Keskustelut Metsänhoito Peter Wohlleben

 • Tämä aihe sisältää 474 vastausta, 30 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Avatarkaapo123 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 474)
 • Peter Wohlleben

  Merkitty: 

  Peter Wohlleben,Saksa,metsänhoitaja,ei ekointoilija,hankkii vain tietoa metsistä

 • kaapo123

  No kasvihuone ilmiö tarkottaa,että on luonnostaan olemassa,että emme jäädy,keskilämpö on nyt +14.7 No lämmöt nousee sen takia,että metsätalous,maatalous,teollisuus,liikenne ja muut estävät lämpöä karkaamasta avaruuteen kun co2 nousee ja metaani ja muut kaasut lisääntyvät ihmisen toiminnasta,siis pidätetään

  No Otetaanpa Peterin kertomus Puiden kieli

  Kieli on:sähkö,haju,kemia,ääni,sienirihma kieli,juurien viestintä,juuret kääntyvät sinne,mistä tulee ääni taajuudella 220 hertsiä ja myös juurenpää kulkee kohti vettä,koska päässä on soluja,hermoimpulssi soluja,tietokone,kaloillakin on soluja,jotka tuottaa valot.Elämä puilla,kasveilla,eläimillä tehään solujen avulla.Puun solu jakaantuu ja menee 20 päivää..Puut tuottavat myrkkyjä vihollisia vastaa.Salisiiniakin.Viestit kulkee puilla 1cm/s

  Viljelykasveista on jalostuksessa poistetty kyky lähettää viestejä ja siksi joudutaan käyttämään torjunta-aineitakin muiden keinojen avulla.Ääni ilmassa kulkee 350m/s värähtelyn avulla,mutta vedessä voi kulkea 1400m/s.Eli pitää myös lukea solutietoa eikä yksin metsätieto kun puiden elämästa esitetään asioita ja genetiikkaakin

  mehtäukko

  Kuulehan Kaapo12345. Kun tutkimus ja tiede on selvittänyt puiden jalostukseen,kasvuun,kehitykseen yms. parhaat käytänteet, joilla metsätalous saadaan pyörimään katkeamatta .Sekä että mo:lla on hallussa tarvittava tieto-taito ohjailla kasvua ja kaikkia sen vaiheita kierto-aikana, noilla solutiedoilla ja juuritietokoneilla ei ole hitonkaan merkitystä. Eikä tule olemaan. Nuo Peterin höpinät on joutavaa viisastelua, joilla ei ole mitään lisä-arvoa mopon ohjaukselle.

   

  Jätkä

  Sienirihmastot ovat solujen kehittämää teknologiaa, jonka avulla Solut ovat perustaneet salaliiton ihmisrodun hävittämiseksi. Covid -virus, jota rahvas kutsuu koronaksi, on ensimmäinen vaihe kokeilussa, jossa katsotaan, haittaako se sienirihmastojen elämää.

  Onnistuin juuri kuulemaan puiden keskustelua, jossa ne aikovat vallata minun metsätilani, jossa sahailin Jonseredilla haapoja peräkärryyn klapikoneelle vietäväksi, niillä on hirveä suunnitelma nitistää ensin minut ja sittemmin avopuolisoni, joka askartelee kotona.

  Onnistuivat peijoonit lukitsemaan Jonssin ketjujarrun niin, että terä lakkasi tykkänään pyörimästä. Otin käyttöön hieman tehokkaamman Huskun, joka ei kuunnellut Puiden ohjeita. Niinpä sain ihan mukavan kuorman tehtyä, eivätkä pöllit /rangat pystyneet vastustelemaan klapitusta ja varastokärryyn kuljettimella sijoittamista.

  Huomenna taitaa sataa, mutta jos sää pysyy hyvänä, käyn tsekkaamassa uutta kuormaa ja vaikka lopettaa puiden vallankaappausyrityksen tällä tilalla.

  hemputtaja

  Lainaus A.Jalkanen: ”No ei tuota lämpöä vaan fossiiliset polttoaineet ja aurinko tuottavat. Tarviiko tästä nyt alkaa vääntää.”

  Ei tartte, mutta ite aloitit, kun vihjasit etten tiedä kasvihuoneilmiötä.

  arto arto

  Kovasti koivu meilläkin lehteä pukkaa. Viikon päästä vastalla saunotaan. Vanhaa turvesuon pohjaa salaillut on mäntyä paljon läpipääsemätön 5 m männikkö. 8 tuntia sahaillut päivässä ha päivä tulos. Ei kuiski puut minulle paljon havulinnun pesiä ollut 1 aina ha kohti , Siitepölyä todella paljon ilmassa kun tuli lämmintä.

  Scientist Scientist

  Sienirihmojen liikkuminenhan on niiden kasvua. Wohlleben ei edusta tieteen valtavirtaa, voi olla kirja sinänsä mielenkiintoinen kuten Kaapon mielestä.

  Timppa

  Eipä kukaan taida tidetää millainen prosessori puun kasvua ohjaa.  Kun varjostus lisääntyy joltain puolelta, niin  puu tekee runkoon mutkan ja hakee näin enemmän valoa.  Kun varjostus vähenee, niin puu jatkaa kasvuaan pystysuoraan.  Ja titenkin symbioosi sienten kanssa on ihmeellinen keksintö.

  Oliko se niin, ettei kivihiilikaudella ollut vielä sieniä hajoittamaasa kuolleita puita.  Puutarhuri kaiketi huomasi puutteen ja ymppäsi systeemiin sienet, minkä seurauksena kasvu saattui jotkua.  Muutenhan kaikki hiili olisis kertynyt kuolleisiin puihin ja elintoiminnat maapallolla loppuneet.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Joskus hemputtaja laittelen juttuja tänne yleisen valistuksen vuoksi, eikä niihin välttämättä sisälly oletuksia keskustelukumppanin tiedon tasosta.

  Ilmeisesti tiedät mutta et usko kasvihuoneilmiöön ja se on täysin Ok.  Ei täällä kaikki usko luontokatoonkaan ja ilmeisesti hemputtaja kuulut siihenkin porukkaan. Toivottavasti et kuitenkaan usko salaliittoteorioihin.

  Wohllebenistä on tullut se käsitys että hänen jutuissaan on paljon oikeaa tietoa, mutta on myös paljon ”yli hilseen” menevää eikä niin valtavirtatieteen mukaista. Maallikko ei välttämättä erota näitä helposti toisistaan.

  kaapo123

  Juuren päässä on soluja ja siksi juuri voi tietää,että missä on vettä ja mistä ääni tulee,kun juurenpää kääntyy kohti ääntä  ja vettä.Tapion Miesten pitäs ensin lukea metsäpuiden solujen toimintaa. Metsäpuiden mittaukset ovat vain ulkoinen asia,ilmenemisasia.Kun puun solu jakaantuu kasvamalla,niin siinä on monta tapahtumaa.Ei ne puut kasva ilman soluja,turha inttää vastaan

  Puuki

  Onhan niillä puilla monia semmosia ominaisuuksia joista ei vielä kovin paljon tietoa välttämättä ole.  Viestintää tuhonaiheuttajan ilmaantumisesta metsään on ainakin todettu olevan olemassa.  En muista oliko se jokin kaasuyhdiste jolla puut ilmoittaa siitä vai mikä mutta toimii kuitenkin oikeasti.

  Puutuotteissakin on entistä enemmän uusia tuotteita kehitetty. Sellustakin saadaan kymmeniä erilaisiä jakeita hyötykäyttöön. Ei ole enää voimassa se tyypillinen (viheriäiden) väite, että sellu on vain bulkkituote ja pitäisi jalostaa pidemmälle kehitettyjä tuotteita.   Mm. kasvistenoleja käytetään ruoassa kolesterolilääkkeen sijaan ja hammastahnassakin on puuperäisiä aineita. Ryppyvoiteiden käyttäjät voi hieraista naamaan hyviä puupohjaisia voiteita (tehdään koivun kuoresta) nykyään ja jättää muut kemikaalit käyttämättä. Kuusenpihkakavoide estää bakteerien kasvua.    Ympäristölle haitallisia fenoliliimoja korvataan myös puuperäisillä tuotteilla monissa kohteissa,  jne.

  Puilla on semmonenkin ominaisuus olemassa, että talvella soluista vesi menee soluväleihin jotta solut ei halkea pakkasella. Muuten ei olisi pakkastalven jälkeen yhtään puuta elossa.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 474)