Keskustelut Tekniikka Pojat lähteneet mettähommiin ennakkoraivaamaan

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 55)
 • Nimetön

  Jees ei narsistina kummiskaan huomaa mitään ero tähän toiseen leimikkoon. https://www.youtube.com/watch?v=ii9DUGaca4U

  Ei kovin iso leimikko tarvi olla niin tuossa raivaamattomassa leimikossa äkkiä hävijää Jeesen kuukausipalkkan verran huonommasta hinnasta johtuen. Raivatussa leimikossa kuulettaa kuljettajan motiivi olevan huomattavasti parempi joka näkyy varmasti huomattavasti parempana korjuujälkenä.

  suorittava porras suorittava porras

  Tuntityöksi menee , jos jostakin syystä on pakko tehdä . Aika hyvin on yhtiö oppinut raivuuttamaan ennen hakkuuta , kun on maksellut muutamien raivaamattomien leimikoiden palkkoja aikaperusteisesti . Tosin vahinko menee kiertoon myöhemmin alenevan kantohinnan muodossa .

  Mitä veilä tulee tuohon videoon/moto , on kuvissa esiintyvän kaltaisten leimikoiden tekemien ehdottomasti kielletty . Turhasta siirrostakin raivaamattomalle leimikolle peritään  myös ”pikkuisen” korvausta . Yleensä raivaaja on löytynyt ennen kaupan vanhentumista .

  jees h-valta

  Taas näitä suorittavan ”ehdottomia”. Kuten olemme Tanelinkin kaas moneen kertaan todenneet on turha yleistää koska näitä tehdään edelleen eikä niistä edes mutista. Minä voin vakuuttaa että ei ole aivan järin pitkä aika kun tehtiin päätehakkuu ja nyt tuosta samankaltaisesta alikasvoskuusikosta kasvaa uutta metsää. Jota ei motokuski yrittänytkään tuhota. Vaan korjasi korjattavan pois ja lähti. Minulle ei kiukutellut mitään vaan sanoi vain että ennen maanmuokkausta varmaan kannattaa hiukan siivota. Mitään muokkausta tietenkään ei tehty koska kasvatan siinä parhaillaan kuusimetsää. Juuri niistä alikasvoksista jotka ovat nyt jo toipumaan päin ja metsä alkaa muuttua tasaiseksi taimikkometsäksi. Saattaa joku motokuski olla niinkin periaatteen tai ainakin firman mies että alkaa jarrutella mutta yleistyskelpoista ja jatkuvan mossotuksen aihetta tuossa ei ole. Niin kauan kun se ei taloudellisesti anna mitään perusteita.

  Jätkä

  <div class=”comment__text”>

  ”Jees ei narsistina kummiskaan huomaa mitään ero tähän toiseen leimikkoon. https://www.youtube.com/watch?v=ii9DUGaca4U

  Ei kovin iso leimikko tarvi olla niin tuossa raivaamattomassa leimikossa äkkiä hävijää Jeesen kuukausipalkkan verran huonommasta hinnasta johtuen. Raivatussa leimikossa kuulettaa kuljettajan motiivi olevan huomattavasti parempi joka näkyy varmasti huomattavasti parempana korjuujälkenä.”

  Ymmärrän nyt, miksi Jeessi on myynyt kuitupuunsa kolmen euron kuutiohinnalla MG:lle. Se hinta on ollut varsin hyvä raivaamattoman risukon perkaamistyön mukana tulleista kepukoista.

  Nyt täytyy kaikkien alkaa käymään Jeessin työpaikalta ostamassa jotain nippeliä ja samalla siivouttaa ja pesettää Jeessillä autonsa ja peräkärrynsä ilmaiseksi. Sehän on Jeessin tavanomaiseen käytäntöön metsässä viittaavaa toimintaa.

  </div>

  jees h-valta

  Lassen hintavaikutukset ovat puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Ja kuusessa ollaan voisi joskus kurkata sieltä moton kopista sen näkösektoria. Harvoin noi näreet estää näkyvyyttä isommalle hakattavalle puustolle. Uskon että edestä tehdään puhtaasti ajouratavaraa eikä se ole silloin väliä onko se juuresta kiinni vai ei. Kuten tuosta pitkästä kuvauksesta näki homma sujui aivan hyvin eikä mistään puoleen menevästä puutavaran tekohaitasta todellakaan ollut kyse. Tuo ei paljon näyttänyt normaalia hitaammalta harvennustyöltä. Kun se moto sen ajonsa eteen havuttaa kuitenkin. Eli siirtelee siihen koneen eteen havua. Miksi ei vaadita että metsänomistajan pitää tulla koneen eteen havuttamaan ajouraa?

  jees h-valta

  Nuo jätkän höpinät tuntuu pysyvän yhtä kaukana aiheesta edelleen kuin ennenkin. Jos tarpeesi on vain tuo vi…ilu en käsitä miksi täällä alvariinsa roikut. Toki jos kompleksi on oman työn onnistumattomuudesta kumpuavaa käsitän kyllä että eläkkeellä on mukava jurnuttaa vielä työelämässä oleville asiattomuuksiaan. Enkä edelleen käsitä mitä ihmeen kolmen euron kuitua olen muka myynyt. En ainakaan omaan miesmuistiini ole. Aivan valtakunnan keskihintoja paremmalla puolella olen toistaiseksi hyvin viihtynyt.

  jees h-valta

  34 vuotta vasta LVI-uraa takana eikä aivan loppusuorilla olla vieläkään. Tällä viikolla on ollut hyvä vertailla kuinka ”juoksupoika” on myynyt joka päivä tällä minun työpisteelläni paremmin kuin johtaja toisessa toimipisteessä tuuratessaan lomailijaa. Kassajärjestelmä nimittäin yhteinen. Että sellaista. Loppuvuoden kolme viimeistä kuukautta myynnin lisäbonukset kotiin joka kuulta. Tälle vuodelle muutin verokortin koska luotan itseeni senverran että tiedän saavani yli puolet vuodesta lisäbonukset kotiin. Jotka ovat olennaista lisätienestiä. Sanotaan että raivaan itse tuloni tiskin takana ja siksi en raivaa metsässä. Mutta eihän sitä avuton ja kyvytön juurikaan ymmärrä. Kuin tehdä ilmaista ”sosiaalityötä” jotta toiset saavat paremmat liksat.

  suorittava porras suorittava porras

  Onhan siellä Jessen metsissä muutaman kerran keskeytetty työt näkemyserojen takia . Pikku virheitä ja vahinkojakin on raivaamattomuudesta johtuen tullut , mutta ikävät asiat unohtuvat joiltakin nopeasti…ainakin Jesseltä 😊

  Tolopainen

  Tuo oli aivan turhaa hakkuuttaa motolla. Kyllä puu kasvaa kun antaa olla metsässä. Hoidetuissa kuusikossa on niin vähän valoa, että siellä ei alikasvos ole mikään ongelma. Tuollaiset luontaisesti syntyneet ryteiköt pitää tietenkin harventaa käsipelillä ennen harvennushakuuta, eihän tuossa edes ollut myyntipuuta juuri lainkaan. Miten tuo lvi-tarvikkeiden myynti poistaisi ryteikköjen raivaustarpeen. Tässä nyt yritetään paeta vastuuta tiskin taakse. Tuohon metään ei olisi pitänyt motoa päästää. Ostajan virhe, jonka ammattilaisena pitäisi tutustua kohteeseen ja kertoa omistajalle mitä kannattaa tehdä.

  koillis lappi

  Mahtaakohan tulevaisuudessa metsät olla täynnä samoja”sätkäkoneita”joilla tänä päivänä tehdään taumikonhoitoa?.

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 55)