuksen ja sitten vettä pidätetään ja metsän ilmankosteus lisääntyy ja lehdet rauhoittavat,jarruttavat tuulen voimaa ja haihdunta vähenee ja maaperä ja pienilmasto muuttuvat.Näin puut pystyvät.Kun ilmaa jarrutetaan,se vaikuttaa vesitalouteen,maaperä viilenee.Biomassa ja veden haihtumista vähentävä viileys johtuu biomassasta ja varjostuksesta.Vettä varastoituu metsään,mitä enemmän metsässä on elävää ja kuollutta puuta ja paksu humuskerros.Haihtuminen laskee lämpötilaa ja vähentää haihdutusta

  kaapo123

  Sitten olen nähnyt nopeutetun videon,miten sienirihmat liikkuvat

  hemputtaja

  Lainaus A.Jalkanen: ”henputtaja kts. kasvihuoneilmiö.

  Lue sinä teksti (ajatuksella) ennen kuin innostut. Toistan: ”Ilmakehä säilöö lämpöä pallollamme, mutta se ei sitä tuota.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No ei tuota lämpöä vaan fossiiliset polttoaineet ja aurinko tuottavat. Tarviiko tästä nyt alkaa vääntää. Tutkijoiden konsensus sanoo että ilmasto muuttuu ja fossiilit veks!

  Ilmaston luonnollinen kehitys olisi tällä hetkellä kylmenevä, joten jossain vaiheessa päästöjä vähentämällä voitanee saavuttaa tasapainotila tai palata viilenevään kauteen mikä olisi eduksi ihmiskunnalle.

  mehtäukko

  ”…Vai on juuren kärjessä tietokone…”

  Vihreiden puoluekokouksessa voisi nuo uutiset upota apinoihin. Tavan ”savolaiseen” ei taatusti.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 474)