Keskustelut Tekniikka Pienkonebensa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)
 • Pienkonebensa

  Mikähän mahtaa olla nykyisin Nesteen hinta pienkonebensalle mittarista? Tynnyrin hinta noussut reippaasti viime vuodesta. Aspenin hinta on halvempi, tiedä sitten onko laadussa eroa. Nesteen bensa on ainakin hyvin toiminut sahoissa.

 • Jätkä

  Olenkin ihmetellyt, kuka sitä mustaa teräketjuöljyä ”valmistaa”. Se on varmaan hyvää bisnestä, raaka-aine kun on melko halpaa.

  Ikivanha konsti ”tislata” sitä on pakkasella pitää pytty ulkona ja kaataa siitä öljyt kanistereihin. Vesi sitoo jäätyessään kaiken kiinteän ja jäätymätön öljy on melko puhdasta. Riittävän puhdasta ketjuöljyksi. Väri on silti hyvin tumma, jos öljy on moottorista.

  Rissa

  Ostin 4-T pienkonebensiiniä mittarista viimeksi syyskuussa. Silloin hinta oli 2,19 e/l. Nesteen huoltoasemia, jotka myyvät 4-T alkylaattibensiiniä mittarista on tällä hetkellä Suomessa 23 kpl. Kahteen vuoteen näitä Nesteen myyntipisteitä on tullut 12 lisää. Mielestäni niitä on vieläkin liian vähän. Jos joku toinenkin huoltoasemaketju saisi pienkonebensan mittarimyyntiin niin uskon, että hinnat pysyisivät paremmin kurissa ja myyntipisteet lisääntyisivät nopeammin.

  Jätkä

  ST1 voisi ehkä ? ?  Sehän hallinnoi myös Shellin jakeluasemia?  Ainakin serkkupojalla on molempia handussaan.

  moto79

  Kilpailu tosiaan tekisi terää, Neste oli nostanut melkein satasella tynnyrihintaa viime vuodesta. Lähimmälle mittarille reilut sata kilometriä eli ei niitä vieläkään kovin tiheässä ole.

  Jätkä

  Shell` in pöntöissä on myös myyty tuota Alkylaattia sekoitettuna. Tuossa lähellä on sen hinta ollut 12,5 € / 5 litraa.

  Sieltä voisi ehkä löytyä edullisempi vaihtoehto esim tynnyritavaralle. Samalla tavalla se on koneissa toiminut kuin muutkin.

  tiuhe

  Jatkan tähän samaan ketjuun kysymyksellä:

  Onko kokemuksia, miten Aspen, Stihl motomix 2t ja Husqvarna pienkonebensa eroaa toisistaan? Lähinnä se, että onko esim. Stihl vahvempaa ainetta kun aspen?

  Minulla ollut ongelma (lähinnä talvella) että saha meinaa tukehtua/tukehtuu pienillä sekä korkeilla kierroksilla. Käytin monta vuotta aspenia ja eilen laitoin Stihlin bensaa ja ongelmat hävisi lähes täysin. Kaasarin säätöjä en tarkoituksella muuttanut. Nyt saha ottaa hyvin kierroksia eikä tukehdu…

   

  Jätkä

  Ainakin Aspenin ja Huskun alkylaattibensan mukana tuli ohje, jossa neuvottiin muuttamaan säätöjä TARVITTAESSA. Me käytettiin NESTEEN ja ASPENin bensoja, eikä yhdessäkään sahassa silloin ollut tarvetta säädellä. Ihan ensimmäisellä kokeilulla Huskun bensalla joutui pienentämään suuttimia, eli sen kulutus oli vähäisempää, kuin silloin normaalibensan.

  Metsupalveluyrittäjä

  Minä en ole havainnut käytännön eroja moottori- tai raivaussahan käynnissä, käytän sitten 98okt tai alkylaattibensiiniä. Molemmilla koneet käy ja kukkuu.

  Syy miksi aikoinaan siirryin alkylaattibensiinin käyttäjäksi on 98okt bensiinin voimakas haju (huom. minun nokkaani), joka alkoi aiheuttamaan minulle todella voimakasta pahoinvointia ja päänsärkyjä. Tyynellä säällä nuorenmetsän kunnostustöissä kun pyörin pitempään muutaman neliön alueella olo alkoi joitakin vuosia sitten käymään sietämättömäksi. Minä nyt satun asumaan kohtuullisen matkan päässä Neste-asemalta, joka Alkylaattibensiiniä myy pumpusta. Alkylaattibensiini, eli nk. pienkonebensa on minulle ainoa vaihtoehto, mikäli metsurin ammatissa meinaan olla.

  Öljynä olen aina käytyänyt Husqvarnan XP 2t-öljyä 2% seossuhteella. Näin ollen valmiin koktailin litrahinnaksi tulee 2.56€/l (2.199+0.36).

  Minulla pienkonebensiinin käytön syy on täysin terveydellinen ja varmasti käyttäisin 98okt-bensiiniä, ellen kärsisi em. oireista.

   

  jees h-valta

  95okt. ja Polarian 2-tahtiöljyä ja Stihl kukkuu todella ärhäkästi ja herkästi. Ei ole koskaan muuta pyytänyt. Jos satun hakemaan pelkkää sahan bensaa voin ottaa 98-okt. mutta yleensä tankkaan samalla kun autoonkin. Joten 95-okt. ja todella mielestäni hyvin voitelevaa Polarian öljyä. Puristukset on säilynyt sahoissa aina todella pitkään ja koskaan ei mitään käyntihäiriötä.

  petep

  Näyttää olevan aika vakaa tämä pienkonebensan mittarihinta. 2.19 oli tänään ja en ole aiemmin ajatellut raakana tämän tuoksuja mutta pitääpä makustella….

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 60)