Keskustelut Tekniikka Piko 1100 hydraulihalkoja

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
 • Piko 1100 hydraulihalkoja

  Onko kokemuksia kyseistä koneesta? Meininki olisi hankkia omalla hydrauliikalla traktorikäyttöisenä. Halottava tavara on pääasiassa päätehakkuulta moton pätkimiä pystyyn kuivaneita kuusia ja mäntyjä. Jaksaako kone puristaa kieroon kasvaneen ja kuivuneen pituudeltaan metrisen kuusipöllin halki? Isoimmat tyvipätkät sellaista kokoluokkaa, että juuri jaksaa nostaa. Tr-käyttöisellä ruuvilla ne rusahtaa kyllä halki mutta ajattelin omaa turvallisuuttani jatkossa.

 • Lasse

  Minä olen naapureille tuulenkaatopuista ja vanhoista pihakoivuista tehnyt lapeja kintec pikahalkoma koneella, puu halki 2 sekunnissa 15t voimalla. Löytyy kyllä youtubesta. Miten sitä nykyään tänne saikaan linkin?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Esim. http://www.youtube.com alkuinen osoite todennäköisesti toimii, mutta https:// alkuinen ei, pitää poistaa osoitteesta s-kirjain

  Äsken kirjoitin siis www-alkuisen osoitteen ja ohjelma lätkäisi siihen eteen http:n. Johtuisiko ongelma siitä?

  Perren https-osoite toimii, ihme kyllä.

  Per Ä Reikäs

  Tuolla mennee lähes kaikki halki,luulisin.

  https://www.tavaratalohurrikaani.fi/hydraulinen-halkomakone-compact-14t-jonkoping.html

  Josko saa jostain.

  petep

   

  Ei ihan hirveästi vakuuta Hapa ?  Pelti oli mutkalla pojilla päivän työn jälkeen ja sen sai kuulemma takuuseen uuden . Kai tuollainen puu pitäs mennä  yhdellä vivun liikkeellä  kun  traktorin perässä on ?

  Lasse

   

  Kiitos Annelille jos nyt toimii, tuskin

  Jätkä

  Tuollainen Timco 7t on minullakin ja se on meillä oikein tarpeellinen värkki. Todella nopea, mutta minulla ei ole noita korkeita jalkoja, joten istuskelen koneen vieressä ja pienin Bilkkeellä tositehokkaasti tehtyjä halki / poikki murjastuja halon pätkiä hellapuuksi.

  Emäntä suorastaan rakastaa käyttää puuhellaa ja aamutuimaan yleensä laittaa lieteen tulet ja keittelee siinä jotain – taikka paistelee. Varsikin talvella siinä syntyvä hukkalämpö antaa kotoisaa tunnelmaa, kun minä könyän yläkerran makuuhuoneesta alas.

  Lasse

  Mulla on nuot korkeat jalat mutta olen kuormalavoista latonut työpöydän kun tuo vakiona oleva pöytä on pienen lainen ja laskutilaa on muutenkin hyvä olla. Eikö se Jätkä ole arveluttavaa istua keväthangella…

  Tolopainen

  Onpa järjettömän äkkiliikkeinen. Ei niin mitään järkeä. Hitaampi on paljon parempi ja nopeampi, kun sompi puu ei tipahda pois koneen päältä.

  Jätkä

  Jätkä on hangella istunut kiintiönsä täyteen. Pienin liiterissä, jossa istuskelen saunajakkaraksi tehdyllä istuimella. Tuli tehtyä niitä useitakin, kun oli hyvää värkkiä (lämpökasiteltyä laudepuuta ja runko lehtikuusta) – Kansalaisopiston puutyöpiirissä tuolla meidän omassa ammattioppilaitoksessa. Siellä on ihan ammattitason laitteet, kun koulutetaan konepuuseppiä nuorista vempuloista.

  Tollo onkin aikamoinen köntys, taikka hän ei tajua, kuinka pitkä aika on kaksi sekuntia. Koko Tollon kommentti on mieltä vailla ja osoittaa, että hän ei ole nähnyt Timcoa.

  petep

  Onko Timcot loistanut laadultaan vai onko kuttaperkkaa jossain nurkassa joka pettää ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)