Keskustelut Tekniikka Piko 1100 hydraulihalkoja

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)
 • Piko 1100 hydraulihalkoja

  Onko kokemuksia kyseistä koneesta? Meininki olisi hankkia omalla hydrauliikalla traktorikäyttöisenä. Halottava tavara on pääasiassa päätehakkuulta moton pätkimiä pystyyn kuivaneita kuusia ja mäntyjä. Jaksaako kone puristaa kieroon kasvaneen ja kuivuneen pituudeltaan metrisen kuusipöllin halki? Isoimmat tyvipätkät sellaista kokoluokkaa, että juuri jaksaa nostaa. Tr-käyttöisellä ruuvilla ne rusahtaa kyllä halki mutta ajattelin omaa turvallisuuttani jatkossa.

 • Lasse

   

  Ainakin tähän asti on kestänyt ja tuossa videossa esitellään rakenne.

  Kurki

  Nopein tapa metristen koivuhalkojen halkaisemiseen on kenttäsirkkeli. Sellaiset keskikokoiset pölkyt (n. 20 cm) kuusi peräkkäin pöydällä kestää ajaa halki jotain 10 sekunttia. Isommissa pitää vauhtia hiljentää ja sahata neljään osaan. Lyhyempiä klapeja ei voi kenttäsirkkelillä halkoa.

  Jätkä

  En tiedä Timcoista, mutta se yksi, mikä minulla on ollut on kestänyt jo useamman vuoden kakistelematta.Käytännössä koneessa ei ole guttaperkkaa lainkaan. Olen hiljaa miettynyt, että voisin hankkia sen isomman – 15 tonnin koneen tämän tilalle.

  Jos hellapuun kokoista klapia tarvitsee omaan käyttöön, se on loistava, mutta jos myyntiin tekee, niin tehokkaampi kone, joka työntää aina puun kookn mukaan ristikkoterästä läpi katkaisemansa pölkyn, on paikallaan, jos haluaa ansaita rahnaa.

  Minun Bilke tekee halkaisemalla ja katkaisemalla valtavaa vauhtia pilkkeitä, max 22 senttisestä puusta. saunan kiukaaseen ja padan alle, takkaan, leivinuuniin oikein sopivaa tavaraa, mutta niistä osan pienin hellapuuksi.

  Kerrallaan pienin neljän kantimen verran (viimeksi tänään) ja takkapuut toin suoraan takan viereen ja onpa tänään jo poltettukin vuolukivitakka lämpöiseksi.

  Puuki

  En muista merkkiä mutta ainakin 40 vuotta on ollut silloin tällöin käytössä tr-hydr.halkoja joka työntää vaikka minkälaisen tyvipölkyn halki metrin haloiksi jos vain terien korkeus riittää.

  Jätkä

  Minullakin on sellaine, jolla teen ylisuuret pölkyt haloiksi. Nyt aion pistää siihen ristikkoterän, joka tekee kahdeksan halkoa kerta pukkauksella. Työntövoima on ainakin 32 tonnia, niin että uskon menevän, jos vain teräsrunko kestää. Painetta voi ehkä vielä jopa nostaa, mutta en ole vielä katsonut, millainen rajoitin siinä on.

  Noita ylisuuria puita kun on tarjolla niin pirusti.

  Rane

  Koneviestin arkistossa taulukko 2005,eli vähän vanha, jonka mukaan Pikon männän halkaisija on 60mm.Palax 60mm,Japa 50mm ja Hakki 45.Nämä siis metrisen halon halkaisijoita.

  Per Ä Reikäs

  Onni olkoon elämässäin,ettei opettajakseni ohjautunut edästä jätkää,olisin tosi mulkku muutoin.

  Tolopainen

  Idioottien laitteita, joita muka pitää kaksinkäsin ohjata, että ei laita toista kättä puristuksiin. Periaatteessa tuollaisessa laitteessa pitäisi olla suojaverkko päällä, että ei voisi laittaa kättä liikkuvan männän eteen. Kirveelläkin voi pieniä puita niin, että pitää toisella kädellä puuta pölkyn päällä, ajatella miten vaarallinen työkalu. Moottorisahakin on niin vaarallainen työväline, että käyttö pitäisi kokonaan kieltää. Ei auta kypärä mitään jos sahaa jalkaan.

  Jätkä

  Peräaukko:”Onni olkoon elämässäin,ettei opettajakseni ohjautunut edästä jätkää,olisin tosi mulkku muutoin.”

  -Tulosteesi kyllä muistuttaakin ulostetta, joten kiitollisuus on molemminpuolinen. Meidän opetuslapsien joukosta tuon tyyppiset häiriköt poistettiin kyydillä, jonka katolla oli kaksi vilkkuvaa sinistä valoa.

  Pohjanmaalla suloisesti sekoitetaan Deet ja äRrät, joten jatka vaan siellä rantaruotsalaisten seassa ”onnellisena”.

  Per Ä Reikäs

  No niin tuossa se nyt juuri näkyy,asenne vammaisuus,kiitän herraa,ettei hän ohjaa.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)