Keskustelut Tekniikka Pojat lähteneet mettähommiin ennakkoraivaamaan

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 55)
 • jees h-valta

  Urakointisopimuksissa näin omalta kohdalta kun itekkin niitä teen useita nk. ”kuolleita kohtia” jotka ovat pakkojargonia ja tulevatkin usein automaattitekstityksenä valmiisiin pohjiin. Itse yleensä teen vain urakkakohdetta koskevia erityispiirrelausuntoja jotka saavat ehkä ostajan helpommin tarttumaan. Täkyjä nk. Ehkä metsäalan ostajienkin kannattaisi alkaa tarjota enemmän ”porkkanaa” kuin ”keppiä” puunmyyjille. Voin antaa ilmaisen vinkin: ”Näin kaupan lisänä tarjoamme tälle kohteellenne ennkkoraivauksesta erityisen lisämaksun kaupan päälle. Keskustellaan summasta tarkemmin kun kuullaan konemiesten arvio kohteelta. Lisätili voi olla 300-800 euroon hehtaarilta. Ota huomioon tarjouksia vertaillessasi muihin”.  Uskon että tuo olisi jo riittävä porkkana jopa vieraalla teettämiseen. Saisi kuitenkin hiukan omiaan tavallaan siitäkin pois. Konsteja täkyttää on toki paljon muitakin joten mikään ongelma tuo ei ole jos tahtoa löytyy. Teemme vastaavia jatkuvasti koska välistä esim. verhokoteloiden purku saattaa tarvita muutaman tunnin pintaputkituksesta tai joku vastaava rakennustekninen, (viimeksi esim. saunan ja pesuh. katon paneloinnin purku)  johon ei mielellään ota timpuria erikseen. Heti muutama sata asiakkaalle etua itse tehtynä. Ja noita tietysti kuuluu vaihdella aika usein ettei kilpailijat suoraan kopsaa samaa täkyä.

  suorittava porras

  Seurataan rauhassa kehitystä . Ei ole pakko raivata . Mutta silloin on turha kitistä , että puuta ei osteta . Kertoilin muuten palstalaisille ihan hyvissä ajoin,  kuinka energiapuun kanssa tulee käymään . Tilanteen saamat käänteet yllättivät jopa minutkin . Päädyttiin totaaliseen floppiin .

  Olen kirjoitellut edellä mainitun asian innoittamana myös taimikoiden raivamisten aikaistamisesta . Suositukset ja tukipolitiikka ovat tämänkin suhten menneet oikeaan suuntaan .

  On todella ikävää , jos joku ei ymmärrä kunnostaa leimikkoaan ajoissa myyntikuntoon . Huonokuntoinen leimikko on ostajalle selvä vinkki siitä, että metsänomistaja ei hallitse hommaansa ja tarjouksen voi tehdä siltä pohjalta . Pahimmissa tapauksissa on helppo kertoa ostokiellon olevan voimassa , vaikka se koskee ainoastaan ja vain kaupan kohteena olevaa paskaleimikkoa .

  Jätkä

  Kyllä sen videon ”Kuusentapikon raivaamisesta Ponssella” – pitäisi pistää pahiten kalkkeutuneenkin aivosoluihin jonkinlaista virtausta.

  Tuollaisen hakkuukoneen tuntikustannus kaikkine kiinteine ja muuttuvine kustannuksineen lienee jo selkeästi yli 60 €, mutta vielä ehkä alle 100 € / tunti.

  Osa ainespuistakin on varsin lähellä alamittaa, eli niistä kertymä on todella pientä. Isommatkaan ainespuut tuskin ovat satalitraisia, joten myyntipuuta ei tuosta palstasta saa kovinkaan montaa kuutiota tunnissa, koska jopa yli puolet ajasta menee siivoamiseen. Lisäksi kone rasittuu tuollaisessa työssä vähintään samaa vauhtia kuin tukkimetsän hakkuussa.

  Nimetön

  Tänäpäivänä usein että puukauppaa tekee etämyyjä ja etäostaja niin noita raivaamattomia tureikkoja  vaan sattuu usein konemiehen eteen, vika on silloin mun mielestä yleensä ostajassa,  miten ostajan vahinko jälkeenpäin korjataan niin onki kikkisempi juttu.

   

  Ite oon pitemmän aikaa leimikon ennakkoraivannut jo paljo aikasemmin mitä oon leimikosta ostotarjouksia pyytänyt ja luottanut siihen että ostaja käy leimikon tarkastamassa ja ostajan ensimmäinen silmäys leimikkoon vaikuttaa riittävästi leimikon hintaan jolla saa palkan ennakkoraivaukselle.

  Omalla kylällä on nyt kovasti vertailtu mitä hintaa kukin on ensharvennus puusta saanut ja vielä saman ikäsistä kuvioista. Hintahaitri on ollut 2 eurosta 18.5 euroon  kiinnolta ja minkä parempi hinta kiinnolle niin sen enempi  ensharvennuspuuta on tullut hehtaarilta. Lähtökohta on ollut aikasamanlainen, hoitohistoria vaan erilainen. Mun näkemyksen mukaan hoitotoimenpiteille on satu hyvä palkka.

  Jätkä

  Jeessi on paukutellut hinskeleitään, kuinka hän on saanut metsäliitosta todella hyvää hintaa ennakkoraivaamattomistakin kohteista. Tosin hinta on ollut 2 -3 € / kuutio naapurin saadessa raivatusta jopa kaksikymppiä kuutiolta. Lisäksi ainespuukertymä voi olla hoidetussa metsässä moninkertainen tuohon Jeessin leimikkoon verrattuna.

  jees h-valta

  Miksi valehtelet jätkä palstalaisille noita aivan tuulesta temmattuja käsittämättömiä minun hintojani? Jos sinussa on alkeellisestikkin miestä älä nyt sentään satuja ala täällä syöttämään muille lukijoille. Saattaa nimittäin joku lyhyellä seurannalla saada aivan ihmeellisen kuvan näistä numeroista. Ensiharvennuksen todellinen minun huonoin hintani on talvikohteelta ensiharvennusta kuusikon puolen hehtaarin aika nuori kuvio. Silloin hinta oli tasan kympin kuutiolta jonka tuohon, aika hankalaan, märkään ja ojitukseltaankin hankalaan korjuukohteeseen oli mielestäni asiallinen hinta. Ainespuukertymät ovat aivan normaaleita johon ei varmasti ketään kuvittelekkaan tuollaisen alikasvoksen edes mitään vaikuttavankaan. Todelliset metsäammattilaiset ainakaan.

  jees h-valta

  Olen sentään vuosittain kauppaa tekevä sopimusjäsen ja seuraan aika tiiviisti koko valtakunnankin hintatasoa. Tässä oli myös neljä vuotta hyvä tilaisuus seurata mhy-hintatasoja toteutuneista koska valtuutettuna olin siellä kokouksissa yhdistyksessä sisällä niitä seuraamassa. Vuosittain. Ne toteutuneet suorastaan paikoin hymyilytti ja osaksi jopa säälitti. Lisärikkana mhy:n todella tuhdit kaikesta maksamiset jotka söivät vielä kuutiohintoja reilusti. Joita ite en tänäpäivänä maksa juuri ollenkaan. Ainoastaan uudistuksen normaalit taimi ja muokkauskustit. Eikä tuolla sopimuksen tuella tarvitse korvaansa lotkauttaa johonkin metsäkeskuksen yleisiin ojituksiinkaan. Kieltäydyin kunniasta. Ettei tarvinnut tehdä kuin naapuri, että tukki ojat perään traktorilla ja perälevyllä.

  suorittava porras

  Paitsi yksikköhinta , tulokseen vaikuttaa myös määrä .Olen hakkaillut valveutuneempien metsänomistajien palstoilta 70-100 kiinnon määriä hehtaarilta ensiharvennusta. Samanikäiseltä Jesse-menetelmän kuviolta hehtaarisaanto pyrkii jäämään 35 mottiin . Ajanmenekki on molemmissa sama . Ei liene epäselvää , minne korjuuesimies koneita ohjailee .

  jees h-valta

  Minusta tuo konemiehen ”ihanne” lyö kyllä metsänomistajaa pahasti päihin. Jos ensiharvennukselta poistetaan sata mottia niin se on joko lakirajoille vedetty tai aivan liian myöhäinen ensiharvennukseksi. Kumpikin tietää erittäin suuria ongelmia mo:lle perästä päin. Minä teetän ensiharvennukset ajallaan tai virallismantraa ainakin huomattavasti aiemmin. Parhaan jo seitsentoistavuotiaana. Ja voin vakuuttaa että se metsä ei kärsinyt hakkuusta katastrofia vaan alkoi huiman kasvun. Yksi ainut mänty mennyt myrskyissä kenolleen toista vasten. Muita murheita ei.

  jees h-valta

  Ja tuo suorittavan käsittämätön ”voitto” e-puukinoissa on jotain ennennäkemätöntä. Sitä ei missään olla kuopattu eikä aikeissakaan. Latvusmassaa olen myynyt aivan viimeisiä hakkuita myöten. Nekin kerää eri urakoija kuin ainespuun. Kaidi kun saa tehtaansa tälliin alkaa jälleen uusi viriäminen ja tulee jatkumaan. Kaikella puutavaralajeilla on markkinakysynnän mukainen menekki ja hintakin peilaa siitä. Ei mikään ole täysin loppunut e-puusarallakaan. Kantojakin nostetaan vieläkin. Aivan tuoreita kasoja on ilmaantunut aivan omiinkin lähinurkille. Turpeenkin uusi tuleminen on vain vuosista kiinni koska hiilivoimalat ajetaan muille polttoaineille. Mikä siis on suorittava se sinun nerokas aavistusvoittosi? Kait sentään tunnustat edes mihin suuntaan EU asioita yrittää ohjata lainsäädännölläänkin. Ollaan siinäkin koalitiossa ainakin vielä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 55)